jazon1982
07.08.11, 15:31
Zdecydowanie odradzam legionowskiego Dewelopera LUX-DOM BIS, byliśmy zainteresowani zakupem nieruchomości przy ulicy Konarskiego, jeden z segmentów w Legionowie. Negocjacje cenowe były prowadzone za pośrednictwem pani Ewy Kalickiej "Abadus" dewelopera nie widziałem na oczy ani nie miałem okazji go poznać, pomimo daleko idących już negocjacji cenowych.
Pomimo ze z negocjacje trwały około miesiąca, deweloper zgodził się nawet na zaproponowane przez nas warunki finansowe zakupu nieruchomości, dostałem nawet na e-maila draft umowy przedwstępnej. Tranasakacja nie doszła do skutku. W przed ostatniej rozmowie z Panią Ewą usłyszeliśmy iż deweloper po ponownym przeliczeniu kosztów akceptuje naszą propozycję (prawdopodobnie pan Bogdan), wiec dogadywaliśmy szczegóły umowy przedwstępnej...no ale cóż traf chciał że wspólnicy się nie dogadali ....rzekomo i dostaliśmy telefon od pani Ewy że sprawa jest nieaktualna i obowiązuje nowa cena...
Ciężko jest mi jednoznacznie wytłumaczyć, skąd u dorosłych ludzi biorą się symptomy dziecka z piaskownicy, w jaki sposób ludzie biorą się za budowę domów skoro taki sposób postępowania kwalifikuje się jeszcze do nauki budowy domów ale z piasku nad morzem.
Przestrzegam przed deweloperem, dobrze ze kwiatki wyszły przed podpisaniem umowy, a nie kiedy formalności zaczełyby być załatwiane. Sprawdza się powiedzenie że gdzie kucharek sześć tam.....wspólników naliczyłem 6 osób (3 firmy) i żeby zadowolić wszystkich to segment powinien zostać sprzedany za 550 tys zł. No cóż człowiek łapczywy traci dwa razy, a nieruchomości na rynku jest pełno, wiec jak nie ten to inny, a deweloper stracił potencjalnego kupca i żyje nadziejami na sprzedaż nieruchomości po nierealnych cenach...a druga fala kryzysu nadciąga. Życzę powodzenia