Gość: lipton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:33 tzn chłopak i dziewczyna wady/zalety :) "pomaga"/"przeszkadza"? czw Wy wyjechaliście z druga połówką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hue Re: wyjazd we dwoje IP: *.as1.dbc.drogheda.eircom.net 07.04.05, 13:00 Jesli ci zalezy na tym zwiazku to tylko we dwoje. Bylam swiadkiem niejednego problemu nie jednej pary ktora probowala znalezc szczescie na odleglosc. TYLKO RAZEM!!!!!! Poza tym tak jest latwiej i psychicznie i finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: wyjazd we dwoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:39 ja tez sadze ze jest łatwiej zwłaszcza pod względem komfortu psychicznego :) ale zastanawiam się też, czy aby na pewno łatwiej finansowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: wyjazd we dwoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:32 finasowo chyba łatwiej ,byłem z dziewczyna i niektóre koszty rozkładały sie na dwie osoby. (oczywiście pod warunkiem że oboje dysponujecie gotówka , bo jesli ty fundujesz to napewno tak nie będzie). Pozatym jak oboje znajdziecie prace to jest duzo dużo lepiej No a czy psychicznie jest łatwiej , to zależy . J miałem bardzo nie przyjemne sytuacje ze zbyt natarczywymi turkami , którzy dostawiali sie za mocno do dziewczyny , więc faktycznie non stop musiałem się o nia martwic i pilnowac , bo się bała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: wyjazd we dwoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:49 Ja wlasnie razem z moim chlopakiem razem wyjezdzamy 17.04 i nie widze innej mozliwosci jak tylko razem. on ma zagwarantowanam prace, czeka na nas mieszkanie a ja czegos poszukam:) mysle ze tak jest najlepiej i wam tez zycze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: wyjazd we dwoje 09.04.05, 00:33 Ja też jadę z połówką... mimo, że jesteśmy razem tylko 5 miesięcy, zdecydowaliśmy się już 2 miesięce temu... udało się załatwić pracę razem, w tej samej fabryce, mieszkanie razem... Pod względem wsparcia i finansowym na pewno będzie korzystnie... boję się tylko trochę o ten test "dla nas", ale... będzie dopsz. Wyjeżdżamy za około tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: wyjazd we dwoje IP: 217.41.240.* 09.04.05, 14:01 ojjojojoj wspolczuje,jezeli masz piekna dziewczyne ( w co niewatpie) to masz troszke pozamiatane -mianowicie chodzi mi o innych facetow ktorzy na kazdym kroku beda probowali sie do niej dobrac-wiem bo mam kumpla ktory pracuje w fabryce z dziewczyna i chyba juz kilka razy musial interweniowac w (o zgrozo) jej obronie...mowa tu o innych nacjach ktore nie rozumieja iz zajeta dziewczyna jest nietykalna... irlandia polnocna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: wyjazd we dwoje 09.04.05, 15:03 No "niestety" jest bardzo ładną i zgrabną blondynką... na szczęście sama potrafi sobie radzić z facetami, a jak któryś nie zrozumie... to w łeb :D. Na szczęście (lub nie) przeważać będą Polacy i to niekoniecznie z najniższych sfer, więc jest szansa, że nie będzie najgorzej ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: wyjazd we dwoje IP: 217.41.240.* 09.04.05, 15:33 co masz na mysli piszac z najnizszych sfer...??zle podchodzisz do tematu ale skoro tak ci lepiej myslec ok... Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: wyjazd we dwoje 09.04.05, 15:59 nie chodzi mi bynajmniej o najniższe sfery materialne... raczej intelektualne, albo inaczej: o chołotę, której nie brakuje ani w Polsce, ani wśród polskiej Polonii. Nie chodzi mi o ludzi prostych, tylko o prostaków... a podchodzę dobrze, bo jeśli ktoś nie jest prostakiem, to nie podrywa zajętej dziewczyny. Zaś co do innych nacji, to mam nadzieję że da się przetłumaczyć używając angielskiego, nie pięści (jeśli w ogóle zajdzie taka potrzeba), więc nie widzę niczego złego w moim podejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: wyjazd we dwoje 09.04.05, 15:43 Stare przysłowie pszczół mówi: Jak się dziewczyna sama nie upilnuje, to jej nikt nie upilnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: wyjazd we dwoje IP: *.server.ntli.net 09.04.05, 17:45 troche nie rozumiem. znam tu (londyn) wiele polek, pracujacych u roznych nacji i jesli dziewczyna sobie nie pozwoli na to zeby trkatowac ja jak dziwke, to nikt tak nie bedzie robil. a jesli zaczynaja sie jakies niby niewinne flirty to pozniej trudno sie dziwic ze ja kazdy podszczypuje i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ventriloquist Re: wyjazd we dwoje IP: *.server.ntli.net 10.04.05, 09:16 Od 10 miesiecy mieszkam w UK z narzeczona. Nie wyobrazam sobie zebym mogl wyjechac samemu. Oboje pracujemy w tym samym biurze. Nasze biurka stoja obok siebie:) Niektore koszty (np mieszkanie) sa mniejsze, a zarabiamy podwojnie. Uwazam ze takie wyjazdy parami to naprawde dobry i oplacalny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: wyjazd we dwoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:55 ktoś mi bliski wyjechał z dziewczyną, razem pracują w tym samym miejscu, jest i łatwiej, jeżeli chodzi o tęsknotę za rodziną.Finansowo raczej nie, bo za każdą osobę płaci się osobno np. opłata za pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
e.girl Re: wyjazd we dwoje 23.04.05, 15:53 byłam w Birmingham z moim facetem koszty wyszły dużo mniejsze, gdyż mieliśmy wspólny pokój, a jak wiadomo, wtedy jest taniej niż gdyby każdy z nas miał osobny, wiadomo, obopólne wsparcie, mniejsza tęsknota, wzajemna pomoc, razem pracowaliśmy. no a do tego trzeba dodać, że trochę się poduczyliśmy życia na własnym garnuszku ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś