Dodaj do ulubionych

chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31.03.04, 18:29
Myslalam ze juz sobie z tym poradziłam, od zabiegu mineło 3,5 tyg i ten czas
szybko zlecial bo mialam przygotowania do wlasnego slubu, ale teraz od
poniedzialku po prostu o niczym nie mysle tylko o ciazy, rozmyslam ze juz
byloby widac brzuszek , moze byly by kopniaczki itp itd najgorsze jest w tym
ze nie pracuje i dlatego tak mysle, ide po zakupy i doslownie wszedzie widze
kobiety w ciazy ktore swoim wygladem doprowadzaja mnie do szalu, nie, nie
rozpaczam po prostu TEZ TAK CHCE !!!!!!!!!!
Niestety czekam DOPIERO na pierwsza od zabiegu @ i doslownie mowie wam tu
otwarcie ze po drugiej @ no niech bedzie trzeciej bede starac sie o ciaze!!!
Nie musze sie leczyc to jest najwazniejsze.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnesm1 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.04, 18:54
      Gagat - ja tez po zabiegu myslalam caly czas o ciazy, ale teraz gdy juz minelo
      2 miesiace wiem ze niestety musze poczekac jak moj organizm dojdzie do
      siebie... balabym sie powtorzenia tez sytuacji...
      a niestety jak to stwierdzil moj lekarz - endometrium sie musi odbudowac - a to
      trwa w zaleznosci od kobiety krocej badz dluzej...

Teraz sprobuj znalezc sobie jakies inne zajecie, ktore pomoze Ci troche o tym
      nie myslec... ja mialam remont mieszkania... prace... inne problemy
      zdrowotne... i to wszystko pomoglo mi troche zapomniec o bolu, szpitalu i
      chwilowo o ciazy... (ale max do czerwca smile)
      a jesli chodzi o kobiety w ciazy, to mnie one rowniez przesladuja...
      na dodatek moja sasiadka jest w ciazy o 2 tygodnie starszej niz ja bylam...
      i jak na nia patrze, to widze jak ja teraz moglabym mniej wiecej wygladac...

Pozdrawiam i zycze szybkiego uplywu czasu smile
      Agnesm
    • malomi Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.04, 19:48
      Już niedługo, zobaczysz jak czas szybko zleci. Zobacz najpierw jaka jest
      pierwsza @, potem druga czy jest regularna i jeżeli będziesz gotowa i lekarz Ci
      pozwoli...do dzieła. A jak zaczynasz za dużo myśleć, to wpadaj na forum i
      podziel się z nami swoimi przemyśleniami. Tak jest dużo łatwiej to wszystko
      przetrwać.
      Pozdrawiam
      Gosia
      • anuteczek Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.04, 20:46
        Gagacie, Gagacie,
        Niezły z Ciebie gagatek wink,
        Poczekaj i nie rób nic na hurra,
        Wiadomo, co nagle to po diable.
        Tak zupełnie serio Ci to mówię,
        Może brzmi to jak truizm - ale zajmij się czymś pożytecznym, odbuduj własny
        organizm, zrób badania. Przygotuj najpierw "domek", żebyś miała dokąd dzidzię
        zaprosić wink. Póki co to twój "domek" (macica) jest jak po pożarze...
        Jak dopadnie Cię chandra - pisz, na pewno ktoś Cię wysłucha
        pozdrawiam Cię i życzę cierpliwości
        andzia
    • lara_croft2 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.04, 11:47
      ja też mam ciążową obsesję, ale racjonalnie wiem, że jeszcze "tylko" miesiąc i
      zaczynam starania, tak że tym się pocieszam. Nie ma dnia żebym nie rozpaczała
      tak bardzo brakuje mi mojego maluszka sad, na dodatek 90 % populacji w moim
      mieście jest w ciąży lub jeździ z wózkami - ot taki wiosenny wysyp.Najgorsze
      jest to że muszę znosić widok mojej kuzynki z wielkim brzucholem, która ma
      termin na 28 kwietnia, a ja miałam na 1 maja, to jest najgorsze, jak sobie
      pomyślę że też tak teraz bym wyglądała to beczeć mi się chce. Ona ani jeden
      witaminy nie połknęła, na początku miała leżeć - nie leżała, pije cztery mocne
      kawy dziennie, pali paczkę papierochów, pije piwo i co? Ona jest a ja nie, taki
      z tego morał że do dupy ta sprawiedliwość, wrrrr jestem zła.

pozdrawiam te które też się już niecierpliwią do bycia mamusią - Aga wink
    • joannadzieciuch Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.04, 21:43
      Witaj. Ja tez o niczym innym nie mysle chce jak najszybciej zajść
      wciąże.Pierwszą straciłam w 5tyg.Czekam już 2mie.i jeszcze trochę poczekam choć
      nie jest to łatwe,ale wiem że to wyjdzie na dobre.Próby podejme w czerwcu a
      moze nawet w maju to zalezy jak to będe znosić bo jak narazie to nie naj
      lepiej.choć to już a może dopiero 2mie to nadal widok ciężarnych wywołóje
      rozpacz i łzy.Tak bardzo bardzo chciałabym już nosić w sobie moją małą
      istotke.Trzymaj się cieplo.
    • ada296 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.04, 22:09
      dziewczyny - też przechodziłam "chcenie" ciąży
      nerwy, stres, tysiące testów ciążowych
      bo nie mogłam uwierzyć, że tym razem także nie jestem
      a potem sobie odpuściłam
      olałam dokładnie
      i zaszłam w ciążę
      myślę, że to ma podłoże psychiczne
      nasz organizm i nasza psyche kpi sobie z nas
      chcesz ? - figa - nie dostaniesz
      nie chcesz ? im bardziej nie chcesz tym bardziej dostaniesz
      potem wiele razy zastanawiałam się dlaczego pary, które nie chcą mieć dzieci co
      roku powiększają rodzinę
      a pary, które chcą skazane są na czekanie
      dlaczego kobiety, które zdecydowały się na adopcję w wielu przypadkach po
      krótkim czasie dostają od losu własne dziecko - bo wtedy nie myślą już o ciąży

wieć za moimi poprzedniczkami - trzeba znależć sobie jakieś zajęcie
      przestać myśleć czy jest dzień płodny czy nie
      a wtedy natura da nam (nie)oczekiwany prezent

pozdrawiam serdecznie
    • lidek0 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.04.04, 09:51
      A jakie badania zlecił Ci lekarz /chodzi o wykrycie ewentualnej przyczyny/?
      • gagat100 do lidek 05.04.04, 10:23
        Nie zalecił mi zadnych badan powiedzial ze w wyniku his-pat nie ma przyczyny ze
        to mogly byc przyczyny losowe npbłedy w podziałach i rozwoju zaplodnionego jaja
        lub nieprawidłowa ilosc chromosomow i ze tego typu bledy NIE POWODUJA ryzyka
        poronienia nas. ciazy ale ja i tak zrobie podstawowe czyli progesteron,
        cytomegalie, taxo., i na rozyczke bo nie mialam.
        • lidek0 Re: do lidek 06.04.04, 10:11
          Histipatoligia często nic nie wykazuje a badania warto zrobić. U mnie było
          podobnie, jak się potem okazało w nasieniu była bakteria /nasionka warto zbadać
          bo to proste i bezbolesne badania/, do tego niedomoga progesteronu i
          toksoplazmoza. Mnie też lekarz nic nie zlecał i jak słysze takie teorie jak
          Twojego lekarza to nóż mi się wkieszeni otwiera. Był na tym forum wątek "Jedno
          poroneinie norma" /chyba tak/. I jak się okazuje brak badań może być przyczyną
          kolejnego poronienia. Mam koleżankę, która musiała poronić 3 razy /w tym raz w
          klinice niepłodności/, żeby wreszcie ktoś zainteresowal się za wysoką
          prolaktyną jako przyczyną.
          pozdrawiam i życze powodzenia
          • gagat100 Re: do lidek 06.04.04, 11:28
            No właśnie ja zrobie badania: progesteron, prolaktyne, cytomegalie , taxo i
            rozyczke ale moj mąż słyszał jak lekarz mowil ze nie potrzebne badania i ON
            NASIONEK NIE ZROBI !!! wiec na razie pozostaje mi miec nadzieje ze to byl
            przypadek i nast. ciaza skonczy sie terminowym porodem!!!!!!!!!!!!!!!
            PS. Napewno sie oriętujesz czy te badania które wymieniłam robi sie w jakis
            konkretnych fazach cyklu?? i z krwi oczywiśćie??
            • lidek0 Re: do lidek 06.04.04, 14:39
              Badania są oczywiście z krwi. Progesteron najlepiej zbadać w fazie lutealnej
              czyli ok 25 dc, ale to zależy jak długie masz cykle. Prolaktyne możesz badać w
              dowolnym, ale musisz pamiętac, że oan się podnosi u osób ze złą masą ciała
              czyli nadwaga lub niedowagą /ale nie zawsze/. Tokso o cytomegalię możesz badać
              w dowolnym momencie. Musisz tylko pamietac, że hormony bada się w tym samym i
              jednym cyklu. Badania hormonalne oczywiście można rozłozyć i badać np.
              progesteron przed owulacją, w trakcie. Lekarz powinien dać Ci skierowanie. Co
              do męża to mam nadzije, że nsatępnym razem się Wam na pewno uda. dziwi mnie
              zawsze dlaczego my kobiety dajemy sobie zrobić tyle badań, kuć, a faceci tak
              się boją mimo, iz jest to badanie bezbolene i co ciekawe póbke mozna przynieśc
              z domu jeżeli mieszkasz blisko labolatorium
              pozdrawiam
    • yousta1 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.04.04, 13:26
      Miałam dokładnie takie same odczucia (jak większość z nas).Zabieg miałm 23 maja
      i jak wyszłam ze szpitala to trafiłam na istny "wysyp" ciężarówek. Też
      odliczałam dni do następnych strań i zaszłam w 3 cyklu od zabiegu-od razu, za
      pierwszym razem choć wcześniej staraliśmy się o dzidzię kilka miesięcy. Teraz
      tak sobie myślę, że Bóg widział mój smutek i żal i chciał mnie szybko
      pocieszyć. Jestem pewna, że u was też tak będzie! Jeśli chcesz być bardziej
      pewna to kup sobie testy owu-są naprawdę rewelacyjne.
      Pozdrawiam
      Justa
    • gosia.mama.wojtusia Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.04.04, 16:57
      gagatku,ja Ci życzę tego brzuszka a w środku fasolki z całego serca!!!
      pozdrawiam cieplutko-MAłgosia
    • aniao3 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 19:03
      Gagatku!
      aga ma racje: nie ma sprawiedliwosci a ta co jest bywa do d...
      niemniej jednak odczekaj te trzy cykle, a jesli czas ci sie dluzy to znajdz
      sobie troche zajec. Moze ktos w okolicy potrzebuje pomocy? Nic tak nie poprawia
      samopoczucia jak swiadomosc bycia potrzebna.
      A maluszek znajdzie sie w tobie neibawem smile
      sciskam
      a
      • anuteczek Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 01:02
        Gagatku,
        posłuchaj forumowych ciotek, najpierw zrób badania, potem zacznij myśleć o
        kolejnej próbie, tak, żebyś później nie pluła sobie w brodę.
        Póki co weź się za naukę jakiegoś obcego języka - to bardzo absorbujące i
        pożyteczne zajęcie wink
        Jeszcze raz powtórzę co nagle to po diable!
        A jeszcze jedno - pisałaś w jednym z wątków o diecie odchudzającej - od razu
        wybij to sobie z głowy. Przepraszam za ostre słowa, ale okres po poronieniu lub
        przed ciążą to najgłupszy czas jaki mogłaś sobie wybrać, no może poza połogiem
        i karmieniem piersią.
        Zdecyduj się - albo dieta albo starania o dzidzię. Po diecie odczekaj parę
        cykli.
        BTW poronienie + odchudzanie to naprawdę najgorszy z możliwych pomysł.
        wierz mi
        Dziewczyny mam rację, no nie?
        andzia
        • gagat100 Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 09:26
          ale mnie nastraszyłas z ta dieta!!! chcialam zrobic taka tygodniowa, nie wiem
          czy znacie "prezydencka" je sie zupe i owoce albo na drugi dzien zupe i warzywa
          na kturys tam dzien zupe warzywa i owoce........ wiec jest troche witaminek.

ale teraz juz sama nie wiem
          • anuteczek Re: chce byc w CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 09:51
            Witaj Gagatku,
            Słyszałam o diecie prezydenckiej - prawda jest taka, że ta dieta powoduje
            pozbycie się wody z organizmu, poza tym bardzo "czyści" organizm - do
            normalnych objawów należą wymioty, zawroty głowy, biegunki. Hormony mogą Ci się
            rozszaleć.
            Zresztą, ta dieta została opracowana przez amerykańskich lekarzy w celu
            szybkieo zmniejszenia masy ciała (w SZPITALU) pacjentów przed zabiegami, tak by
            zminimalizować dawkę środków znieczulających.
            Może zamiast takiej diety odstaw białe pieczywo i słodycze, a przez świeta
            jedzonko na pół?
            pozdrawiam
            Andzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka