marcelinka24 25.08.10, 10:20 dziewczyny chcem zapisac sie do tej kliniki Miala ktoras styczność???moze tam mi pomogą i w koncu kiedyś doczekam się Maluszka zdrowego i urodzonego o czasie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikt111 Re: klinika NOVUM 26.08.10, 19:17 my w novum nie bylismy, bylismy w invimedzie gdzie na dzień dobry nam powiedziano że nie będziemy mieli dzieci naturalnie a tylko in vitro nam daje szansę i to niewielką bo mąż miał słabe nasienie. Ich proroctwa się nie sprawdziły. Każda z czterech ciąż była naturalna ale tylko dwie szczęśliwe... Odpowiedz Link
lerami_milena Re: klinika NOVUM 27.08.10, 00:22 W Invimedzie też brali się za "uzyskanie ciąży", najszybciej jak się da. Mimo że w pierwszą ciążę zaszłam naturalnie, tylko straciłam. Lekarka nie zaproponowała żadnych badań żeby znaleźć przyczynę (poronienie w 19/20 tc), tylko od razu proponowała stymulację owulację, a jak nie wyjdzie przez jeden cykl! to inseminację. I żebyśmy myśleli o in vitro sugerowała... Uciekłam po jednej wizycie. Kolejna ciąża bez wspomagaczy w pierwszym cyklu Odpowiedz Link
marcelinka24 Re: klinika NOVUM 26.08.10, 21:56 tak poczytalam sobie o klinikach i stwierdzam ze jednak to nie dla mnie Ja jak do tej pory z 4 ciaz mialam dane Marcelinke tulic w ramionach Narazie jednak musze odlozyc decyzje o dzidzi bo pracuje w Rotterdamie jak wroce za 3 lata to porobie sobie badania i nie bede wydawac kupy kasy na gadki ze nie bede mogla i takie tam znalazlam w Biskupcu zaufanego lekarza i mam zamiar jego sie sluchac no ale to nie teraz Odpowiedz Link
anina-1 Re: klinika NOVUM 27.08.10, 10:25 Ja wogóle zraziłam się do klinik niepłodności. Jeśli się zachodzi w ciąże ale roni to trzeba szukac specjalisty od poronień. Mnie mimo tego, że szybko zachodze faszerowali Clo, po nim czułam sie jakbym przchodziła menopauze. Robili całe rzesze badań na płodność, które super wychodziły, a na koniec powiedzieli, że mam adoptować zarodek. Odpowiedz Link
agatazakrzxxx Re: klinika NOVUM 27.08.10, 10:26 Ja poszłam do NOVUM po 3 nieudanych ciążach i trafiłam tam na suuper dr Zygler która zrobiła najpierw wywiad ok 1,5 godz rozmawialiśmy zleciła nam różne badania i ani razu nie wspomniała o in vitro. 8 miesięcy trwało zanim 4 raz zaszłam w ciążę i zakończyło się wszystko ok Wiktoria ma 7 miesięcy Ja też byłam w tej klinice co dziewczyny opisały ale tam usłyszałam że jest taka możliwość że dzieci w ogóle mogę nie mieć!!! Odpowiedz Link
zacia-zona Re: klinika NOVUM 27.08.10, 17:14 mam podobne doświadczenia z Invimedu. lek.zapytała mnie po co w ogóle przyszliśmy, jesteśmy DOPIERO po 2 poronieniach. i parę innych "miłych" tekstów...wyszłam z płaczem. odradzam! Odpowiedz Link
milusiapa Re: klinika NOVUM 12.10.10, 15:59 Wlasnie czytam wszystkie listy o Novum, bo jestem nowa pacjentka i bede za miesiac przygotowywana do ICSI. Nie wiem co sadzic o dr Staroslawskiej, bo nie zawsze robi to co mowi (chodzi o wysylanie recept) nie mieszkam w W-wie i kiedy musze miec jakas nazwe leku to nie moge sie o nia doprosic, musze dzwonic do naczelnego. Musze powiedziec ze nie nalezy to do przyjemnych rzeczy donosic na kogos. Ktory lekarz jest tam najbardziej odpowiedzialny? Czy mozna miec do dr S. zaufanie w tak waznej rzeczy? Odpowiedz Link
lidek0 Re: klinika NOVUM 27.08.10, 22:23 Zadaniem każdej takiej kliniki jest jak naszybsza ciażą. Dlatego wszędzie tak szybko proponują invitro. Na początek potrzebny dobry lekarz i badania a jak to zawiedzie klinika. Proponowałabym poszukać dobrego lekarza. Odpowiedz Link
gloria77 Re: klinika NOVUM 28.08.10, 09:28 tak, ja po 4 poronieniu też się już zapisałam do Novum, ale mój gin mi odradził, powiedział, że od razu odeślą mnie do prof Dubrawskiego i jeśli chcę zaoszczędzić kasę i czas to mogę bezpośrednio się zwrócić do niego. Dał mi namiar do specjalisty od poronień w moim mieście ( jest ich aż dwóch) i poszłam, mam kilka badań jeszcze do zrobienia i zobaczymy co z tego będzie. Gość ponoć jest świetny... Odpowiedz Link