Dodaj do ulubionych

przedszkola

24.05.06, 13:03
Sukam mam których dzieci we wrześniu rozpoczynają edukację przedszkolną.
Obserwuj wątek
    • akia_k Re: przedszkola 24.05.06, 16:29
      Mój stworek we wrześniu zaczyna karierę przedszkolaka :))
      • maasad Re: przedszkola 25.05.06, 10:39
        Cześć! Fajnych masz chłopaków. Ja mam córeczkę Asię (23.05.2002) i synka Adasia
        (07.11.2003) Oboje we wrześniu idą do przedszkola. Szkoda że nie do jednej
        grupy bo są bardzo ze sobą związani. Ja juz nie śpię po nocach tak się
        denerwuję czy sobie poradzą. Ty juz masz jakieś doświadczenia z debiutem
        przedszkolnym? Szkoda że nie mam tu zdjęć dzieciaczków. Pochwaliłabym Ci się
        jakie są śliczne. Mam 33 lata. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Próbuję
        dorabiać na umowę zlecenie tak więc trzy godziny dziennie jestem w pracy i mam
        dostęp do internetu.
      • maasad Re: przedszkola 25.05.06, 12:11
        Hej Aniu! Myślałam że się odezwiesz. Ja zaraz idę do domu. Stworki na mnie
        czekają. Miło cię poznać.
    • bmatk Re: przedszkola 25.05.06, 08:34
      Moja Baśka też idzie do przedszkola od września. Troszkę się denerwuję, bo mała
      jest taką typową córką mamy. Dosłownie spódnicy się trzyma :-). Zastanawiam się
      jak da sobie radę w grupie rówieśników i jak długo będą trwały histerie przy
      rozstaniu (tych najbardziej się boję).
      • maasad Re: przedszkola 25.05.06, 10:40
        --------------------------------------------------------------------------------
        Cześć! Ja mam córeczkę Asię (23.05.2002) i synka Adasia
        (07.11.2003) Oboje we wrześniu idą do przedszkola. Szkoda że nie do jednej
        grupy bo są bardzo ze sobą związani. Ja juz nie śpię po nocach tak się
        denerwuję czy sobie poradzą. Ty juz masz jakieś doświadczenia z debiutem
        przedszkolnym? Mam 33 lata. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Próbuję
        dorabiać na umowę zlecenie tak więc trzy godziny dziennie jestem w pracy i mam
        dostęp do internetu.
    • bmatk Re: przedszkola 25.05.06, 13:54
      Dodam, że starszy syn chodzi do przedszkola nr4 ( na Kościuszki)i młodsze moje
      dziecię, również do tego przedszkola pójdzie :-)
      • gertruda5 Re: przedszkola 25.05.06, 21:48
        Bardzo ważne jest aby wychowawczyni w przedszkolu była dobra. Umiała z maluchami
        rozmawiać i je rozumieć. Wiem jak to jest ważne. Moj syn gdy pierwszy raz szedł
        do przedszkola to się boczył, ale po pierwszym dniu było już dobrze. Nie to żeby
        skakał z radości gdy rano prowadziliśmy go do przedszkola. Pani potrafiła dać mu
        interesujące zadania i pięknie z nim rozmawiała. Na prawdę to świetna osoba.
        • maasad Re: przedszkola 26.05.06, 10:34
          Powiedzcie mi jak jest w waszych przedszkolach. Moje maluchy idą do 14.
          Pani dyrektor na pytanie o zebranie dla rodziców i dzień otwarty by maluchy
          zaznajomiły się z przedszkolem odpowiedziała że nic takiego nie ma a jak się
          nie podoba to mozna napisać rezygnację. Jak jest u Was? Dodam też że moja 4
          letnia córka jest w grupie sześciolatków. Na trzydzieścioro dzieci jest w niej
          czworo czterolatków, troje pięciolatków a reszta to zerówkowicze. Co o tym
          sądzicie?
          • gertruda5 Re: przedszkola 26.05.06, 15:48
            U mnie tak nie jest. Dnia otwartego nie było. Nawet o tym nie pomyślałam, ale
            wszystko jest OK.
          • akia_k Re: przedszkola 28.05.06, 19:38
            Maasad zajrzyj do skrzynki :))
    • ciszanka11 Re: przedszkola 06.06.06, 13:04
      co prawda moja córeczka rozpoczęła edukacje przedszkolną w tamtym roku, ale
      polecam bardzo Przedszkole nr 7 na Osiedlu "Polne".Pracujące tam Panie mają
      świetne podejście do dzieci,a to chyba najważniejsze bo przeciez oddajemy
      nasze pociechy w obce ręce.Moja córeczka bardzo dobrze już się tam
      zaklimatyzowała (choć poczatki były dla nas wszystkich trudne), poznała mnóstwo
      piosenek i wierszyków.Ostatnią okazją do zaprezentowania swoich umiejętności
      był występ na który dzieci zaprosiły rodziców na Dzień Mamy.Drogie Mamy i
      tatusiowie nie bójcie sie oddawać Wasze dzieci do przedszkoli.Żadna niania czy
      nawet Wy nie jesteście w stanie poświęcić tyle uwagi dziecku w domu.Ja jestem
      pracujacą mamą i jestem bardzo zadowolona że moje dziecko jest
      przedszkolaczkiem :)
      • gertruda5 Re: przedszkola 06.06.06, 15:33
        Szłyszałam, że dobre jest też przedszkole nr 1.
      • agasik4 Re: przedszkola 07.06.06, 08:40
        Troche przesadzilas z ta wyzszoscia opieki w przedszkolu nad opieka mamy czy
        dobrej niani. Moje dziecko mialo prawdziwa nianie. Kobieta wrecz urodzona do
        opieki nad dzieckiem. A jak by nie bylo w przedszkolu na jedna pania przypada
        kilkoro dzieci. W jednym masz jednak racje. W przedszkolu dziecko uczy sie
        relacji z innymi dziecmi, zycia w grupie itd. Mój syn chodzil do przedszkola na
        przylesiu, do 15 i od samego poczatku chetnie tam chodzil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka