Dodaj do ulubionych

Problem z ciasna pochwą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 13:18
Witam, otóż poprzednio miałam jednego partera, który miał dośc duzego penisa i nawet kiedy próbował wejśc do środka to mnie dośc mocno bolało, czułam rozciaganie, parcie, i dośc mocny bol, szczególnie w srodku. Troszkę sie udało (wytrzymywałam po 2 minuty), jednakze pozniej calkowicie odechcialo mi sie seksu z wiadomych jw powodow. lekarz ginekolog zalecil mi rozciaganie pochwy poprzez wibrator, musze przyznac iz to troche pomoglo, ale nadal czuje dosc mocny bol glebiej w pochwie, jednakze nie zaczyna sie on juz u wejscia, lecz jest umeijscowiony w glebi, tak po 4cm wejscia. Natomiast chcialabym normalnie uprawiac seks, tzn zeby czlonek zmiescil sie glebiej, dlatego tez, mam pytanie czy przd stosunkiem, gdybym uzyla srodkow nawilzajacych, lubrykatow lub pobudzajacych, czy mysli Pan ze byloby latwiej (staralam sie tego unikac gdyz kilka razy uzylam durexa niebieskiego, nie bylo poprawy a nabawilam sie podraznienia pochwy). Jakie srodki/srodek moglby mi pan polecic, moze jakis krem na recepte/zel zarazm ktory dzialalby choc troche znieczulajaco?
Obserwuj wątek
    • michal.lew-starowicz Re: Problem z ciasna pochwą 20.11.10, 22:31
      Pochwa jest bardzo elastyczna i zwykle dobrze dostosowuje się do wielkości członka. W przypadku zmniejszonej lubrykacji (nawilżenia) mogą występować dolegliwości bólowe i trudności z pełną penetracją; wtedy pomocne może być zastosowanie żelów nawilżających lub wydłużenie pieszczot umożliwiających osiągnięcie lepszego nawilżenia. Proponuję spróbować innych żeli niż dotychczas dostępnych w aptece bez recepty, można też zapytać sprzedawcy o żel hipoalergiczny. Jeżeli ginekolog wykluczy przyczyny anatomiczne Pani dolegliwości (?), to prawdopodobnie są one spowodowane nadmiernym napięciem mięśni dna miednicy wynikającym ze stresu, obawy przed bólem, trudności z rozluźnieniem się w sytuacji intymnej. Wtedy ulgę mogą przynieść ćwiczenia relaksacyjne i masaż okolic intymnych. Zastosowanie żelów znieczulających (np. z lignokainą) może spowodować, że doznania podczas stosunku będą znacznie osłabione, mogą one także powodować reakcje zapalne. W razie dalszych trudności sugeruję wizytę u lekarza seksuologa.
      • Gość: viva Re: Problem z ciasna pochwą IP: 77.236.26.* 10.01.11, 21:52
        chyba z lidokainą, panie doktorze.
        • Gość: benia Re: Problem z ciasna pochwą IP: *.ip.mgk.pl 11.01.11, 13:02
          jak urodzisz kilkoro dzieci problem ci sie sam rozwiąże :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka