Gość: Luna IP: 212.106.128.* 30.08.06, 13:22 Cześć, zastanawiam sie nad wyjazdem na Cypr, ale nie wiem czy warto? Pracował tam ktoś, jak tam sie żyje (no i pracuje), to rozwiązanie dobre tylko na sezon, czy warto tam też ociedlić się na dłużej???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: CYPR IP: 213.166.210.* 30.08.06, 14:23 dlaczego wybralas akurat cypr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: CYPR IP: 212.106.128.* 30.08.06, 18:44 Z powodu klimatu - ciepło, słonko...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: CYPR 03.09.06, 18:45 Zajrzyj na to forum i tam zadaj pytanie forum.kypros.org.pl/ Pozdrawiam i zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CYPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:21 Witaj, pracowałem na Cyprze 2 zeszłe sezony i teraz już też mam tam bilecik. Na sam sezon (mamy na myśli 3-4 m-ce) opłacalność tego wyjazdu poddałbym dyskusji jeżeli chodzi o większy zarobek,ale zabawa i przygoda jest przednia, natomiast na dłuższy okres czasu warto wyjechać nie tylko dla przeżycia cegoś fantastycznego, ale również na zarobek. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Re: CYPR 20.07.07, 13:24 Witam, Pracowalem na cyprze przez pol roku, STANOWCZO ODRADZAM. Cypryjczycy nie sa najprzyjazniejszym narodem poza tym sa bardzo soba zaslepieni. Bardzo czesto sie zdarza ze nie chca podpisywac zadnych umow a potem tez nie chca placic i jest to przypadek nagminny. Osobiscie pracowalem jako admin w internet cafe na poczatku bylo naprawde fajnie ale potem po trzech miesiacach wlasciciel kafeji powiedzial ze mi nie zaplaci I juz dawno zwlekal z wyplata wiec musialem sie spakowac i pojsc do innej kafeji oprocz tego wzialem dodatkowa prace zeby sie z czegos utrzymac. Mimo ze zarobki wygladaja porzadnie to jest to bardzo zludne poniewaz bardzo drogo kosztuje tam zycie przypominam ze to jest kraj typowo turystyczny wiec ceny sa wywindowane. Poznalem tez duzo ludzi pracujacych w roznych branzach na budowach, w restauracji nie byli to najbardziej zadowolonymi ludzmi w prziwienstwie do ratownikow wodnych ablo ludzi robiacych tatuarze ODRADZAM JA BARDZO SIE ZRAZILEM Kuballa Odpowiedz Link Zgłoś