Dodaj do ulubionych

Chore serce i brak libido?

14.10.13, 16:09
Witam wszystkich

mam wrodzoną chorobę kardiomiopatia przerostowa (wykryta gdy miałem 19 lat) i wszczepiony kardiowerter-defibrylator od trzech lat - od wtedy też zażywam betabloker (Betaloc lub Beto ZK), dawniej dawkę 50 mg codziennie rano, od jakiegoś czasu 75 mg dwa razy dziennie (rano i wieczorem). sądzę, że to jest przyczyną mojego tragicznie niskiego libido od paru lat i chciałbym coś z tym zrobić. z kardiologiem o tym nie rozmawiałem.

mam dziewczynę i ją kocham, jednak nie bawi mnie seks, a jej o tym nie powiem, bo nie zrozumie i będzie myśleć, że wina tkwi w niej. nie podnieca mnie też całowanie ani np. zabawa jej piersiami (kiedyś było inaczej, naga kobieta podniecała mnie na sam widok). ogólnie tragedia. pierwszy raz danego dnia po dłuższej przerwie jeszcze jest spoko (chęć nie jest najmniejsza), każdy następny już porażka. z osiągnięciem wzwodu nie mam większego problemu, ale też jest z tym sporo gorzej niż kiedyś było. nasienia przy wytrysku jest bardzo mało i przeważnie/zawsze ma bardziej wodnistą konsystencję niż dawniej. myślę, że dwa ostatnie podpunkty wynikają właśnie z tego, że libido jest znikome, także tu leży problem. pragnę żeby z powrotem całowanie i inne takie piękne rzeczy podniecały mnie niesamowicie!

co robić? próbowałem brać jakieś suplementy typu l-arginina i inne cuda, ale nic nie pomogło. :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Juno Re: Chore serce i brak libido? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 19:35
      Co to znaczy "roślinne" ? Ma zacząć jeść lubczyk???? Hehe
    • Gość: gosc2 Re: Chore serce i brak libido? IP: 193.242.212.* 04.12.13, 10:41
      moze poprostu zmien dziewczyne.....(najlepiej na mlodsza)
      • choruszek91 Re: Chore serce i brak libido? 04.12.13, 13:21
        temat nieaktualny, przyczyną była/jest niedoczynność tarczycy
    • choruszek91 Re: Chore serce i brak libido? 04.03.14, 15:29
      Co to takiego?

Przyczyną niskiego libido prawdopodobnie była u mnie niedoczynność tarczycy. Jeszcze nie jestem wyleczony.
    • Gość: MICHAL0001 Re: Chore serce i brak libido? IP: *.torun.mm.pl 18.03.14, 14:35
      Sprobuj preparatu na bazie l- cyruliny i Agraniny, poprawi sen , krązenie , no i znacznie poprawi
      samopoczucie. Miałem podobne problemy i jak ręka odjął . Polecam. Jakby co to pomogę
      moj mail michal0001@interia.pl
    • Gość: Z Re: Chore serce i brak libido? IP: *.centertel.pl 22.05.14, 20:31
      Spróbuj odstawić chociaż na krótko (na próbę) Beto ZK, ludzie nieraz od tego fiksują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka