IP: *.146.255.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.10, 20:26
Gdzie mam szukac pomocy? Czy są ośrodki zajmujące się leczeniem/nauką kontrolowania agresji? Mam duży problem z mężem. Jest bardzo agresywny na drodze. Kiedy inny kierujący zachowa się w sposób niezgodny z zasadami mojego męża, ten zaczyna go wyzywać, zajedża mu drogę, często próbuje wdawać się w dyskusje lub prowokuje bójkę. Kiedyś w takich sytuacjach wysiadałam z samochodu i szłam swoją drogą zostawiając awanturującego się męża. Teraz jest inaczej - bo często jeździmy z dziećmi. Boję się, że jeśli trafi na drugiego takiego narwańca, coś stanie się dzeciom.
Czasami chciałabym, żeby dostał od kogoś po nosie, to może dałoby mu to do myślenia. Są to dla mnie sytuacje bardzo, bardzo stresujące. Mąż ma do mnie pretensje, że nie trzymam jego strony. Jego koronny argument to, że ktoś nastaje na życie jego rodziny i on musi coś z tym zrobić.
Obserwuj wątek
    • ewa.zeromska Re: agresja 22.12.10, 20:38
      Nadmierna, niekontrolowana agresja jest chorobą, którą trzeba leczyć w poradni zdrowia psychicznego (bez skierowania).
      Niewykluczone, że mąż cierpi rownież na manię przesladowczą.
      Masz rację, że to jest niebezpieczne, zarówno dla rodziny, jak i dla obcych, całkiem przypadkowych ludzi.
      Namów męża na spotkanie z psychiatrą, ale nie rób z niego "wariata".
      Ludzie dość cięzko podejmują decyzję o kontakcie z psychiatrą, a zdecydowanie jest mu on potrzebny.
      Bądź lagodną, serdeczną dyplomatką, ale konsekwentną.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka