maka115 21.09.13, 14:37 Witam,Czy ktoś chorujący na łysienie plackowate przeszczepiał sobie włosy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria.cios Re: przeszczep włosów 11.12.13, 15:53 owszem, bo miałam już takie placki, ze wstyd było z domu wychodzić, do tego miałam z tego powodu depreche. wiedziałam, że jeśli nic z tym nie zrobię, to będzie tylko gorzej. W końcu po paru wizytach u dermatologa i trychologa zdecydowałam sie na zabieg przeszczepiania, metodą Safer mw katowickim Skin Laser Studio. Sama metoda Safer jest beZPieczna i nieinwazyjna, nie czujesz przy tym żadnego bólu ani dyskomfortu - ja przynajmniej tak miałam. Poza tym zniosłabym wszystko, żeby móc miec z powrotem ładne włosy. Teraz jestem już 4 miesiące po zabiegu i widzę rezultaty, naprawde to był duży krok do przodu z mojej strony. Jest dobrze, a bedzie coraz lepiej Odpowiedz Link
bebe1230 Re: przeszczep włosów 18.12.13, 16:33 jaki sens w przeszczepianiu? przecież przy łysieniu plackowatym włosy wychodzą raz tu raz tam a za chwilę mogą się posypac przeszczepione i co wtedy ? Odpowiedz Link
oneto Re: przeszczep włosów 06.01.14, 09:08 mikropigmentacja włosów to obecnie najszybszy i najskuteczniejszy sposób na pozbycie się łysiny www.mikrohair.pl/ Odpowiedz Link
maka115 Re: przeszczep włosów 07.01.14, 18:48 dziękuję za podpowiedzi, myślę że jest nadzieja na normalne życie.... Odpowiedz Link
mikrus285 Re: przeszczep włosów 23.01.14, 14:41 głowa do góry, zawsze jest jakieś wyjście, jak widzisz i mikropigmentacja, i technologia safer to są dobre rozwiązania. Nie można sie załamywać, skoro pomoc jest właściwie na wyciągnięcie ręki Odpowiedz Link
basiaaa1234 Re: przeszczep włosów 16.02.14, 20:04 jeśli nie jesteś w stanie się z tym pogodzić to rzeczywiście safer może być wyjściem. Mój facet miał duży problem z utratą włosów, właśnie mu pomógł, może i u Ciebie da efekty? Z mojego riserczu wynika ze najtaniej robia ten zabieg w kraku w osteomedzie Odpowiedz Link
krakowskim_targiem Re: przeszczep włosów 31.05.14, 11:19 no i bardzo dobrze, że nie tracisz nadziei na normalne życie, na pewno nie można się poddawać. ale może faktycznie najlepiej byłoby się skonsultować z dobrym specjalistą? Mnie zaciekawiła ta metoda www.dermed.pl/krakow/zabiegi/przeszczep-wlosow/metoda-s-a-f-e-r/ może to byłoby dobre wyjście dla Ciebie? Odpowiedz Link
maka115 Re: przeszczep włosów 25.06.14, 18:40 Dzięki bardzo za podpowiedzi, ale w moim przypadku metoda SAFER nie wchodzi w grę ponieważ są przeciwwskazania przy łysieniu plackowatym. Odpowiedz Link
biedronka1122 Re: przeszczep włosów 21.09.14, 10:12 Przeszczep nie wchodzi w grę przy tej chorobie , to jest choroba autoimmunologiczna czyli włosy przeszczepiono zostaną tak samo zniszczone przez organizm jak te własne Odpowiedz Link
siden10 Re: przeszczep włosów 25.11.14, 14:02 Zawsze można zadzwonić do kliniki i zapytać, ja polecam www.przeszczepwlosow.org.pl Odpowiedz Link
kriwol Re: przeszczep włosów 26.08.15, 22:10 26 Wrzesień 2015 to data następnej konsultacji na temat przeszczepu wlosów kliniki BHR z doktorem Bisangą. Konsultacja jak zawsze odbędzie się w warszawskim hotelu Mariott, na drugim piętrze w sali The Boardroom. Jeżeli jesteś zainteresowany indywidualnym spotkaniem z naszym doktorem, moge zarezerwować Ci spotkanie na konkretną godzinę. Warunkiem udziału w konsultacjach jest przysłanie aktualnych zdjęć głowy (z każdej strony). Zainteresowanych bardzo proszę o wysłanie maila na adres jan@bhrclinic.com z imieniem, nazwiskiem oraz wiekiem w temacie. Bardzo prosimy również o podanie numeru telefonu. Nie mamy wiele wolnych miejsc dlatego prosimy nie zwlekać ze zgłoszeniem. KONSULTACJA JEST DARMOWA. Więcej informacji na temat naszej kliniki znajdziecie pod tym linkiem - my-mane.com/clinics/bhr-clinic/ Odpowiedz Link
m_michalsky Re: przeszczep włosów 19.09.16, 16:08 W tej sytuacji lepiej zaczerpnąć opinii eksperta niż forumowiczów. Osobiście zadowolony jestem z usług kliniki www.medica2000.com.pl Odpowiedz Link
basiawow Re: przeszczep włosów 19.12.16, 13:07 Znalazłem artykuł o nowej metodzie przeszczepiania włosów Artas System, ponoc daje dobre efekty. Czy ktoś już korzystał z tej metody, jestem bardzo ciekaw opinii ze tak powiem z 1sze ręki, bo napisac w sumie można wszystko i chodzi mi o skuteczność zabiegu. link do artykułu gdyby ktoś nie wiedział o jakiej metodzie pisze i bardzo proszę o jakieś opinie. modanaurode.pl/html/medycyna_estetyczna_-_przeszcz.html artur Odpowiedz Link
magi.zak Re: przeszczep włosów 27.09.18, 14:04 Przeszczep włosów metodą fue jest bardzo efektowne. Nie zostawia blizn, daje bardzo naturalny efekt i nie wymaga długich rekonwalescencji. Gorąco polecam Dermapoint w Gliwicach Odpowiedz Link
remik_23 Re: przeszczep włosów 27.09.19, 16:18 Zajrzyj pod ten link www.youtube.com/watch?v=tpw5-xxZGCc to relacja z zabiegu oraz efekty przeszczepu wlosow pacjenta Meditravel.pl Odpowiedz Link