Dodaj do ulubionych

Celestica Czech Republic- Rajecko

18.11.07, 15:44
Witam
Byl ktos z was w tej firmie?
Jakie warunki itp
Chciałbym pojechac z dziewczyną pod koniec listopada,na poczatku
grudnia.
Obserwuj wątek
    • rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 20.11.07, 11:57
      Jeśli chodzi o firmę to jest profesjonalna w 100%(w Polsce takiej firmy raczej
      nie znajdziesz). Minusem (przynajmniej dla mnie) był system pracy: 4 dni pracy
      po 12 godzin (w tym godzina bezpłatnej przerwy), następnie 4 dni wolnego (można
      się zanudzić nie mając kasy). Ostrzegam, że 12 godzinna praca w tej firmie
      strasznie się dłuży. W firmie tej z każdym dniem jesteś przydzielany na inne
      stanowisko pracy. Jeśli chcesz odłożyć kasę to musisz tam zostać przynajmniej
      przez 3 miesiące. Radze wyjechać na wiosnę, teraz na tych wioskach prawie
      wszystko jest pozamykane. Jeśli chcesz to napisz na moje GG 11437839 (często
      jestem niewidoczny).
      • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 22.12.07, 23:36
        Profesjonalna w 100%?! A to dobre. Takiego bałaganu jak tam to ze
        świeca szukać. Maszyny sie sypią, czasami siedzisz kilka godzin i
        nic nie robisz bo linka staneła. Co do codziennej zmiany pracy to
        prawada, ale tylko dla niektórych. Wiekszość pracowników ma stałe
        stanowiska. Oprócz Polaków i Czechów, pracuja Słowacy, Rumunii oraz
        Ukraińcy. Dużych pieniędzy tam sie nie zarobi, ale jakos życ sie da.
        Wazne przez jaka agenture jest sie zatrudnionym.
        • rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 23.12.07, 22:37
          Należysz do osób, które tylko narzekają.
          Z "mojego" wyjazdu 3 młodych ludzi (para+przyjaciel) wrócili do domu zaraz po
          przyjeździe, ponieważ dostali pokój 2 osobowy a chcieli 3 osobowy (magiczny
          trójkącik). Jak więc widzimy Polak ma na wszystko wymówkę.
          • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 09:02
            Pleciesz bzdury szanowny "rybitwa4". Skoro tylko narzekam to czemu
            tam wracam po nwym roku? Jako jeden z nielicznych zreszta. Dla mnie
            ten bałagan w Celestice to super sprawa, nie przepracuje sie. A
            pracowałem w innej fabryce w Czechach i wiem że naprawde można byc
            zlany potem choc zmiana ma tylko 8 godzin. Lubie tez ten system
            pracy. Człowiek sie przemeczy a potem 4 wolne dni.
            A co do twoich znajomych to przeciez sprawa ubytowni a nie firmy.
            Moim zdaniem wiekszosc Polaków spodziewała sie większych pieniedzy i
            stąd rozczarowanie i wyjazdy.
            A Ty nadal pracujesz w Celestice? Która zmiana?
            Pozdrawiam i wesołych świat.
            • rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 20:18
              To pracuj a nie narzekaj. Maszyna też czasem ma prawo odmówić posłuszeństwa.
              Powinno Ci to być na rękę. Poza tym praca w Celestica jest fajna i luźna. Na
              system pracy też nie można narzekać. Jestem zmiana D. Wiesz ja w Polsce
              pracowałem w kilku fabrykach (najstarsze z 2002 roku) i wyglądały one
              tragicznie, pracowali w niej same ryle z czarnymi pazurami, maszyny wyglądały na
              przedpotopowe, kierownik (ryl a nie kierownik) cały czas patrzył ci na ręce, na
              hali było ciemno jak w pupie (kilka żaróweczek na całą hale), zarobki na
              poziomie 650 zł netto, w ogóle atmosfera była grobowa.
              W jakiej mieszkasz miejscowości: Bojkovice, Jedenovice, Blansko?
              • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 21:53
                Co do narzekania to nie chce być złośliwy, ale coż nie mam wyjscia,
                wiec życze Ci umiejetności czytania ze zrozumieniem, przeczytaj
                jeszcze raz co napisałem i sie zastanów.
                Pozdrawiam zmiana B jak Blansko.
          • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.01.08, 10:54
            No jak tam optymisto, pracujesz jeszcze czy wywalili Ci jak 99%
            Polakow?
            • rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 22.01.08, 11:01
              Pisałem już, że musiałem wrócić do Polski z powodu spraw rodzinnych, tak więc
              już tam nie wróciłem. Teraz chcę wyjechać ponownie tylko nie ma za bardzo gdzie:(

czemu niby wszystkich Polaków zwolnili z Celestica? coś chyba kręcisz:)
              • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 23.01.08, 16:21
                Jak mi nie wierzysz to skontaktuj sie ze znajomymi a zdziwisz sie
                ilu ich tam zostalo. Przyczyna to podobno brakt pracy (przez
                przynajmniej najblizsze dwa miasiace), ale o dziwo choc pozbywaja
                sie ludzi to przyjmuja tez nowych, choc juz nie Polaków.
                • rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 09.02.08, 20:34
                  tak to prawda zwolnili Polaków a podobno cenili ich za fachowość:)
                  • grzesiek2500 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.02.08, 15:07
                    Ja to jeszcze tam pracuje niemowcie ze wszyskich zwolniki.....wlasnie jutro ide
                    do ukochanej pracy.........
                    • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.02.08, 22:25
                      Czy to Ty Grzechu? Numer 606 Ci coś mówi? Jezeli tak to pozdrowienia
                      od byłego współlokatora - DB
                      • rybitwa4 [...] 25.02.08, 14:13
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 27.02.08, 15:50
                          Polaczkiem to może Ty jesteś! Ja i moi znajomi o których piszesz tak
                          obraźliwie to Polacy. POLACY - dotarło!
                          (Swoją droga gdzie jest jakis nadzor na tym forum, skoro takie
                          wkurzające rzeczy przechodzą?)
                          Jak pisałem i jak wspomniał "grzesiek2500" piszac w tym temacie nie
                          zwolniono wszystkich, choć zdecydowana wiekszość.
                          Jeszcze raz polecam czytanie ze zrozumieniem.
                          • grzesiek2500 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 06.03.08, 16:28
                            tak 606 mowi wiele mozna zec i wszysko jasne.ms atlas funguje jestem w tej
                            agencji i pracuje w celestice pieprzycie glupoty tu.......
                            • superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 07.03.08, 09:45
                              A więc jeszcze raz pozdrowienia dla Ciebie i S. Jak tam idzie
                              naszemu miłośnikowi dziwadła? ;-) Mój meil to: superkiwi@gazeta.pl
                              Jak tam robota? Ruszyli już z kopyta? Przyjmują nowych ludzi?
                              Człowiek tęskni za tą wspaniałą Duklą ;-) Może sie niedługo znów
                              pokarze w Czechach, zastrzelić H. bo do dziś nie dostałem kasy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka