Dodaj do ulubionych

"co za goronc" :)

28.07.05, 11:33
No właśnie...
Chyba jednak wolałam opcję, w ktorej na tunezję nie bylo mnie po prostu stać.
I wcale nie chciałam, zeby Tunezja przyszła tutaj :)

pozdrawiam chłodno (bo pozdrowienia ciepłe byłyby zabójcze)
Obserwuj wątek
    • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 14:23
      A ja lubię "goronc" taki:)
      Oby tylko na wsi, a nie w mieście:P
      No i wielka oszczędność na Tunezji, choć tu się nie będę opalać, no i tu gorsze
      widoki....

Dzięki za pozdrowienia- nawet gorące mogą być;)
    • umbradomini1 "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 14:34
      Koło 38 stopni w cieniu...uffff...goronco...
      Dostałem list z Uni, jadę w poniedziałek, bo wtedyma przjść na dwa dni chłodek:)
      • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 14:59

Aleś mnie pocieszył ;)
        W sumie nie jest tak źle, ale tak ciutkę większy wiaterek mógłby być.

A ja nie mam żadnego listu.... bleh..

Z piekielnie gorącymi pozdrowieniami :)
        • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 16:45
          Bo to jest polecony za 3,50 (wysilili się za naszą kasę) i myślę, że juz jutro
          powiinaś jeden dostać- jak go będziesz miała to chyba też możesz jechać i na
          miejscu poprosić o oświadczenie, że podejmujesz studia:)

Bez piekielnych- tylko gorące pozdrowienia;)
          • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 18:45

No ja nie wiem, czy to tak szybko przyjdzie :)
            Ale przynajmniej, sprawdzzając nerwowo skrzynkę, w któej są jedynie pęczniejące
            co noc ulotki i równie chciane rachunki, uświadamiam sobie wreszice na co
            czekam! :) I powoli do mnie dociera.
            Wiesz, ile stopni pokazuje infromacja na grunwaldzkim? 42,7 :)
            • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:06
              Napisz o tym do WŚ:)
              oni tylko o takich rzeczach piszą ostatnio:)
              • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:11

O tym, że dotarło do mnie, że idę na studia? :)
                • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:15
                  na przykład:)
                  taki news tygodnia!!! i wywiad, a pytania zadam ja:P
                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:18

tia... "Kiedy doszło do Ciebie to, że jednak się udało", "Albo jak czujesz się
                    w związku z wizją posiadani indeksu" :)
                    nie za młody jesteś na Pulitzera?
                    To jest materiał na cały dodatek, a nie na news tygodnia :)
                    • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:21
                      i porobię zdjęcia i dodamy płytę, i jeszcze zdjęcia zdzieciństwa, i ten wątek z
                      forum książki o tobie, co go wycięli:)
                      • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:23

Widziałam, widziałam. Chciałam odpisać, ale nie mam uprawnień :)
                        • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:24
                          biedactwo- nigdy nie bądź adminką, a to dla potomnych:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=27059234
                          • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:27

Adminka to fajna posada być musi :) Brzmi prawie jak jakaś funkcja
                            czarodziejska z jakiejs fantastycznej książki :)
                            • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:29
                              Prawie jak Zła Czarownica z Północy z "Czarnoksiężnika z Oz":)
                              • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:30

Prawie jak Sympatyczna Dzielna i Uczynna Dobra Wiedźma :)
                                • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:32
                                  Sympatyczna widać była kasia, co posta posłała na "oślą ławkę":P
                                  A uczynna na 100%:)
                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:33

A bo to taka daleka rodzina :) Ona pewnie z tych, co z nich była również
                                    czarownica z opowiadania. Widziałaś co znalazłam z motywem koota?
                                    • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:35
                                      Znowu jakiś czarodziejski, a raczej wiedźmiński hardcor:)
                                      • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:36

Ale tytuł tego opowiadani jest niezły :)
                                        Chyba lepszy od samego opowiadania :)

Dalej męczysz Prousta?
                                        • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:38
                                          Raczej jego gejowskie przygody;)
                                          z duuuuuuuuużą przerwą na Helen Fielding- "Potęga sławy"- chyba jedyna książka
                                          przy tórej beczę;)
                                          • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:40

Hm.. brzmi ciekawie. to może listy pani Woolf do jej przyjaciółki na
                                            dokładkę? :)
                                            Z rozpaczy, czy tak wzrusza?
                                            • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:42
                                              Jest jednacena z obozu dla głodujących uchodźców, gdy umiera matka bliźniąt
                                              zaraz po tym, jak ukochany sprzed lat, a zaginiony w czasie wojny, ją odnalazł.
                                              Same klisze, ale łezkę wyciskają.
                                              No i jest kapitalna scena o wychudzonej modelce wśród głodujących:)
                                              • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:44
                                                Nie pamiętam tego...

A ja cyztam wreszcie "Carrie" Kinga i proszę mi nie opowiadać, co było dalej :)
                                                • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:45
                                                  Nie pamięta, bo nie czytała bridgetopodobnej "literatury":P
                                                  A o Kingu i jego pomysłasz: SZA.....
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:46

Czytałam, własnie, ze czytałam :) Dawno temu.
                                                    A chciałam tego KInga przeczytać, bo znajoma omawiała tę książkę na seminarium
                                                    u profesor Janion, to mnie zaciekawiło :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:47
                                                    U Janion Kinga???
                                                    Chyba tematem były problemy egzystencjalne nastolatków w literaturze:P
                                                    Werter i te sprawy:)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:50

Nieeee... "Carrie Kinga jako przykład literatury menstruacyjnej"? Tak mi coś
                                                    świta...

Werer był straszny, ale znam jedną osobę, co do niego pałała sympatią...
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:51
                                                    Pewnie polonistka;)
                                                    A co do literatury menstruacyjnej to pewnie można podpiąć pod to biednego
                                                    Czerwonego Kapturka.
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:52

Polonistka, a jakże :)
                                                    Ale warszawska, co jest przyczyną mojej nieustającej -ale tylko momentami, gdy
                                                    zaczyna opowiadać u kogo miała jakie zajęcia -zazdrości :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:55
                                                    Zazdrość- pewnie zielonooka i ruda (tak sobie wyobrażałem Małgorzatę z MiM)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:56

Tak, biega taka czasami za mną :)
                                                    Ja sobie podobnie wyobrażałam Sarę Woodruff, pomijając to jak tam sobie była
                                                    opisana :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:57
                                                    Tak chyba Hella wyglądała, ale nie mam skłonności nekrofilskich,
                                                    wiec....odpada:)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 19:58

Czemu nie :) Jak mawiał Terencjusz... :)
                                                    A Sara to jak wyglądała?
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:00
                                                    Nie wiem:(((((
                                                    ale chyba tylko Kasia od Szekspira była taka, bo w końcu Złośnica:)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:02

Kasia też nie była zła :)
                                                    Jak mnie drażnią te wszystkie stereotypy..... :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:03
                                                    Ale ja o wyglądzie1!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    bo lubię takie rude zielonookie istoty o mocnym charakterze:)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:04

Ja też lubię, ale w życiu to niezbyt często tak się da:)
                                                    Ale kiedyś się odważę i chociaż włosy sobie przefarbuję! no!

Spójrz na forum książki :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:06
                                                    JUŻ:)
                                                  • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:06

Masz dodatkowy materiał :)
                                                    yeraz to chyba sama zadzwonię do prasy :)
                                                  • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) Jutro będzie większy!!!!! 28.07.05, 20:08
                                                    i tak zdejmą:P
                                                    wklej tu linka:)
                                                    zostanie dla potomnych razem z UMBRA żyje:)
    • umbradomini1 Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 19:53
      www.heyah.pl/_files/movies/czerwony_kapturek.mpg
      jako przejaw feminizmu w patriarchalnym społewczeństwie polskim, czyli bunt:)
      • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 19:54

Ta reklama jest boska :) Generalnie... lubię oglądać reklamy, ale ta mnie
        powala za każdym razem...
        • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 19:55
          i w domu cały czas śpiewamy: Czerwony kapturek....
          a potem....ałłłłłłłłłłłłłł!!!!!!!!!!!!
          • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 19:57

Mogliby zrobić takie reklamy z innymi bajkami :)
            • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 19:59
              Na Vivie jest 15 minut reklamy Heyah w stylu B.B. zlożą Wielkich Braci i Sióstr-
              widziałem tipsiary, to było dopiero mistrzostwo:)
              • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:00

Trzeba będzie odcierpieć swoje i pooglądać :))
                • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:01
                  Tylko, że to rzadko jest:(

W radiu powiedzieli, że jutro we Wro będzie 40 w cieniu:))))!!!!!!!
                  • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:03

Wielkie mi co! :) Dzisiaj w Ś. było po 18 42 stopnie :)

Właśnie sobie uzmysłowiłam, ze przegapiłam "Dirty Dancing 2" w telewizorze...
                    • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:05
                      Bleeee....Diego luna i jakaś lala....bleeee....
                      D.D.1 było super, aścieżka przecudowna- "She's like the wind"mmmmmmmmmmm....
                      rozmarzyłem się....
                      <marzy>
                      • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:06

A ja chciałam sobie dwójkę zobaczyć :)
                        No dobra, zobaczyć once more, bo to taki lukrowany filmik..

no, ten Javier to taki niezbyt był....
                        • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:09
                          taki kubański i wyżelowany....fe, fe
                          Żelowi mówimy: NIE!!!!
                          • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:10

Ja nie wiem, czy wyżelowany...
                            A do Hawany to bym sobie chętnie pojechała, ale najlepiej w zimie wlaśnie...
                            • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:11
                              tak w zimie, ale bez panicza Luny:)
                              • kawa_malinowa Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:12

Koniecznie :)
                                oczywiście, że bez :)
                                • umbradomini1 Re: Kapturek Czerwony:P 28.07.05, 20:16
                                  :))))
    • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=27064955
      Przyda się, kiedy będą mi wręczać Nobla :) Poszperają w sieci i znajdą i nie
      bedzie tak jak w zeszłym roku, ze tysiące dziennikarzy zadwały sobie pytanie:
      kto to u licha jest ta Elfriede Jelinek :)
      • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:12
        a kto to:P????????????????
        • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:12

Taka jedna :)
          • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:17
            pewnie z Czech, sądząc po nazwisku:)
            • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:17

Nie zawracaj mi głowy, bo ja sama nie wiem :)
              • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:19
                Pewnie w szkole by wiedzieli:P ale są wakacje:(((
                telefon do Janion lub Miodka pozostaje!!!
                • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 29.07.05, 13:03

Bardzo bym chciała mieć ten telefon :)
                  Kiedyś miałam maila do p. Kingi D., ale go niechcąco usunełam :) To był dopiero
                  ból :)
            • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:18

<papapa>
              Do napisania.
              Z pozdrowieniami, jakimi chcesz.
              • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:21
                no pa:)

bez pozdrowień:P
    • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=26373778&a=27065282
      nie będę gorszy:0 a co!!!
      • kawa_malinowa Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:16

Ale ten wątek to jest przejaw egocentryzmu :)
        A ten na forum książki to źle przekazany dowód uwielbienia ':)
        • umbradomini1 Re: "co za goronc" :) 28.07.05, 20:20
          Może nie egocentryzmu , lecz chęci zapadnięcia w pamięć:)
          A tam , to Cię mogą zjechać i zaraz tak zrobią pewnie:(
    • umbradomini1 34 w cieniu!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.05, 11:26
      bez komentarza i gorących pozdrowień;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka