maasad 24.05.06, 13:03 Sukam mam których dzieci we wrześniu rozpoczynają edukację przedszkolną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akia_k Re: przedszkola 24.05.06, 16:29 Mój stworek we wrześniu zaczyna karierę przedszkolaka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maasad Re: przedszkola 25.05.06, 10:39 Cześć! Fajnych masz chłopaków. Ja mam córeczkę Asię (23.05.2002) i synka Adasia (07.11.2003) Oboje we wrześniu idą do przedszkola. Szkoda że nie do jednej grupy bo są bardzo ze sobą związani. Ja juz nie śpię po nocach tak się denerwuję czy sobie poradzą. Ty juz masz jakieś doświadczenia z debiutem przedszkolnym? Szkoda że nie mam tu zdjęć dzieciaczków. Pochwaliłabym Ci się jakie są śliczne. Mam 33 lata. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Próbuję dorabiać na umowę zlecenie tak więc trzy godziny dziennie jestem w pracy i mam dostęp do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
maasad Re: przedszkola 25.05.06, 12:11 Hej Aniu! Myślałam że się odezwiesz. Ja zaraz idę do domu. Stworki na mnie czekają. Miło cię poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmatk Re: przedszkola 25.05.06, 08:34 Moja Baśka też idzie do przedszkola od września. Troszkę się denerwuję, bo mała jest taką typową córką mamy. Dosłownie spódnicy się trzyma :-). Zastanawiam się jak da sobie radę w grupie rówieśników i jak długo będą trwały histerie przy rozstaniu (tych najbardziej się boję). Odpowiedz Link Zgłoś
maasad Re: przedszkola 25.05.06, 10:40 -------------------------------------------------------------------------------- Cześć! Ja mam córeczkę Asię (23.05.2002) i synka Adasia (07.11.2003) Oboje we wrześniu idą do przedszkola. Szkoda że nie do jednej grupy bo są bardzo ze sobą związani. Ja juz nie śpię po nocach tak się denerwuję czy sobie poradzą. Ty juz masz jakieś doświadczenia z debiutem przedszkolnym? Mam 33 lata. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Próbuję dorabiać na umowę zlecenie tak więc trzy godziny dziennie jestem w pracy i mam dostęp do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmatk Re: przedszkola 25.05.06, 13:54 Dodam, że starszy syn chodzi do przedszkola nr4 ( na Kościuszki)i młodsze moje dziecię, również do tego przedszkola pójdzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda5 Re: przedszkola 25.05.06, 21:48 Bardzo ważne jest aby wychowawczyni w przedszkolu była dobra. Umiała z maluchami rozmawiać i je rozumieć. Wiem jak to jest ważne. Moj syn gdy pierwszy raz szedł do przedszkola to się boczył, ale po pierwszym dniu było już dobrze. Nie to żeby skakał z radości gdy rano prowadziliśmy go do przedszkola. Pani potrafiła dać mu interesujące zadania i pięknie z nim rozmawiała. Na prawdę to świetna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
maasad Re: przedszkola 26.05.06, 10:34 Powiedzcie mi jak jest w waszych przedszkolach. Moje maluchy idą do 14. Pani dyrektor na pytanie o zebranie dla rodziców i dzień otwarty by maluchy zaznajomiły się z przedszkolem odpowiedziała że nic takiego nie ma a jak się nie podoba to mozna napisać rezygnację. Jak jest u Was? Dodam też że moja 4 letnia córka jest w grupie sześciolatków. Na trzydzieścioro dzieci jest w niej czworo czterolatków, troje pięciolatków a reszta to zerówkowicze. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda5 Re: przedszkola 26.05.06, 15:48 U mnie tak nie jest. Dnia otwartego nie było. Nawet o tym nie pomyślałam, ale wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ciszanka11 Re: przedszkola 06.06.06, 13:04 co prawda moja córeczka rozpoczęła edukacje przedszkolną w tamtym roku, ale polecam bardzo Przedszkole nr 7 na Osiedlu "Polne".Pracujące tam Panie mają świetne podejście do dzieci,a to chyba najważniejsze bo przeciez oddajemy nasze pociechy w obce ręce.Moja córeczka bardzo dobrze już się tam zaklimatyzowała (choć poczatki były dla nas wszystkich trudne), poznała mnóstwo piosenek i wierszyków.Ostatnią okazją do zaprezentowania swoich umiejętności był występ na który dzieci zaprosiły rodziców na Dzień Mamy.Drogie Mamy i tatusiowie nie bójcie sie oddawać Wasze dzieci do przedszkoli.Żadna niania czy nawet Wy nie jesteście w stanie poświęcić tyle uwagi dziecku w domu.Ja jestem pracujacą mamą i jestem bardzo zadowolona że moje dziecko jest przedszkolaczkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda5 Re: przedszkola 06.06.06, 15:33 Szłyszałam, że dobre jest też przedszkole nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: przedszkola 07.06.06, 08:40 Troche przesadzilas z ta wyzszoscia opieki w przedszkolu nad opieka mamy czy dobrej niani. Moje dziecko mialo prawdziwa nianie. Kobieta wrecz urodzona do opieki nad dzieckiem. A jak by nie bylo w przedszkolu na jedna pania przypada kilkoro dzieci. W jednym masz jednak racje. W przedszkolu dziecko uczy sie relacji z innymi dziecmi, zycia w grupie itd. Mój syn chodzil do przedszkola na przylesiu, do 15 i od samego poczatku chetnie tam chodzil. Odpowiedz Link Zgłoś