Dodaj do ulubionych

Bukiet ślubny

09.08.11, 07:25
Zastanawiam się czy samej nie zrobić bukietu na ślub. Znalazłam przykład na jednym blogu ślubnym -> wykończenia bukietu .

Czy moi goście docenią oryginalność i własny wkład pracy nad przygotowaniem?

Czy jednak zrobienie bukietu przez profesjonalistów sprawi, że będę się czuła lepiej wiedząc, że się nie "rozleci".
Obserwuj wątek
    • szczeciniankawpoznaniu Re: Bukiet ślubny 09.08.11, 09:24
      Możesz wcześniej spróbować zrobić jeden na próbę i pochodzić z nim... po mieszkaniu albo pójść z nim do pracy. Wtedy będziesz wiedziała na ile solidna jest konstrukcja... A co doceniania czegokolwiek przez gości, to wierz mi, raczej nie zauważą, że zrobiłaś to sama, chyba że im to powiesz. :-)

Sama musisz docenić swoją pracę, wtedy jest najwyższa satysfakcja. Ja też się zastanawiałam czy nie zrobić całego bukietu we własnym zakresie, bo moja mama ma piękne białe hortensje w ogrodzie. Doszłam do wniosku, że mam w dniu ślubu tyle na głowie, że najzwyczajniej w świecie nie zdążyłabym osiągnąć takiego efektu jak wprawiona florystka.
      • crazysexicool Re: Bukiet ślubny 10.08.11, 12:14
        bardzo ladny ten bukiecik :) mysle ze to fajny pomysl zrobic cos samemu. Zrob ze 2 lub 3 na probe. najwazniejsze to miec kwiaty z dobrego zrodla- wiesz ze swierze to i dlugo sie beda trzymac. Poza tym widzialam, ze w kwiaciarniach zawsze uzywaja specjalnych srodkow- spryskuja jakims sprayem, zeby sie dobrze trzymaly. Dowiedz sie co to jest. Albo poszukaj w internecie, moze w Twoim miescie sa organizowane jakies kursy robienia bukietow. Wtedy to juz bylby 100% profesjonalny bukiet :)
    • varsovia25 Re: Bukiet ślubny 09.08.11, 18:51
      często kupuję ciete kwiaty do domu i staram się układać ciekawe kompozycje i powiem tak:
      nie jest to takie proste jak się wydaje. Już nie wspominająć o wiązankach ślubnych. Ale kto wie, może się okazać że masz ukryty talent i poradzisz sobie świetnie.
      • koliberek15 Re: Bukiet ślubny 29.08.11, 22:15
        nie chcę oslabiać twojego entuzjazmu ale kwaity do łsubu musza mieć stabilną "konstrukcję" i byc ostadzonw w fiolce z wodą aby nie padły. pottem na weselu rzucasz bukiet, warto aby się nie rozleciał
        • Gość: monika Re: Bukiet ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 17:08
          nie rob sobie stresu w dniu slubu ! kwiay musialabys zlozyc w piatek wieczorem a jak ci cos nie wyjdzie to od rana zamiast na makijaz po nowe. kupisz jakies brzydkie i tyle z tego bedzie . chyba ze pocwiczysz ale to wyjdzie tyle samo kasy co bys caly bukiet kupila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka