anulka2451984 01.03.07, 19:41 Jestem au pair juz ok rok i zamierzam szukac sobie teraz jakiejs part time job. czy ktoras z was tez czegos takiego probowala?? jesli tak to gdzie znalazlyscie prace?? dodam ze moja host rodzinka chce mi nawet pomoc :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mloda.jg Re: dodatkowe prace 10.03.07, 00:41 ja wlasnie od miesiaca mam prat time work :) i znam kilka innych takich au pair :D Nie wiem gdzie jestes, ale w Anglii pod Londyem gdzie mieszkam latwo jest znalezc prace w pubuch, restauracjach, kawiarniach. Ja pracuje w Harvesterze, jest to siec kawiarnio-restauracji :) Nie bylo trudno. Rodzina pomogla mi napisac CV, zanioslam im, na drugi dzien sie umowilismy na rozmowe i zostala przyjeta. Przedstawilam im godziny mojej pracy i powiedzialam ze mam skzole jeszcze, wiec przyjeli mnie na okolo 20 godzin tygodniowo. Pracuje po 3, 4 dni w tygodniu (zawsze mam ktorys dzen off) i w weekend czasem 5 godzin w ktorys z dni. Praca jest super. Pracownicy rozumieja ze sie ucze dopiero jezyka, a klienci chyba sie juz przyzwyczaili i sa wyrozumiali ;) Na poczatku bylo trduno, bo ja alkoholu nie pije i sie nie znam, ale juz sie nauczylam tych nazw :) Odpowiedz Link
mloda.jg Re: dodatkowe prace 21.03.07, 10:27 po 3-4 godziny w tygodniu w sensie ze kazdego dnia po tyle ;) nie ze w sumie ;) Odpowiedz Link
rysia211 Re: dodatkowe prace 19.03.07, 23:18 Hej!!!Jestem au pair juz 7 miesiecy i postanowilam przeprowadzic sie do Londynu pod koniec kwietnia, bo nauczylam sie juz na tyle jezyka, ze moge zaczac cos na swoja reke.Pracowalam w chinskiej restauracji na part time od 7.30 wieczorem.Myslalam ze nie uda sie tak pozno zaczynac w restauracji pracy, ale zawsze mozesz sprobowac dogadac sie ze swoim szefem tak ja zrobilam to ja.Przestalam tam pracowac tylko dlatego ze potrzebowali mnie tylko na weekendy, bo nie bylo ludzi, a w weekendy praca byla naprawde ciezka no i zero imprez, bo wieczory zajete.Teraz tez chce znalezc jakas dodatkowa prace na weekendy, ale w dzien.Musze zarobic wiecej kasy przed moja przeprowadzka:)W czwartek ide na rozmowe o prace do hotelu na sprztanie pokoi na soboty i niedziele.Nie wiem jeszcze czy to dobry pomysl, to sie okaze.Mysle, ze najlepszym pomyslem jest poprostu sprzatnie u jakis ludzi w domu jeden dzien w tygodniu.Ja na przyklad sprzatam u sasiadki jeden dzien w tygodniu 3 godziny.Mozesz wywiesic ogloszenie w pobliskim sklepie, ze poszukujesz pracy jako sprztaczka.Mysle, ze jeszcze jeden pomysl jest dobry, zeby pracowac w supermarkecie.Jesli jestes w anglii to szukaj pracy w tesco, sama sie zastanawiam, bo moja kolezanka pracuje i niezle zarabia.Jest naprawde duzo mozliwosci, trzeba tylko chciec, rozejrzec sie, przegladac gazety, ogloszenia w internecie.Mysle, ze to naprawde dobry pomysl znalezc sobie dodatkowa prace, bo sama pewnie dobrze wiesz, ze czasu wolnego jest duzo i mozna go jakos dobrze wykorzystac.Pytaj o co chcesz, chetnie pomoge:):):)Wiec gdzie jestes opiekunka???Ja mieszkam w miasteczku na polnoc od londynu jakies 45 minut pociagiem. Odpowiedz Link