Dodaj do ulubionych

Brak orgazmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 12:51
Mam 24 lata i mam problem z osiąganiem orgazmu. Nie masturbuje się. Mam partnera ale nie potrafi mnei zaspokoić. Starałam się zamykać oczy i wyobrażać soebie coś, robić to powoli i szybko..ale nic nie daje efektu. Wiem, że kazdy jest inny ale czy istnieje recepta n atakie coś ale zapewne nie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: GOŚCIULA Re: Brak orgazmu IP: *.147.43.3.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.10, 15:34
      Sama sobie odpowiedziałaś
    • ewa.zeromska Re: Brak orgazmu 22.12.10, 16:20
      Witam, Kobiecy orgazm jest reakcją wyuczoną, ale żeby się jej nauczyć, najpierw musisz odkryć i zaakceptować własną kobiecość.
      Pieszczoty, dotykanie, szybkie i wolne nic nie dadzą, jeśli nie ma w tobie rozbudzonej, świadomej ochoty.
      Pierwsza sprawa, to musisz poznać i oswoić własne ciało. Masturbacja bardzo w tym pomaga, uczy reakcji na określone bodźce. Uruchom wyobraźnię, podsyć ją nieco i szukaj drogi do siebie.
      Poza tym nie koncentruj się na orgazmie w czasie stosunku. Pozwól, żeby ciało reagowało spontanicznie i niewymuszenie na pieszczoty. Niech najpierw będzie po prostu miło. Do pełnego orgazmu dojdziesz z czasem.
      Partner ma niebagatelną rolę do odegrania, tylko musi wiedzieć, co ma robić. Nie możesz mu tego powiedzieć, bo sama nie wiesz. A więc zaprzyjaźniaj się z własnym ciałem, ucz się go.
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka