jary21 18.11.07, 15:44 Witam Byl ktos z was w tej firmie? Jakie warunki itp Chciałbym pojechac z dziewczyną pod koniec listopada,na poczatku grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 20.11.07, 11:57 Jeśli chodzi o firmę to jest profesjonalna w 100%(w Polsce takiej firmy raczej nie znajdziesz). Minusem (przynajmniej dla mnie) był system pracy: 4 dni pracy po 12 godzin (w tym godzina bezpłatnej przerwy), następnie 4 dni wolnego (można się zanudzić nie mając kasy). Ostrzegam, że 12 godzinna praca w tej firmie strasznie się dłuży. W firmie tej z każdym dniem jesteś przydzielany na inne stanowisko pracy. Jeśli chcesz odłożyć kasę to musisz tam zostać przynajmniej przez 3 miesiące. Radze wyjechać na wiosnę, teraz na tych wioskach prawie wszystko jest pozamykane. Jeśli chcesz to napisz na moje GG 11437839 (często jestem niewidoczny). Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 22.12.07, 23:36 Profesjonalna w 100%?! A to dobre. Takiego bałaganu jak tam to ze świeca szukać. Maszyny sie sypią, czasami siedzisz kilka godzin i nic nie robisz bo linka staneła. Co do codziennej zmiany pracy to prawada, ale tylko dla niektórych. Wiekszość pracowników ma stałe stanowiska. Oprócz Polaków i Czechów, pracuja Słowacy, Rumunii oraz Ukraińcy. Dużych pieniędzy tam sie nie zarobi, ale jakos życ sie da. Wazne przez jaka agenture jest sie zatrudnionym. Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 23.12.07, 22:37 Należysz do osób, które tylko narzekają. Z "mojego" wyjazdu 3 młodych ludzi (para+przyjaciel) wrócili do domu zaraz po przyjeździe, ponieważ dostali pokój 2 osobowy a chcieli 3 osobowy (magiczny trójkącik). Jak więc widzimy Polak ma na wszystko wymówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 09:02 Pleciesz bzdury szanowny "rybitwa4". Skoro tylko narzekam to czemu tam wracam po nwym roku? Jako jeden z nielicznych zreszta. Dla mnie ten bałagan w Celestice to super sprawa, nie przepracuje sie. A pracowałem w innej fabryce w Czechach i wiem że naprawde można byc zlany potem choc zmiana ma tylko 8 godzin. Lubie tez ten system pracy. Człowiek sie przemeczy a potem 4 wolne dni. A co do twoich znajomych to przeciez sprawa ubytowni a nie firmy. Moim zdaniem wiekszosc Polaków spodziewała sie większych pieniedzy i stąd rozczarowanie i wyjazdy. A Ty nadal pracujesz w Celestice? Która zmiana? Pozdrawiam i wesołych świat. Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 20:18 To pracuj a nie narzekaj. Maszyna też czasem ma prawo odmówić posłuszeństwa. Powinno Ci to być na rękę. Poza tym praca w Celestica jest fajna i luźna. Na system pracy też nie można narzekać. Jestem zmiana D. Wiesz ja w Polsce pracowałem w kilku fabrykach (najstarsze z 2002 roku) i wyglądały one tragicznie, pracowali w niej same ryle z czarnymi pazurami, maszyny wyglądały na przedpotopowe, kierownik (ryl a nie kierownik) cały czas patrzył ci na ręce, na hali było ciemno jak w pupie (kilka żaróweczek na całą hale), zarobki na poziomie 650 zł netto, w ogóle atmosfera była grobowa. W jakiej mieszkasz miejscowości: Bojkovice, Jedenovice, Blansko? Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 24.12.07, 21:53 Co do narzekania to nie chce być złośliwy, ale coż nie mam wyjscia, wiec życze Ci umiejetności czytania ze zrozumieniem, przeczytaj jeszcze raz co napisałem i sie zastanów. Pozdrawiam zmiana B jak Blansko. Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.01.08, 10:54 No jak tam optymisto, pracujesz jeszcze czy wywalili Ci jak 99% Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 22.01.08, 11:01 Pisałem już, że musiałem wrócić do Polski z powodu spraw rodzinnych, tak więc już tam nie wróciłem. Teraz chcę wyjechać ponownie tylko nie ma za bardzo gdzie:( czemu niby wszystkich Polaków zwolnili z Celestica? coś chyba kręcisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 23.01.08, 16:21 Jak mi nie wierzysz to skontaktuj sie ze znajomymi a zdziwisz sie ilu ich tam zostalo. Przyczyna to podobno brakt pracy (przez przynajmniej najblizsze dwa miasiace), ale o dziwo choc pozbywaja sie ludzi to przyjmuja tez nowych, choc juz nie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 09.02.08, 20:34 tak to prawda zwolnili Polaków a podobno cenili ich za fachowość:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek2500 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.02.08, 15:07 Ja to jeszcze tam pracuje niemowcie ze wszyskich zwolniki.....wlasnie jutro ide do ukochanej pracy......... Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 21.02.08, 22:25 Czy to Ty Grzechu? Numer 606 Ci coś mówi? Jezeli tak to pozdrowienia od byłego współlokatora - DB Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 [...] 25.02.08, 14:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 27.02.08, 15:50 Polaczkiem to może Ty jesteś! Ja i moi znajomi o których piszesz tak obraźliwie to Polacy. POLACY - dotarło! (Swoją droga gdzie jest jakis nadzor na tym forum, skoro takie wkurzające rzeczy przechodzą?) Jak pisałem i jak wspomniał "grzesiek2500" piszac w tym temacie nie zwolniono wszystkich, choć zdecydowana wiekszość. Jeszcze raz polecam czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek2500 Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 06.03.08, 16:28 tak 606 mowi wiele mozna zec i wszysko jasne.ms atlas funguje jestem w tej agencji i pracuje w celestice pieprzycie glupoty tu....... Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Celestica Czech Republic- Rajecko 07.03.08, 09:45 A więc jeszcze raz pozdrowienia dla Ciebie i S. Jak tam idzie naszemu miłośnikowi dziwadła? ;-) Mój meil to: superkiwi@gazeta.pl Jak tam robota? Ruszyli już z kopyta? Przyjmują nowych ludzi? Człowiek tęskni za tą wspaniałą Duklą ;-) Może sie niedługo znów pokarze w Czechach, zastrzelić H. bo do dziś nie dostałem kasy! Odpowiedz Link Zgłoś