Dodaj do ulubionych

problem...

28.02.11, 19:46
Witam serdecznie,
Jestem mężczyzną mam 33 lata, od jakiegoś czasu zauważyłem problemy z erekcją. Nie utrzymuję zbyt długo wzwodu, lub jestem po prostu miękki, czasem muszę sam się popieścić by się usztywnić by wejść w parnetrkę lub po prostu założyć prezerwatywę. Bagatelizowałem tą sprawę, zrzucając na "chwilową" niedyspozycję ale okazuje się, że to nie jest przejściowe... Uwielbiam sex, do tej pory był solą mojego życia, i planem na każde wyjście z kolegami tzn podryw, który w perspektywie kończy się łóżkiem, ale nie tego samego dnia. Nie chodzę do agencji, odrarzają mnie to.

Pieszczoty orlane partnerki nie zawsze dają pożądany efekt. Czasem gra wstępna, jeśli jest około 10 minut lub więcej na mnie juz nie można liczyć. :/ oczekiwanie na parnerkę aż wyjdzie spod wieczornego prysznica, burzy cały mój "nastrój". Zauważyłem, że jak chcę się kochac to musi to być zaraz, nie potrafię umówić się na wieczorne igraszki bo to wchodzi w sferę planu a nie jest spontaniczne.

Jestem aktywny fizycznie, palę okazyjnie, jestem szczupły, popalam czasem zioło, nie mam zbyt wielu stresów, z alkoholem nie przesadzam, miewam przygodny seks (równie nieudany), onanizm też nie jest mi obcy, czasem odwiedzam witryny dla dorosłych.

Obecna partnerka namawia mnie na zakup permena, czy inne go środka bez recepty. Ale najpierw chcę zdiagnozować problem, a później dostosować metodę. Zacząłem czytac przeróżne fora, ale pierwszy wpis postanowiłem złożyć tutaj. Będę wdzięczny za poradę, pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • mezyunah Re: problem... 01.03.11, 14:45
      Wiesz, podniecona dziewczyna, która wie, że ma kochającego partnera, potrafi zdziałac cuda. Twoje partnerki najwraźniej czuja, że chcesz je wyłącznie zaliczyć. Uczciwie byłoby poinformować o tym swoja obecną partnerkę.
      • mmbbkk Re: problem... 01.03.11, 14:55
        co ma piernik do wiatraka?
    • michal.lew-starowicz Re: problem... 03.03.11, 09:13
      Aby właściwie zdiagnozować przyczynę zaburzeń erekcji, proponuję zgłosić się do lekarza seksuologa. Zaburzenia erekcji są dolegliwością o wielu potencjalnych przyczynach. Mogą mieć podłoże somatyczne – związane ze współistniejącymi (często niewykrytymi) chorobami, działaniami ubocznymi przyjmowanych leków, używaniem substancji psychoaktywnych (jak marihuana); psychogenne – szczególnie w związku ze stresem, przeżywanym lękiem, obawami przed niesprawdzeniem się w roli partnera seksualnego; mogą tez być spowodowane konfliktami w związku partnerskim, rutyną i brakiem urozmaicenia we współżyciu. Trudności w sytuacji planowanej aktywności seksualnej mogą wskazywać na istotny udział czynników psychogennych. Jednak, na podstawie wyrywkowych informacji nie mogę udzielić Panu jasnej odpowiedzi co do przyczyny Pańskich problemów, dlatego sugeruję wizytę u specjalisty.
      • mmbbkk Re: problem... 04.03.11, 17:29
        ok, dziękuję... kieruję się do specjalisty w takim razie
        • Gość: znachor Re: problem... IP: *.cable.smsnet.pl 08.03.11, 23:01
          A tam - po prostu poczułeś prawdę że po 30-stce juz nie ma tyle chemii w twojej krwi , bo i po co przyroda miałaby ci pozwalać cały czas dupczyć ? w tym wieku masz zapewnić wyżywienie rodziny wychowanie dzieci.
          Cały seks to reakcja na wydzieliny z przysadki...
          • czytuczytam Re: problem... 10.03.11, 05:48
            Po 30-tce to już sobie człowiek próbuje wmawiać, że mu się jeszcze chce, chociaż wszelkie znaki na niebie i w majtach w skazują, że już raczej nie bardzo ;)

Serio, może masz coś co ja bym nazwał "wypaleniem seksualnym". Zwłaszcza jak jesteś w stałym związku musi przyjść moment, w którym zwyczajnie już tak to Cię nie jara. Próbowałeś ostatnio jakichś skoków w bok? Efekty te same?
            • Gość: mmbbkk Re: problem... IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 12:27
              Tak, zgadzam się z przedmówcami, dziękuję za uspokojenie, chyba już czas pogodzić się z czasem 34 pekło... czas wypalenia raczej zdecydowanie nadszedł, (ale jak słusznie zauważył czytuczytam momenty sie trafiają z ktorych jeste bardzo rad) no i pytanie kolejne ile to ma potrwać?

Pozdrowienia
              • Gość: dojrzały_facet Re: problem... IP: *.cable.smsnet.pl 21.03.11, 09:08
                Kup sobie na receptę lek na potencję - - poczujesz jakbyś znowu miał 18 lat ! ( co prawda w dużej głowie odczuwa sie lekki ból ale za to mniejsza aż sie cieszy że taka twarda)
                • Gość: weteran Re: problem... IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 12:56
                  Jasne pigułki cud :) najlepiej z Chin albo z innego egzotycznego kraju. Tez miałem podobny problem do kolegi i o mały włos takimi specyfikami się nie wykończyłem. Żona znalazła mi specjalistę dr. Dadaja z Poznania i okazało się że musze miec operacje - problemy z pęcherzem. Zastanów się jak a nstępnym razem będziesz polecał takie specyfiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka