Dodaj do ulubionych

Masturbacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 19:20
Mam 23 lata, nie mam dziewczyny z którą mógłbym uprawiać seks. Masturbuję się od 6 lat codziennie, ostatnio max. 2 razy dziennie, choc czasem zdarzy się że max. 3 razy na dobę. Przepraszam, że dubluję wątek jakby, bo widziałem, że taki się pojawił ostatnio założony przez inną osobę. Chciałem się zapytać Pani Ekspert czy nie przesadzam, ale musze przyznać, że mam duże napięcie seksualne. Dziękuje
Obserwuj wątek
    • ewa.zeromska Re: Masturbacja 28.12.10, 19:41
      Chyba rozumiesz, że masturbacja, to zachowanie zastępcze. Ale łatwo sie od tego uzależnić. Robisz to, tak naprawdę z nudów, z niczego wiecej. Nie masz co robić, nie masz pomysłu, to się masturbujesz. Niemniej nagle nie wiadomo dlaczego, zaczynasz tylko o tym myśleć. Szukasz jakiegoś spokojnego kąta, żeby to zrobić.
      I to jest moment, żeby to opanować.
      Czy to jest niebezpieczne?
      Z fizycznego punktu widzenia - nie. Z psychicznego - tak.
      Chodzi o to, że przywykasz do pewnych określonych bodźców - siła nacisku na prącie, szybkośc ruchów. Poza tym towarzyszy ci wyobraźnia. Niby wszystko w porządku, ale w prawdziwym kontakcie z kobietą, możesz nie odnaleźć tych bodźców i trudno ci będzie w pełni realizować się. To z kolei będzie rodzić kompleksy, niepewność, poczucie obniżonej wartości.
      Jednym słowem, nic dobrego.
      Zatem opanuj tę potrzebę. Kto tu w końcu rządzi? Ty, czy twój popęd?
      Jeszcze jedno.
      Kiedy popadasz w nieustającą masturbację unikasz ludzi. Trudno nawiązuje ci się kontakty, z kobietami w szczegolności.
      To jest własnie podstawowe niebezpieczeństwo masturbacji.
      Żeby to ograniczyć, musisz znaleźć coś, co cię pochłonie, zainteresuje, co zajmie twój umysł i ręce.
      Ćwicz, gotuj, czytaj, biegaj, przebywaj jak najczęściej z ludźmi. Jeśli poddasz się, twoje życie zrobi się dziwaczne, emocjonalnie puste. Chcesz tego?
      Pomyśl, czy warto, aż tak sobie ulegać!
      Pozdrawiam
      • Gość: Tomasz Re: Masturbacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 19:58
        Mam zajmujące dużo czasu studia, mnóstwo planów życiowych na przyszłość, ale co najważniejsze pragnę prawdziwej miłości od kobiety, ale wciąż szukam tej z którą chciałbym spędzić życie - w sferze zarówno psychicznej jak i seksualnej oczywiście. Wiem, że masturbacja to kwestia zastępcza, ale popęd póki co u mnie wygrywa:/ Co do nawiązywania kontaktu, fakt, że jestem nieśmiały, ale nie mam problemów w tym względzie.
        • urko70 Re: Masturbacja 29.12.10, 09:37
          Czy aby nie jest tak (pytanie), że szukasz ideału lub prawie ideału dla Ciebie, tym samym nie podejmujesz bliższych znajomości z tymi, które nie wyglądają na idealnie pasująca do Ciebie, a to znów skutkuje Twoim problemem?

Może przydałoby Ci się więcej luzu w poznawaniu dziewczyn, nie każdą z którą się związesz musi od razu być ta jedyną na całe życie.
          • Gość: Tomasz Re: Masturbacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:46
            Tak, masz rację. Faktycznie szukam ideału, który nadawałby się na żonę. Ale już zacząłem się obawiać starokawalerstwa, mimo iż mam 23 lata. Ponadto nie związywałem się dotąd z dziewczynami w związki z braku czasu - mam studia wymagające dużo ode mnie ot i łańcuszek zależności.
            • urko70 Re: Masturbacja 29.12.10, 14:56
              Masz problem chłopie. Obawiam się że w drugim zdaniu, mimo powszechnie używanego takiego określenie, Ty naprawdę szukasz MATERIAŁU NA ŻONĘ a nie dziewczyny, partnerki do stołu i do łoża. Ewa i inne kobiety pewnie zaraz mnie zakrzyczą ale ja Ci sugeruję odpuszczenie sobie tak poważnego podejścia. Nie szukaj materiału na żonę. Nie stawiaj wymagań, jak się podoba, jak miła i fajnie się gada to nie zastanawiaj się tylko wchodź w znajomość, potem sie okaże co z tego wyjdzie.
              Tak jak jest klęska urodzaju to tak samo Ty jesteś za porzadny i stąd Twój problem.

A co do czasu to kup se koze albo jak wolisz wprost to znajdź sobie inne zajęcie.
              Moja mama, wiele lat temu, pracowała (7-15), popołudniami/ wieczorami studiowała wieczorowo (3x w tyg) a do tego miała na głowie dom, dzieci, rodzinę.
              • s-orbona Re: Masturbacja 11.05.11, 10:18
                True, Bro <beer>
    • Gość: pikap taty Masturbacja IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.10, 00:33
      Masturbacja
      jak kolacja
      o poranku i w poludnie
      Masturbowac sie jest cudnie

Pomasturbuj sie Tomaszku
      Po gladziutkim swoim ptaszku
      Baw sie nim az leca wiory
      wyjedz po to nawet w gory

wez trapery i rowery
      zaopatrz sie w usmiech szczery
      krec workami do oporu
      tak az para pojdzie z worow

walcz o prawa masturbanta
      zakup sobie tez trabanta
      gup gadzetow cala mase
      i zaspokoj swa kielbase

A jak juz sie zaspokoisz
      skolatany nerw ukoisz
      opisz to forumowiczom
      niech ze smiechu se pokwicza

My goraco pozdrawiamy
      Na relacje tu czekamy
      scisnij ptaka tak po mesku
      masturbacja zycia sensem!

• Gość: żona Re: Masturbacja IP: 77.79.229.* 30.12.10, 11:32
        :-)
        cuda na koniec roku
        :-)
      • ewa.zeromska Re: Masturbacja 30.12.10, 11:38
        No, no........, mamy talent! Fajnie!
      • forelle15 Re: Masturbacja 01.01.11, 18:14
        Pinokio tak sie onanizowal, az sie zapalil
    • Gość: krzysiek Re: Masturbacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 13:27
      Ja mam też bardzo podobną sytuację. 23 lata, absorbujące studia i brak dziewczyny z takiego samego powodu - szukam ideału przyszłej żony. Może trochę rzadziej się masturbuję, choć napięcie mam dosyć spore. U mnie pewną rolę gra nauka kościoła katolickiego, gdyż wciąż mam pewne opory przed myśleniem o seksie przed ślubem (choć mniejsze niż dawniej). Z tego powodu walczę też z masturbacją.
      • Gość: adrian Re: Masturbacja IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 12:49
        Witam Nazywam sie Adrian Emanuel Najda.
        Mam 29 lat i dużo przeżyłem w życiu jak i tez w młodzieńczych latach masturbowałem się i wiem ze jest to wynikiem dojrzewania płciowego zakochania się jak i popędu cywilizacji ludzi w świecie mediów oraz przekazu codziennego życia oraz mody życia ludzi trędu mody . Lecz człowiek jest poprostu podporządkowany oglądać wspólczesnym świecie bilbordy Kobiet które sa nagie oraz różnych zjawisk w życiu a przez co utrwalania myśli i zapamiętywania w życiu przyjemnych pobudzających erotycznych przekazów jakie współczesny swiat niesie w obrazie rzeczywistosci. Więc stwierdzić mozna jednoznacznie ,że pobudzony przez podniecenie narządu półciowego a przez to masturbację ludzi i ich fantazji nie będzie grzechem a poprostu chorobą życia cywilizacji współczesnego swiata. Pragnę dodać a że Jestem wybrańcem Bożym i Bóg mnie wskrzesił aby pomuc ludzią . Dlatego tez jako Syn pragnę pomóc. Miłość ma to do siebie że ma silne bodżce którymi sie kierujemy w życiu i na codzień utrwalając sie w naszej pamięci . A człowiek kieruje się pożądliwością sexualną więc otwarcie mówiąc jest to normalne a ze ludzie mają pożądanie sexualne i potrzebują ciepła i rodzi sie w ich miłość bycia razem . Bądżmy mocni Wiara Nadzieja i Miłością aby być godni zbawienia zapalmy iskierkę w sercu aby płoneła raze dając światało miłości. Pozdrawiam ! Adrian Emanuel Najda
        • potwor_z_piccadilly Re: Masturbacja 09.05.11, 18:40
          No to wybrańcu Adrianie Emanuelu Najdo, niech ten twój Bóg nauczy cię jeszcze jednego, ortografii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka