11.08.08, 20:19
poczytalam o spirulinie, ze oczyszcza organizm z roznych toksyn. Czy
ktos stosowakl spiruline i detox? i co jest lepsze: spirulina czy
detox czy podobnie?
Obserwuj wątek
    • christa61 Re: spirulina 29.08.08, 21:31
      ja stosowalam spiruline,bez efektów,wiec szkoda kasy,uwazam ze to
      wszystko jest daremnosc te suplementy.czytalam twoj pamietnik o
      poczatku kuraccj i jestem po wrazeniem co do twojej wytrwalosci w
      stosowaniu diety i ssanie oleju ,zakrapianiu idt co ty robisz,to ma
      sens.mam podobny problem co ty wiec sznupie na forach i
      zainteresowalam sie toba bo chyba zmagamy sie z tym samym
      problemem,zatokowym,ciagle cos splywa z zatok.mecze sie z tym juz
      okolo 4 lat.badania nie wykazuja zadnej choroby zatok a jednak
      dokuczaja,i uwazam ze caly problem tkwi w zanieczyszczeniu organizmu
      i chorobie jelit,zadne suplementy nam nie pomoga a dieta i rózne
      naturalne metody typu ssanie oleju MO oraz ziola zwykle mieszanki ,i
      w to wierze,pozdrawiam
      • asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 22:29
        dzieki za zainteresowanie. to mile, ze ktos czyta co pisze. Ja tez
        na poczatku a takze nadal duzo czytam po roznych forach i z uwaga
        wczytuje sie w posty ludzi. Interesuja mnie ludzkie historie i ich
        zmagania. W domu prowadze tez pamietnik i zapisuje sobie wszytsko :
        moje wlasne dzialania i spostrzezenia a takze to co wyczytam w
        internecie ciekawego. Temat mnie wciagnal. Mysle, ze musimy sie na
        sobie skupic na maxa aby sie wyleczyc. Co do zatok to jest to ciezka
        sprawa. Ale u mnie sie naprawde poleprzylo. A co do jelita o ktorym
        piszesz to mysle, ze to dobry pomysl. Chce sie za nie zabrac tak za
        pare tygonni...
        • jagandra Re: spirulina 30.08.08, 22:42
          Ja łykam chlorellę, to też algi ale znacznie tańsze. W ciąży miałam dzięki nim lepszy poziom żelaza, teraz już nie sprawdzam.
          • asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 22:51
            jak reklamuja spiruline to zwykle w towarzystwie chlorelli.
            Zastanawialam sie nad obydwoma ale ze to drogie wiec najpierw
            zakupilam spiruline. troche ja stosowalam. Nic nie zauwazylam moze
            za krotko. Przrwalam bo zaczelam pic ziola. Ale czasem mysle o tych
            glonach bo zawieraja chlorofil, ktory oczyszcza z metali ciezkich...
            • asaofetida Re: spirulina 30.08.08, 23:21
              christa61 jak dlugo juz stosujesz leczenie, tzn. diete
              niskoweglowodanowa i M.O. oraz ssanie i zakraplanie nosa i neti?
              widze, ze Twoj problem to zatoki i niedroznosc nosa. Byc moze inne
              rejony organizmu sa zagrzybione dlatego nie tak latwo jets to
              usunac? Wszyscy autorzy ksiazek zawsze podkreslaja , ze stosowanie
              mikstor i kuracji i ziol trwa dlugo zanim pojawia sie efekty. Jak
              dlugo juz to u Ciebie trwa?
              • christa61 Re: spirulina 01.09.08, 22:35
                u mnie to tez juz dluga historia ,ja wyprubowalam juz spiruline i
                goldenseal Rot na candide i algi i wiele innych suplementow z firmy
                Calivita, i innych,diete przeciwgrzybicza zakrapianie
                zatok ,plukanie zatok z sola morska,leki na alergie i nie bylo
                zadnych efektow!! juz sie zalamywalam bo to splywanie u mnie to jest
                okropne.czuje sie jak topielec ,nie moglam juz oddychac takie ilosci
                sluzu,az mi serce zaczelo nawalac z braku tlenu.noce nie przespane
                bo musialam to cholerstwo siagle przelykac no mowie ci koszmar!!
                scgudlam az 10 kg.larygolog mi zlecil tk .zatok i okazalo sie ze mam
                czysciutko.czyli zatoki zdrowe ,a czuje sie fatalnie,i dopiero teraz
                sie wydalo ze to sa sprawy powiazane z jelitami.bo ja choruje na
                wrzodziejace jelito grube,od lat,ale bylo nawet cicho jesli chodzi o
                biegunki i tp,wyciszylo sie ,wiec przestalam chodzic do lekarza i
                nie zarzywalam lekow,dzis laryngolog powiedzial mi ze mam sobie
                opodleczyc jelita to gorna czesc ciala oczysci sie sama ,i w ten
                sposob uswiadomil mi ze mam wrocic do specjalisty od jelit .jutro
                zadzwonie do niego i ustale termin na kolonoskopie,bez wahania tam
                pójde bo tak bardzo cierpie ze nikt nie moze sobie nawet tego
                wyobrazic,i jesli bedzie wiadomu juz w jakim stanie sa terza jelita
                to moge sie zaczac leczyc sama miksturami lub ziólkami
                itd,najwazniejsze ze to uslyszalam od laryngologa ze to jest od
                jelit,i powiem ci ze mnie to pocieszylo ,bo wreszczie bedzie wiadomo
                co mi jest ,a to jest juz 50 procent sukcesu.prawda?ja sie tak
                naprawde mecze ta choroba to juz 4 lata,juz dluzej nie mam sil,ale
                licze ze wreszcie cos drgnie u mnie.pozdrawiam .bedziemy w kontakcie
                • christa61 Re: spirulina 01.09.08, 22:41
                  dodam jeszcze ze chlorofil tez pilam i sok noni bralam tez
                  paraprotex i na mnie to nie podzialalo,stwierdzilam ze to sa drogie
                  rzeczy i pomagaja napelnic kieszen ty którzy to sprzedaja .im to
                  naprawde pomaga sie zbogacic,taka jest moja opinia
                  • asaofetida Re: spirulina 02.09.08, 10:00
                    to zeczywiscie przerobilas juz wiele a meczarnie przezywaz ogromna.
                    Moze rzeczywiscie to wina jelit? bo niektiorzy pisza, ze przyczyna
                    wielu chorob sa jelita. Takze ayurweda matka medycyny o tym mowi :
                    ze w jelitach zaczynaja sie procesy chorobotworcze, a takze w
                    niewlasciwym odzywianiu sie. np. wedlug ayurwedy sa pokarmy
                    sluzotworcze, ktore powoduja sluz w gardle a sa to: sery zolte,
                    nabial, mleko w duzych ilosciach, cukier, biala maka, faast foody.
                    Pewnie odzywiasz sie juz zdrowo a mimo to masz problemy...chm. Ja
                    np. zawsze jak zjem ser zolty to w nocy mam gardlo zawalone. Albo
                    jak czasem cos zgrzesze i zjem cos slodkiego to odrazu sluz w
                    gebie . Acha takze wedliny sa sluzotworcze. To moja wlasna juz
                    obserwacja...Ale jak masz dobrego lekarza to wylecz najpierw
                    jelito....tylko lepiej nie stosuj antybiotykow bo candida sie
                    rozwinie na maxa.
                    • christa61 Re: spirulina 03.09.08, 10:55
                      wyobraz sobie ze mój laryngolog mi wczoraj powiedzial ze cytat;ma
                      pani zatoki czysciuskie .nic tam nie ma ,wspominala pani ze ma pani
                      wrzdziejace jelito grube ,wiec musi pani sobie je podleczyc bo to
                      jest od jelit,i gdy pani sobie jelito podleczy to góra sie sama
                      uspokoi.no i dzis musze ustalic termin z moim lekarzem od jelit na
                      kolonoskopie bo musze to wykonac.a juz od dawna mam potwierdzona
                      chorobe jelit,tylko tak bardzo mnie te wydzielanie sluzu z zatok
                      meczylo ze nie mialam sil sie jelitami zajac!no strasznie to
                      wyglada.dam ci znac co ze mna bedzie dalej ,pozdrawiam
                      • asaofetida Re: spirulina 03.09.08, 18:33
                        O.K. zycze powodzenia. Rowniez pozdrawiam!
                        • christa61 Re: spirulina 03.09.08, 20:00
                          asaofetoida ,juz mam termin ,jutro o 17.30 bede miec robiona
                          rektoskopie,a potem lekarz zadecyduje czy trzeba robic colonoskopie,
                          z jednej strony to sie ciesze ze nareszcie bedzie wiadomo co mi
                          jest,i moge sie leczyc konkretnie...chce sie zapytac czy ktos z
                          was tu obecny na tym forum wie gdzie mozna zakupic te wszystkie
                          elementy do zastosowania w programie jelitowym wedlug H.Klark?bo
                          musze to zaczaac stosowac,ponoc to jest wspaniala rzecz.jutro
                          napisze jaki jest wynik rektoskopi
                          • christa61 Re: spirulina 04.09.08, 19:11
                            witam. juz jestem po rektoskopi,niestety jest nie dobrze,musze isc
                            do szitala, bede miec robiona kolonoskopie pod narkoza bo co tam
                            lekarz wybadal jest nie jasne i bardzo podejrzane.jutro zadzwonie do
                            niego i dowiem sie którego wrzesnia mam termin.ciesze sie ze
                            nareszcie sie wyjasni jak bardzo mam chore jelita i czy zatoki sie
                            wycisza leczac jelita .pozdrawiam
                            • asaofetida Re: spirulina 07.09.08, 15:48
                              to trzymam kciuki! dobrze, ze robisz te badania to bedziesz
                              wiedziec na czym stoisz....a apropos zatok to moze masz grzybki w
                              zatokach? ja np. mam grzyby ale przeswietlenia tego nie wykazaly
                              dopiero badania pod katem grzybow.
                              • christa61 Re: spirulina 07.09.08, 20:11
                                wiesz ja tez tak mysle ze mam grzyby w zatokach tymbardziej ze w 90
                                latach leczylam sie na drozdzyce gardla,i lekarz ogladal moje
                                wyniki z tamtych lat,wiec mnie przeleczyl na drozdzaki ,ale na
                                badania zatok mnie nie poslal w kierunku grzybów czy bakteri bo
                                ponoc i tak trudno to wykryc ,tak powiedzial.skasowal pieniadze i
                                zostalam na lodzie z moim problemem.teraz zobacze co mi wykarze
                                kolonoskopia jelit,mysle ze to kandidoza na maksa juz mnie zzera,ale
                                czy ci z kolei to wykryja? sa tez slepi na te sprawy.17 -go mam
                                termin,boje sie ale nie mam wyboru,juz ledwo pikam,dzieki za toje
                                wsparcie,ciesze sie ze mnie pokrzepiasz,naprawde tego potrzebuje
                                • asaofetida Re: spirulina 08.09.08, 12:06
                                  musimy sie nawzajem wspierac bo wsrod zdrowych nie ma zrozumienia.
                                  Tylko ten co sam to przeszedl wie jak to jest...Ostatnio
                                  przeczytalam bardzo fajny artykol, w ktorym pisalo, ze dobrze jest
                                  laczyc obie medycyny, klasyczna i naturalna. Bo kazda dziedzina ma
                                  swoje osiagniecia i dlatego warto jest laczyc obie. zainteresowalo
                                  mnie tez ostatnio srebro koloidalne. Dr Janus poleca je do
                                  zakraplania nosa. Oczywiscie trzeba z tym srebrem uwazac bo to metal
                                  i stosowac tylko krotki czas. Narazie sama sie nad tym
                                  zastanawiam....Bo jest u mnie duzo lepiej niz kiedys ale mimo
                                  wszystko ciagle lapie infekcje i ciagle mi atakuje zatoki.
                                  Chm...sama jeszcze nie wiem ale mysle....pozdrawiam!
                                  • christa61 Re: spirulina 08.09.08, 18:16
                                    kochana, co do srebra to ja tez tego juz duzo spilam ,ja juz
                                    wypróbowalam wszystko co mozna na ten temat przeczytac i tez nie
                                    bylo zadnej roznicy,teraz juz nie wydaje pieniedzy na noni albo
                                    paraprotex i tego typu sprawy bo to oszustwo,alveo wypilam juz okolo
                                    15 flaszek,powinnam juz tryskac zdrowiem a tu widzisz jestem w
                                    gorszym stanie niz przed tym.zaczelam pic ziola i próbuje wprowadzic
                                    program jelitowy dr.H.klark,stosuje tez zapper,cuda swiata!!!!!
                                    zaczelo cos ze mnie wylazic ,cos strasznego z kalem,masakra!!!!!!!!
                                    juz po tej lewatywie ktora mialam przed badaniem rektoskopij.chyba
                                    sie cos ruszylo w dobrym kierunku.czas pokarze
                                    • asaofetida Re: spirulina 10.09.08, 16:37
                                      co takiego z Ciebie wyszlo? zaintrygowalo mnie to....
                                      • christa61 Re: spirulina 10.09.08, 20:16
                                        wyobraz sobie ze od kilku dni oczyszczaja mi sie jelita,chyba to ta
                                        lewatywa to ruszyla,ale tez stosuje kurkume i koper wlosli no pije
                                        mnustwo wody a zwlaszcza na czczo,i juz po sniadaniu sie zaczyna
                                        oczyszczanie,wraz ze stolcem wychodzi tez mnustwo sluzu i takie
                                        biale gluty jakby guma do zucia,no i takie korale kalowe polaczone
                                        sluzem ,wyglada to tak jak zerwany naszyjnik.hi hi hi.no ale super
                                        sie poczulam po tym ,czuje ze nabieram energi i o dziwo moj nos sie
                                        odblokowywuje!!!!!!czyzby laryngolog mial racje?
                                        no wychodzi tez duzo zólci calkiem zieloniuti skuz kolor jak
                                        trawa.niewiem co to moze byc,czy aby moja watroba jeszcze dziala jak
                                        nalezy bo przytm mnie caly brzuch boli,no ale mam jednak pozytywne
                                        nastawienie.bo dostalam apetyt do jedzenia i dzis sie odjadlam
                                        troche za nadto,bede cie informowac co dalej z tego bedzie.pozdrawiam
                                        • asaofetida Re: spirulina 11.09.08, 09:28
                                          to bardzo ciekawe co piszesz. A mozesz mi zdradzic jaka lewatywe
                                          zastosowalas? Z opisu wynika, ze opuszczaja Cie kamienie kalowe a
                                          wraz z nimi inne nieczystosci.
                                          • christa61 Re: spirulina 11.09.08, 18:41
                                            zaczne od tego ze rano pije M.O.za 15 minut zazywam Colon C i zaraz
                                            potem szklanke letniej wody.za 10 min na czubek łyzeczki zjadam
                                            kurkume i mielony koper wloski na czubek lyzeczki tez i popijam
                                            szl.wody.w sumie rano na czczo wypijam okolo 3 szkl wody.nasaczam
                                            jelita tym.i zaraz jem sniadanko,wraz z kawa prawdziwa z expresu.no
                                            i potej porcji wszystkiego ide do toalety i wychodzi ten maras,a
                                            ruszyla to ta lewatywa ktora mialam przed badaniem
                                            rektoskopi,zapomnialam jak to sie nazywaale to kupilam gotowe w
                                            aptece ,to jest taka flaszeczka z szpicem do odbytu,kupilam bez
                                            recepty,lekarz kaze przed badaniem to wykonac,11 zł. placilam.to
                                            jest chemiczne ale dobrze wypróznia no i po tym badaniu tez ze mnie
                                            juz zaczynaly wychodzic te kamienie.czyli to ruszylo ta cala
                                            zalegla mase.stosuje tez raphaholin i sylimarol na przemian,co
                                            pomaga sie wypruzniac,chce jak najdluzej to utrzymac te
                                            oczyszczanie.czuje sie juz o wiele lepiej,nabieram sil,dzis wyszly
                                            ze mnie te korale jeszcze masywniejsze ni i az 3 porzadne
                                            porcje.sadze ze juz niewiele tam zostalo.ciesze sie bo do
                                            kolonoskopi znowu bede miec duzo lewatyw to mnie juz oczysci to na
                                            dobre,pozadrawiam
                                            • asaofetida Re: spirulina 11.09.08, 18:58
                                              takie oczyszczonko to fajna sprawa. Ja tez sie przymiezam do
                                              oczyszczania jelit ale narazie zbieram informacje. Myslalam o
                                              lewatywie z moczu i potem koktajle blonnikowe od Sloneckiego i
                                              ewentualnie gotowana pszenica. Na razie oczyszczam zatoki ale chyba
                                              musze sie wziasc za jelita bo to tam jest glowna siedziba grzyba. A
                                              co myslisz o forum Bioslone? Ja je czasem podczytuje ale nie jestem
                                              tam zameldowana. Mam mieszane uczucia czytajac te forum...ale
                                              niektore pomysly wykorzystuje bo sa wporzadku.
                                              • christa61 Re: spirulina 11.09.08, 21:10
                                                powiem ci ze przez zatoki uwalniaja sie toksyny z organizmu jesli
                                                jelita sa zapchane i nie pracuja,to jest na 100 procent pewne,wiec
                                                wez sie za jelita!ja dzis juz normalnie oddycham i nie splywa mi z
                                                zatok tak intensywnie jak przed tym oczyszczaniem.na forum
                                                Bioslowice tez nie jestem zarejestrowana ,mam ksiazke H cklrk i ona
                                                calkiem madre rady tam daje,zaczelam juz duzo wpowadzac,zapper sobie
                                                kupilam na allegro za 240 zl.i ona pisze ze przyczyną wszelkich
                                                chorób sa pasożyty,calkiem slusznie,jak oczyszcze sobie jelita to
                                                przejde do oczyszczania wątroby,a ogólnie lewatywy sa dobre ale nie
                                                zaduzo bo mozna tez sobie zaszkodzic.ja bym nie mogla zrobic
                                                lewatywy z moczu bo sie brzydze,sa inne sposoby na
                                                oczyszczenie,mniej drastyczne,
                                                • asaofetida Re: spirulina 14.09.08, 12:04
                                                  wczoraj bylam u tesciowej i obzarlam sie salatka z
                                                  ziemniakow...kurcze nie moglam sie powstrzymac oraz pare plasterkow
                                                  wedliny...no i dzis mam zaparcie. Dzis owsianka. Jestesmy tylko
                                                  ludzmi....Ale za jelito wezme sie to murowane!
                                                  • christa61 Re: spirulina 14.09.08, 19:17
                                                    ostatnio wprowadzilam kasze gryczanna i płatki owsianne,gotuje len
                                                    z dodatkiem ziaren kopru wloskiego no zazywam tez kolon C
                                                    systematycznie,i to dalo dobre wyniki w oczyszczaniu jelit.dzis juz
                                                    nieci inaczej ten stolec wygladal ,byl bardziej normalny,ale ten
                                                    ostatni zawieral mnustwo zółci.duzo sluzu zielonego!!co to moze byc?
                                                    czy kto spotkal sie z czyms takim?
                                                  • asaofetida Re: spirulina 15.09.08, 17:19
                                                    to moze byc od watroby chyba ale nie jestem pewna.

A u mnie juz po zaparciu. Tym trazem trwalo tylko 1 dzien a pomogla
                                                    owsianka z siemieniem. Dzis oczyszczam jelita gotwanym orkiszem.
                                                    Dodatkowo zalewam woda siemie z Indii i wypijam. Zobaczymy co
                                                    dalej....
                                                  • christa61 Re: spirulina 16.09.08, 17:11
                                                    dobrze ze jutro juz ide do szpitala ,bo dzis wyszedl ze mnie bialy
                                                    stolec ,ponoc nie dobrze jest gdy tak sie dzieje,to nie jest zwykle
                                                    oczyszczanie jelit....to cos powazniejszego,brrr,truchleje co mi
                                                    wykarze!!jak wróce to zaraz napisze co mi wybadano.pozdrawiam
                                                    wszystkich i trzymajcie za mnie kciuki wszyscy to czytaja ,pa
                                                  • asaofetida Re: spirulina 16.09.08, 21:15
                                                    bialy stolec powiadasz...no to rzeczywiscie ciekawe zjawisko...moze
                                                    przedobrzylas z tym oczyszczaniem? a moze to grzybki wyszly?
                                                    jestem ciekawa co powiedza lekarze. Zycze powodzenia!
                                                  • christa61 Re: spirulina 20.09.08, 13:39
                                                    witam juz jestem po badaniach,bylo ciezko bo przez dni nic nie wolno
                                                    bylo jesc.z jelit wyszly mi czarne robaczki plaskie jakgdyby pestki
                                                    od jablka bardzo duzo tego bylo ,niewiem jak sie nazywaja ale wejde
                                                    na google to porównam,no i mnustwo bialej gumy ,takze ta lewatywa
                                                    oczyscilam jelita do konca ,dzis pierwszy stolec zrobilam calkiem
                                                    normalny,.a w badaniach mi wyszlo podraznienie sluzówki jelita
                                                    grubego iduzo wrzodów na dwunastnicy..reszta ok.teraz jelita mi juz
                                                    pracuja dobrze ,czuje sie juz o wiele lepiej,mam dwa antybiotyki i
                                                    gasec-gastrokasp.ten ostatni bede zazywac ale na antybiotyk sie nie
                                                    dam namówic...napewno to biale w stolcu to byla candida i nie
                                                    dopuszcze nabawic sie tego ponownie przez antybiotyki.musze te
                                                    wrzody wyleczyc innym sposobem .poczytam na forach.moze sie znajdzie
                                                    jakas metoda naturalna a skuteczna.pozdrawiam
                                                  • rich69 Re: spirulina 20.09.08, 18:00
                                                    Candida jest grzybem i golym okiem jej nie zobaczysz,nawet pod
                                                    specialnym mikroskopem ja trudno dojrzec,potrafi sie chowac i czesto
                                                    laboranci mysla ze to plytki.Wedlug Twojego opisu moga to byc
                                                    pasozyty i dopiero jestes na poczatku kuraci.Pozdrawiam.
                                                  • christa61 Re: spirulina 20.09.08, 20:36
                                                    zgadzam sie z toba ze candidy nie zobaczysz okiem,ale ona tworzy
                                                    duzo sluzu i zapycha jelita a to sprzyja rozwojowi róznych
                                                    pasozytow,wiec ze mnie wychodzilo mnustwo zbitego bialego sluzo
                                                    jakby guma a na koniec duzo tych czarnych plaskich
                                                    robaczków,wygladaly na martwe,szukalam w inter.i jedynie przywra
                                                    ludzka (motylica watrobowa)ma podobny wyglad..czarne
                                                    płaskie..przerazilam sie ich iloscia!!mam nadzieje ze juz nie bede
                                                    tak cierpiec jak dotychczas.mam zamiar kupic sobie ten worek do
                                                    lewatyw i co jakis czas zastosowac kolonoterapie.naprawde lepiej sie
                                                    po tym czuje polecam przeczyscic jelita,niema sie czego bac,mozna ze
                                                    zdziwieniem ogladac co w nas siedzialo.
                                                  • asaofetida Re: spirulina 20.09.08, 21:09
                                                    to ciesze sie, ze z Ciebie to swinstwo wyszlo....brrr wszelkie
                                                    robaczki czy robale to cos potwornego dla mnie...ale kto wie co we
                                                    mnie siedzi? jakby Ci sie przypomniala nazwa tej lewatywy to
                                                    podaj....
                                                  • christa61 Re: spirulina 20.09.08, 21:19
                                                    witam cie asofetido..jak tylko znajde ,bo gdzies to mam zapisane to
                                                    ci podam nazwe tej lewatywy tylko wczesniej przed zastosowaniem jej
                                                    nic nie jedz..no chyba ze lekkie i nie duzo,no i pij co najmniej 4
                                                    l.wodytylko w tym dniu .a na drugi dzien juz mozesz jesc lecz pij
                                                    ile sie da bo to rozpuszcza ta bariere w jelitach i uzupelnij sobie
                                                    flore bakteryjna w jelitach ,kup sobie np.colonC jest super i
                                                    lakcid.to wystarczy.czytalam ze zazywasz kurkume?to dobrze bo ona
                                                    niszczy te paskudztwo!!ja biore 3x dziennie na czubek łyzeczki
                                                  • betahcg Re: spirulina 20.09.08, 21:49
                                                    taka lewatywa z apteki nazywa się Enema
                                                  • christa61 Re: spirulina 21.09.08, 13:24
                                                    tak to pwrawda ,Enema.kosztuje okolo 15 zl
                                                  • asaofetida Re: spirulina 21.09.08, 22:05
                                                    o.k. dobrze wiedziec. Pewnie kupie ale jeszce nie teraz. dzieki Wam
                                                    bardzo.
                                                  • christa61 Re: spirulina 24.09.08, 16:56
                                                    mam rez ta cholerna bakterie helikobakter-pylori
                                                    ,i musze ponoc ja zabic antybiotykami,ale w moim przypadku jest to
                                                    niemozliwe,bo jesli lecze kandide to antybiotyk nie wchodzi w
                                                    rachube jesli chodzi o jakiekolwiek leczenie...i co tu teraz poczac??
                                                    czy ktos moze mi doradzic?na wrzody lykam te tabletki a antybiotyk
                                                    nie,a lekarza oszukuje bo mowie ze zazywam,licze ze znajdzie sie
                                                    jakas alternatywa i zniszcze ja bezantybiotykowo,czekam na pomoc!!
                                                  • asaofetida Re: spirulina 25.09.08, 13:18
                                                    wiem, ze pani dr Gornicka leczyla z powodzeniem swoich pacjentow na
                                                    wrzody surowym sokiem z ziemniakow...moze to bylaby jaks alternatywa?
                                                  • betahcg Re: spirulina 25.09.08, 16:18
                                                    Ja wrzody wyleczyłam aloesem. Codziennie rano 50 ml na czczo przez dwa miesiące.
                                                    Zniknęły bezpowrotnie. Omeprazol, ranitydyna i tego typu leki tworzą dobre
                                                    warunki dla grzyba bo zapobiegają wydzielaniu kwasów w żołądku. Antybiotyk
                                                    pewnie rozprawiłby się z helicobacter ale może znajdziesz jakiś roślinny lek
                                                    który zwalczy tę bakterię. Spróbuj wpisać w google helicobacter-zioła, albo
                                                    helicobacter-medycyna-naturalna. W przypadku kandydozy można również przyznać
                                                    się lekarzowi że ma się grzybicę i wówczas przepisze "osłonowo" nystatynę lub
                                                    flukonazol aby zapobiec rozrostowi grzybicy. Ja tak miałam po cesarce, kiedy to
                                                    rutynowo podaje sie antybiotyki dożylnie. Poprosiłam i dostałam nystatynę. A do
                                                    tego dużo probiotyków. Czasami antybiotyki są konieczne.
                                                  • christa61 Re: spirulina 27.09.08, 14:27
                                                    zaczelam pic balsam szostakowskiego ,ponoc leczy wrzody i zabija
                                                    bakterie,mysle ze najpierw trzeba wyprubowac wszystkie metody
                                                    alternatywne a potem w ostatecznosci antybiotyk jesli bedzie trzeba!
                                                    ten balsam juz kiedys pilam i ustapily mi po nim bóle brzucha,ale
                                                    trzeba go pic dosc dlugo zeby wyleczyc wrzody,niewiem czy dam rade
                                                    bo jest ochydny,ciezko go przelknac,brrrr!!
                                                  • asaofetida Re: spirulina 08.10.08, 19:15
                                                    ja pije aloes w miksturze oczyszczajacej ale czasem tez sobie wypije
                                                    kielonek samego aloesu. Ma korzystne dzialanie na wyproznienia i
                                                    lagodzi stany zapalne.
      • maciektroj Re: spirulina 25.11.18, 22:36
        Polecam Spirulin Plus to połączenie spiruliny ze składnikami o niesamowitych właściwościach. Przede wszystkim przywraca prawidłową równowagę kwasowo-zasadową organizmu, wzmacnia układ odporności usuwając przyczynę częstych zachorowań, zwiększa witalność organizmu i poprawia samopoczucie. Ja stosowałem i efekty szybko sie pojawiły. Link do suplementu oraz wszystkie informacje na jego temat znajduje się TUTAJ.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka