Dodaj do ulubionych

brak popędu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 13:45
Ciężka sprawa, ale po kolei. Na początek o sobie - 29 lat, migrenik ( sporo tabletek przeciwbólowych), wcześniej bez problemów. Od jakiegoś czasu - miesiąc może dwa, mam problem z popędem. A precyzując to nie kręci mnie seks z dziewczyną. Biedna stara się jak może a jedynie co uzyskuje to chwilowy wzwód. Dawniej podczas wzwodu mogłem gwoździe wbijać a teraz...ech....Kiedyś było tak, że jak nie było dziewczyny pod ręką jakiejś to trzeba było sobie samemu radzić bo mnie nosiło aż, teraz normalnie zima. Nie wiem czy to coś z moim organizmem, a może stres ( każdy ma coś na głowie - wiadomo). Może też chodzi o to, że zawsze kochamy się u niej lub "w terenie" :P a mi to przeszkadza choć tego nie wiem. Nie chcę jej robić przykrości. Więc mam dwa pytania: jaki może być właściwy problem oraz jak w miarę szybko złagodzić "objawy".
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: brak popędu 07.09.11, 10:36
      Najlepiej odpuścić sobie seks na kilka tygodni. Nie myśleć o nim i o problemach z nim związanych. Zaplanować jakiś dalszy wyjazd z partnerką i po tym okresie wstrzemięźliwości spróbować na wyjeździe. Bez stresów, może po lampce wina.

Pamiętaj, że 1 problem z erekcją jeszcze nie odbija się mężczyźnie na psychice, ale jeśli problem ten zaczyna się powtarzać, to potrafi sama myśl o nim zablokować faceta bardziej niż czynniki zewnętrzne.
    • michal.lew-starowicz Re: brak popędu 09.09.11, 10:23
      Wymienia Pan czynniki mogące mieć znaczenie dla opisywanego problemu obniżonego popędu i zaburzeń erekcji – stres, niesprzyjające okoliczności współżycia i współistniejące dolegliwości migrenowe oraz stosowanie dużej ilości leków. Należy także wziąć pod uwagę takie możliwości, jak inne choroby (np. zaburzenia hormonalne), problemy dotyczące związku, czy monotonia w życiu seksualnym. W pierwszej kolejności proponuję zmienić otoczenie, zadbać o odpowiednią, relaksującą atmosferę, porozmawiać z partnerką na temat Waszych oczekiwań i preferencji seksualnych. Jeżeli mimo to opisywane trudności będą się utrzymywać, zasadne będzie zgłoszenie się do specjalisty (lekarza seksuologa) w celu wykonania pełnej diagnostyki i ustalenia możliwości terapeutycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka