asaofetida 11.08.08, 20:19 poczytalam o spirulinie, ze oczyszcza organizm z roznych toksyn. Czy ktos stosowakl spiruline i detox? i co jest lepsze: spirulina czy detox czy podobnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
christa61 Re: spirulina 29.08.08, 21:31 ja stosowalam spiruline,bez efektów,wiec szkoda kasy,uwazam ze to wszystko jest daremnosc te suplementy.czytalam twoj pamietnik o poczatku kuraccj i jestem po wrazeniem co do twojej wytrwalosci w stosowaniu diety i ssanie oleju ,zakrapianiu idt co ty robisz,to ma sens.mam podobny problem co ty wiec sznupie na forach i zainteresowalam sie toba bo chyba zmagamy sie z tym samym problemem,zatokowym,ciagle cos splywa z zatok.mecze sie z tym juz okolo 4 lat.badania nie wykazuja zadnej choroby zatok a jednak dokuczaja,i uwazam ze caly problem tkwi w zanieczyszczeniu organizmu i chorobie jelit,zadne suplementy nam nie pomoga a dieta i rózne naturalne metody typu ssanie oleju MO oraz ziola zwykle mieszanki ,i w to wierze,pozdrawiam Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 22:29 dzieki za zainteresowanie. to mile, ze ktos czyta co pisze. Ja tez na poczatku a takze nadal duzo czytam po roznych forach i z uwaga wczytuje sie w posty ludzi. Interesuja mnie ludzkie historie i ich zmagania. W domu prowadze tez pamietnik i zapisuje sobie wszytsko : moje wlasne dzialania i spostrzezenia a takze to co wyczytam w internecie ciekawego. Temat mnie wciagnal. Mysle, ze musimy sie na sobie skupic na maxa aby sie wyleczyc. Co do zatok to jest to ciezka sprawa. Ale u mnie sie naprawde poleprzylo. A co do jelita o ktorym piszesz to mysle, ze to dobry pomysl. Chce sie za nie zabrac tak za pare tygonni... Odpowiedz Link
jagandra Re: spirulina 30.08.08, 22:42 Ja łykam chlorellę, to też algi ale znacznie tańsze. W ciąży miałam dzięki nim lepszy poziom żelaza, teraz już nie sprawdzam. Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 22:51 jak reklamuja spiruline to zwykle w towarzystwie chlorelli. Zastanawialam sie nad obydwoma ale ze to drogie wiec najpierw zakupilam spiruline. troche ja stosowalam. Nic nie zauwazylam moze za krotko. Przrwalam bo zaczelam pic ziola. Ale czasem mysle o tych glonach bo zawieraja chlorofil, ktory oczyszcza z metali ciezkich... Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 23:21 christa61 jak dlugo juz stosujesz leczenie, tzn. diete niskoweglowodanowa i M.O. oraz ssanie i zakraplanie nosa i neti? widze, ze Twoj problem to zatoki i niedroznosc nosa. Byc moze inne rejony organizmu sa zagrzybione dlatego nie tak latwo jets to usunac? Wszyscy autorzy ksiazek zawsze podkreslaja , ze stosowanie mikstor i kuracji i ziol trwa dlugo zanim pojawia sie efekty. Jak dlugo juz to u Ciebie trwa? Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 01.09.08, 22:35 u mnie to tez juz dluga historia ,ja wyprubowalam juz spiruline i goldenseal Rot na candide i algi i wiele innych suplementow z firmy Calivita, i innych,diete przeciwgrzybicza zakrapianie zatok ,plukanie zatok z sola morska,leki na alergie i nie bylo zadnych efektow!! juz sie zalamywalam bo to splywanie u mnie to jest okropne.czuje sie jak topielec ,nie moglam juz oddychac takie ilosci sluzu,az mi serce zaczelo nawalac z braku tlenu.noce nie przespane bo musialam to cholerstwo siagle przelykac no mowie ci koszmar!! scgudlam az 10 kg.larygolog mi zlecil tk .zatok i okazalo sie ze mam czysciutko.czyli zatoki zdrowe ,a czuje sie fatalnie,i dopiero teraz sie wydalo ze to sa sprawy powiazane z jelitami.bo ja choruje na wrzodziejace jelito grube,od lat,ale bylo nawet cicho jesli chodzi o biegunki i tp,wyciszylo sie ,wiec przestalam chodzic do lekarza i nie zarzywalam lekow,dzis laryngolog powiedzial mi ze mam sobie opodleczyc jelita to gorna czesc ciala oczysci sie sama ,i w ten sposob uswiadomil mi ze mam wrocic do specjalisty od jelit .jutro zadzwonie do niego i ustale termin na kolonoskopie,bez wahania tam pójde bo tak bardzo cierpie ze nikt nie moze sobie nawet tego wyobrazic,i jesli bedzie wiadomu juz w jakim stanie sa terza jelita to moge sie zaczac leczyc sama miksturami lub ziólkami itd,najwazniejsze ze to uslyszalam od laryngologa ze to jest od jelit,i powiem ci ze mnie to pocieszylo ,bo wreszczie bedzie wiadomo co mi jest ,a to jest juz 50 procent sukcesu.prawda?ja sie tak naprawde mecze ta choroba to juz 4 lata,juz dluzej nie mam sil,ale licze ze wreszcie cos drgnie u mnie.pozdrawiam .bedziemy w kontakcie Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 01.09.08, 22:41 dodam jeszcze ze chlorofil tez pilam i sok noni bralam tez paraprotex i na mnie to nie podzialalo,stwierdzilam ze to sa drogie rzeczy i pomagaja napelnic kieszen ty którzy to sprzedaja .im to naprawde pomaga sie zbogacic,taka jest moja opinia Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 02.09.08, 10:00 to zeczywiscie przerobilas juz wiele a meczarnie przezywaz ogromna. Moze rzeczywiscie to wina jelit? bo niektiorzy pisza, ze przyczyna wielu chorob sa jelita. Takze ayurweda matka medycyny o tym mowi : ze w jelitach zaczynaja sie procesy chorobotworcze, a takze w niewlasciwym odzywianiu sie. np. wedlug ayurwedy sa pokarmy sluzotworcze, ktore powoduja sluz w gardle a sa to: sery zolte, nabial, mleko w duzych ilosciach, cukier, biala maka, faast foody. Pewnie odzywiasz sie juz zdrowo a mimo to masz problemy...chm. Ja np. zawsze jak zjem ser zolty to w nocy mam gardlo zawalone. Albo jak czasem cos zgrzesze i zjem cos slodkiego to odrazu sluz w gebie . Acha takze wedliny sa sluzotworcze. To moja wlasna juz obserwacja...Ale jak masz dobrego lekarza to wylecz najpierw jelito....tylko lepiej nie stosuj antybiotykow bo candida sie rozwinie na maxa. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 03.09.08, 10:55 wyobraz sobie ze mój laryngolog mi wczoraj powiedzial ze cytat;ma pani zatoki czysciuskie .nic tam nie ma ,wspominala pani ze ma pani wrzdziejace jelito grube ,wiec musi pani sobie je podleczyc bo to jest od jelit,i gdy pani sobie jelito podleczy to góra sie sama uspokoi.no i dzis musze ustalic termin z moim lekarzem od jelit na kolonoskopie bo musze to wykonac.a juz od dawna mam potwierdzona chorobe jelit,tylko tak bardzo mnie te wydzielanie sluzu z zatok meczylo ze nie mialam sil sie jelitami zajac!no strasznie to wyglada.dam ci znac co ze mna bedzie dalej ,pozdrawiam Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 03.09.08, 20:00 asaofetoida ,juz mam termin ,jutro o 17.30 bede miec robiona rektoskopie,a potem lekarz zadecyduje czy trzeba robic colonoskopie, z jednej strony to sie ciesze ze nareszcie bedzie wiadomo co mi jest,i moge sie leczyc konkretnie...chce sie zapytac czy ktos z was tu obecny na tym forum wie gdzie mozna zakupic te wszystkie elementy do zastosowania w programie jelitowym wedlug H.Klark?bo musze to zaczaac stosowac,ponoc to jest wspaniala rzecz.jutro napisze jaki jest wynik rektoskopi Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 04.09.08, 19:11 witam. juz jestem po rektoskopi,niestety jest nie dobrze,musze isc do szitala, bede miec robiona kolonoskopie pod narkoza bo co tam lekarz wybadal jest nie jasne i bardzo podejrzane.jutro zadzwonie do niego i dowiem sie którego wrzesnia mam termin.ciesze sie ze nareszcie sie wyjasni jak bardzo mam chore jelita i czy zatoki sie wycisza leczac jelita .pozdrawiam Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 07.09.08, 15:48 to trzymam kciuki! dobrze, ze robisz te badania to bedziesz wiedziec na czym stoisz....a apropos zatok to moze masz grzybki w zatokach? ja np. mam grzyby ale przeswietlenia tego nie wykazaly dopiero badania pod katem grzybow. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 07.09.08, 20:11 wiesz ja tez tak mysle ze mam grzyby w zatokach tymbardziej ze w 90 latach leczylam sie na drozdzyce gardla,i lekarz ogladal moje wyniki z tamtych lat,wiec mnie przeleczyl na drozdzaki ,ale na badania zatok mnie nie poslal w kierunku grzybów czy bakteri bo ponoc i tak trudno to wykryc ,tak powiedzial.skasowal pieniadze i zostalam na lodzie z moim problemem.teraz zobacze co mi wykarze kolonoskopia jelit,mysle ze to kandidoza na maksa juz mnie zzera,ale czy ci z kolei to wykryja? sa tez slepi na te sprawy.17 -go mam termin,boje sie ale nie mam wyboru,juz ledwo pikam,dzieki za toje wsparcie,ciesze sie ze mnie pokrzepiasz,naprawde tego potrzebuje Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 08.09.08, 12:06 musimy sie nawzajem wspierac bo wsrod zdrowych nie ma zrozumienia. Tylko ten co sam to przeszedl wie jak to jest...Ostatnio przeczytalam bardzo fajny artykol, w ktorym pisalo, ze dobrze jest laczyc obie medycyny, klasyczna i naturalna. Bo kazda dziedzina ma swoje osiagniecia i dlatego warto jest laczyc obie. zainteresowalo mnie tez ostatnio srebro koloidalne. Dr Janus poleca je do zakraplania nosa. Oczywiscie trzeba z tym srebrem uwazac bo to metal i stosowac tylko krotki czas. Narazie sama sie nad tym zastanawiam....Bo jest u mnie duzo lepiej niz kiedys ale mimo wszystko ciagle lapie infekcje i ciagle mi atakuje zatoki. Chm...sama jeszcze nie wiem ale mysle....pozdrawiam! Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 08.09.08, 18:16 kochana, co do srebra to ja tez tego juz duzo spilam ,ja juz wypróbowalam wszystko co mozna na ten temat przeczytac i tez nie bylo zadnej roznicy,teraz juz nie wydaje pieniedzy na noni albo paraprotex i tego typu sprawy bo to oszustwo,alveo wypilam juz okolo 15 flaszek,powinnam juz tryskac zdrowiem a tu widzisz jestem w gorszym stanie niz przed tym.zaczelam pic ziola i próbuje wprowadzic program jelitowy dr.H.klark,stosuje tez zapper,cuda swiata!!!!! zaczelo cos ze mnie wylazic ,cos strasznego z kalem,masakra!!!!!!!! juz po tej lewatywie ktora mialam przed badaniem rektoskopij.chyba sie cos ruszylo w dobrym kierunku.czas pokarze Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 10.09.08, 16:37 co takiego z Ciebie wyszlo? zaintrygowalo mnie to.... Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 10.09.08, 20:16 wyobraz sobie ze od kilku dni oczyszczaja mi sie jelita,chyba to ta lewatywa to ruszyla,ale tez stosuje kurkume i koper wlosli no pije mnustwo wody a zwlaszcza na czczo,i juz po sniadaniu sie zaczyna oczyszczanie,wraz ze stolcem wychodzi tez mnustwo sluzu i takie biale gluty jakby guma do zucia,no i takie korale kalowe polaczone sluzem ,wyglada to tak jak zerwany naszyjnik.hi hi hi.no ale super sie poczulam po tym ,czuje ze nabieram energi i o dziwo moj nos sie odblokowywuje!!!!!!czyzby laryngolog mial racje? no wychodzi tez duzo zólci calkiem zieloniuti skuz kolor jak trawa.niewiem co to moze byc,czy aby moja watroba jeszcze dziala jak nalezy bo przytm mnie caly brzuch boli,no ale mam jednak pozytywne nastawienie.bo dostalam apetyt do jedzenia i dzis sie odjadlam troche za nadto,bede cie informowac co dalej z tego bedzie.pozdrawiam Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 11.09.08, 09:28 to bardzo ciekawe co piszesz. A mozesz mi zdradzic jaka lewatywe zastosowalas? Z opisu wynika, ze opuszczaja Cie kamienie kalowe a wraz z nimi inne nieczystosci. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 11.09.08, 18:41 zaczne od tego ze rano pije M.O.za 15 minut zazywam Colon C i zaraz potem szklanke letniej wody.za 10 min na czubek łyzeczki zjadam kurkume i mielony koper wloski na czubek lyzeczki tez i popijam szl.wody.w sumie rano na czczo wypijam okolo 3 szkl wody.nasaczam jelita tym.i zaraz jem sniadanko,wraz z kawa prawdziwa z expresu.no i potej porcji wszystkiego ide do toalety i wychodzi ten maras,a ruszyla to ta lewatywa ktora mialam przed badaniem rektoskopi,zapomnialam jak to sie nazywaale to kupilam gotowe w aptece ,to jest taka flaszeczka z szpicem do odbytu,kupilam bez recepty,lekarz kaze przed badaniem to wykonac,11 zł. placilam.to jest chemiczne ale dobrze wypróznia no i po tym badaniu tez ze mnie juz zaczynaly wychodzic te kamienie.czyli to ruszylo ta cala zalegla mase.stosuje tez raphaholin i sylimarol na przemian,co pomaga sie wypruzniac,chce jak najdluzej to utrzymac te oczyszczanie.czuje sie juz o wiele lepiej,nabieram sil,dzis wyszly ze mnie te korale jeszcze masywniejsze ni i az 3 porzadne porcje.sadze ze juz niewiele tam zostalo.ciesze sie bo do kolonoskopi znowu bede miec duzo lewatyw to mnie juz oczysci to na dobre,pozadrawiam Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 11.09.08, 18:58 takie oczyszczonko to fajna sprawa. Ja tez sie przymiezam do oczyszczania jelit ale narazie zbieram informacje. Myslalam o lewatywie z moczu i potem koktajle blonnikowe od Sloneckiego i ewentualnie gotowana pszenica. Na razie oczyszczam zatoki ale chyba musze sie wziasc za jelita bo to tam jest glowna siedziba grzyba. A co myslisz o forum Bioslone? Ja je czasem podczytuje ale nie jestem tam zameldowana. Mam mieszane uczucia czytajac te forum...ale niektore pomysly wykorzystuje bo sa wporzadku. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 11.09.08, 21:10 powiem ci ze przez zatoki uwalniaja sie toksyny z organizmu jesli jelita sa zapchane i nie pracuja,to jest na 100 procent pewne,wiec wez sie za jelita!ja dzis juz normalnie oddycham i nie splywa mi z zatok tak intensywnie jak przed tym oczyszczaniem.na forum Bioslowice tez nie jestem zarejestrowana ,mam ksiazke H cklrk i ona calkiem madre rady tam daje,zaczelam juz duzo wpowadzac,zapper sobie kupilam na allegro za 240 zl.i ona pisze ze przyczyną wszelkich chorób sa pasożyty,calkiem slusznie,jak oczyszcze sobie jelita to przejde do oczyszczania wątroby,a ogólnie lewatywy sa dobre ale nie zaduzo bo mozna tez sobie zaszkodzic.ja bym nie mogla zrobic lewatywy z moczu bo sie brzydze,sa inne sposoby na oczyszczenie,mniej drastyczne, Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 14.09.08, 12:04 wczoraj bylam u tesciowej i obzarlam sie salatka z ziemniakow...kurcze nie moglam sie powstrzymac oraz pare plasterkow wedliny...no i dzis mam zaparcie. Dzis owsianka. Jestesmy tylko ludzmi....Ale za jelito wezme sie to murowane! Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 14.09.08, 19:17 ostatnio wprowadzilam kasze gryczanna i płatki owsianne,gotuje len z dodatkiem ziaren kopru wloskiego no zazywam tez kolon C systematycznie,i to dalo dobre wyniki w oczyszczaniu jelit.dzis juz nieci inaczej ten stolec wygladal ,byl bardziej normalny,ale ten ostatni zawieral mnustwo zółci.duzo sluzu zielonego!!co to moze byc? czy kto spotkal sie z czyms takim? Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 15.09.08, 17:19 to moze byc od watroby chyba ale nie jestem pewna. A u mnie juz po zaparciu. Tym trazem trwalo tylko 1 dzien a pomogla owsianka z siemieniem. Dzis oczyszczam jelita gotwanym orkiszem. Dodatkowo zalewam woda siemie z Indii i wypijam. Zobaczymy co dalej.... Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 16.09.08, 17:11 dobrze ze jutro juz ide do szpitala ,bo dzis wyszedl ze mnie bialy stolec ,ponoc nie dobrze jest gdy tak sie dzieje,to nie jest zwykle oczyszczanie jelit....to cos powazniejszego,brrr,truchleje co mi wykarze!!jak wróce to zaraz napisze co mi wybadano.pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za mnie kciuki wszyscy to czytaja ,pa Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 16.09.08, 21:15 bialy stolec powiadasz...no to rzeczywiscie ciekawe zjawisko...moze przedobrzylas z tym oczyszczaniem? a moze to grzybki wyszly? jestem ciekawa co powiedza lekarze. Zycze powodzenia! Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 20.09.08, 13:39 witam juz jestem po badaniach,bylo ciezko bo przez dni nic nie wolno bylo jesc.z jelit wyszly mi czarne robaczki plaskie jakgdyby pestki od jablka bardzo duzo tego bylo ,niewiem jak sie nazywaja ale wejde na google to porównam,no i mnustwo bialej gumy ,takze ta lewatywa oczyscilam jelita do konca ,dzis pierwszy stolec zrobilam calkiem normalny,.a w badaniach mi wyszlo podraznienie sluzówki jelita grubego iduzo wrzodów na dwunastnicy..reszta ok.teraz jelita mi juz pracuja dobrze ,czuje sie juz o wiele lepiej,mam dwa antybiotyki i gasec-gastrokasp.ten ostatni bede zazywac ale na antybiotyk sie nie dam namówic...napewno to biale w stolcu to byla candida i nie dopuszcze nabawic sie tego ponownie przez antybiotyki.musze te wrzody wyleczyc innym sposobem .poczytam na forach.moze sie znajdzie jakas metoda naturalna a skuteczna.pozdrawiam Odpowiedz Link
rich69 Re: spirulina 20.09.08, 18:00 Candida jest grzybem i golym okiem jej nie zobaczysz,nawet pod specialnym mikroskopem ja trudno dojrzec,potrafi sie chowac i czesto laboranci mysla ze to plytki.Wedlug Twojego opisu moga to byc pasozyty i dopiero jestes na poczatku kuraci.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 20.09.08, 20:36 zgadzam sie z toba ze candidy nie zobaczysz okiem,ale ona tworzy duzo sluzu i zapycha jelita a to sprzyja rozwojowi róznych pasozytow,wiec ze mnie wychodzilo mnustwo zbitego bialego sluzo jakby guma a na koniec duzo tych czarnych plaskich robaczków,wygladaly na martwe,szukalam w inter.i jedynie przywra ludzka (motylica watrobowa)ma podobny wyglad..czarne płaskie..przerazilam sie ich iloscia!!mam nadzieje ze juz nie bede tak cierpiec jak dotychczas.mam zamiar kupic sobie ten worek do lewatyw i co jakis czas zastosowac kolonoterapie.naprawde lepiej sie po tym czuje polecam przeczyscic jelita,niema sie czego bac,mozna ze zdziwieniem ogladac co w nas siedzialo. Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 20.09.08, 21:09 to ciesze sie, ze z Ciebie to swinstwo wyszlo....brrr wszelkie robaczki czy robale to cos potwornego dla mnie...ale kto wie co we mnie siedzi? jakby Ci sie przypomniala nazwa tej lewatywy to podaj.... Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 20.09.08, 21:19 witam cie asofetido..jak tylko znajde ,bo gdzies to mam zapisane to ci podam nazwe tej lewatywy tylko wczesniej przed zastosowaniem jej nic nie jedz..no chyba ze lekkie i nie duzo,no i pij co najmniej 4 l.wodytylko w tym dniu .a na drugi dzien juz mozesz jesc lecz pij ile sie da bo to rozpuszcza ta bariere w jelitach i uzupelnij sobie flore bakteryjna w jelitach ,kup sobie np.colonC jest super i lakcid.to wystarczy.czytalam ze zazywasz kurkume?to dobrze bo ona niszczy te paskudztwo!!ja biore 3x dziennie na czubek łyzeczki Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 21.09.08, 22:05 o.k. dobrze wiedziec. Pewnie kupie ale jeszce nie teraz. dzieki Wam bardzo. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 24.09.08, 16:56 mam rez ta cholerna bakterie helikobakter-pylori ,i musze ponoc ja zabic antybiotykami,ale w moim przypadku jest to niemozliwe,bo jesli lecze kandide to antybiotyk nie wchodzi w rachube jesli chodzi o jakiekolwiek leczenie...i co tu teraz poczac?? czy ktos moze mi doradzic?na wrzody lykam te tabletki a antybiotyk nie,a lekarza oszukuje bo mowie ze zazywam,licze ze znajdzie sie jakas alternatywa i zniszcze ja bezantybiotykowo,czekam na pomoc!! Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 25.09.08, 13:18 wiem, ze pani dr Gornicka leczyla z powodzeniem swoich pacjentow na wrzody surowym sokiem z ziemniakow...moze to bylaby jaks alternatywa? Odpowiedz Link
betahcg Re: spirulina 25.09.08, 16:18 Ja wrzody wyleczyłam aloesem. Codziennie rano 50 ml na czczo przez dwa miesiące. Zniknęły bezpowrotnie. Omeprazol, ranitydyna i tego typu leki tworzą dobre warunki dla grzyba bo zapobiegają wydzielaniu kwasów w żołądku. Antybiotyk pewnie rozprawiłby się z helicobacter ale może znajdziesz jakiś roślinny lek który zwalczy tę bakterię. Spróbuj wpisać w google helicobacter-zioła, albo helicobacter-medycyna-naturalna. W przypadku kandydozy można również przyznać się lekarzowi że ma się grzybicę i wówczas przepisze "osłonowo" nystatynę lub flukonazol aby zapobiec rozrostowi grzybicy. Ja tak miałam po cesarce, kiedy to rutynowo podaje sie antybiotyki dożylnie. Poprosiłam i dostałam nystatynę. A do tego dużo probiotyków. Czasami antybiotyki są konieczne. Odpowiedz Link
christa61 Re: spirulina 27.09.08, 14:27 zaczelam pic balsam szostakowskiego ,ponoc leczy wrzody i zabija bakterie,mysle ze najpierw trzeba wyprubowac wszystkie metody alternatywne a potem w ostatecznosci antybiotyk jesli bedzie trzeba! ten balsam juz kiedys pilam i ustapily mi po nim bóle brzucha,ale trzeba go pic dosc dlugo zeby wyleczyc wrzody,niewiem czy dam rade bo jest ochydny,ciezko go przelknac,brrrr!! Odpowiedz Link
asaofetida Re: spirulina 08.10.08, 19:15 ja pije aloes w miksturze oczyszczajacej ale czasem tez sobie wypije kielonek samego aloesu. Ma korzystne dzialanie na wyproznienia i lagodzi stany zapalne. Odpowiedz Link
maciektroj Re: spirulina 25.11.18, 22:36 Polecam Spirulin Plus to połączenie spiruliny ze składnikami o niesamowitych właściwościach. Przede wszystkim przywraca prawidłową równowagę kwasowo-zasadową organizmu, wzmacnia układ odporności usuwając przyczynę częstych zachorowań, zwiększa witalność organizmu i poprawia samopoczucie. Ja stosowałem i efekty szybko sie pojawiły. Link do suplementu oraz wszystkie informacje na jego temat znajduje się TUTAJ. Odpowiedz Link