05.03.11, 18:53
Dziewczyny, mam kilka pytań:
Zrobiłam badania, które zlecił mi lekarz - głownie wirusy, bakterie posiewy etc
nic mi tam nie wyszło. Jednak zastanawiam się czy te badania, ktore miałam robione (wymazy z dróg rodnych - bakteryjne i mykologiczne + m.plazma i u.plazma) to są jednocześnie te, ktore robi sie w celu wykrycia paciorkowców? wiem,z e pytanie moze sie wydać z cyklu dziwnych, ale ja nie rozróżniam tych badań, nie wiem czy te badania (wymazy ) to jest tzw, czystość pochwy czy jeszcze cos innego.???
i jeszcze jedno: Lekarz nie zlecił mi oddzielnego badania na listerię - rozumiem, ze powinnam to zrobić?
Obserwuj wątek
    • goni99 Re: Badania 07.03.11, 16:59
      wynik z posiewu bakteriologicznego wykaze obecnosc paciorkowcow rowniez jezeli takowe sa.
      • migotka.s Re: Badania 07.03.11, 17:45
        Dzieki za odpowiedz. BYłam u lekarza i juz wszystko mi wyjasnił, powiedział, ze te badania bakteriologiczne, ktore mi zlecił to sa bardzo dokładne i jakby cos było to by wyszło. Powiedział, ze patrzac na moje wyniki + obraz usg to odczekac pro forma jeszcze z jeden cykl i brac sie do roboty - mowi, ze w kolejnej ciazy bedzie mi tego pęcherza pilnował dla mojego dobrego samopoczucia ale mowi, ze PROM czesto jest przypadkiem losowym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka