ofelia1982 21.02.12, 18:29 Dziewczyny, od lat robiąc manicure wycinałam skórki i wiadomo - zaczęły odrastać szybciej i mocniejsze. Czy jest jakaś droga powrotna? Chciałabym wrócić do etapu odsuwania skórek.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adwarp Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 21.02.12, 20:27 ja tez kiedyś wycinałam, teraz juz nie muszę, od czasu do czasu odsuwam używając olejku:)tak więc da się:) Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 21.02.12, 23:59 Np ale jak to zrobiłam? Jaki był proces? Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 22.02.12, 09:13 Po prostu - przestań je wycinać. Regularnie wmasowuj dobry krem, na zmianę z olejkiem i przy manicure tylko delikatnie odsuwaj skórki patyczkiem - ja wspomagałam się żelami zmiękczającymi skórki. Początkowo na pewno nie będziesz zadowolona z efektów, ale warto się pomęczyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
natalii80 Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 26.02.12, 19:46 Japoński manicure? Odpowiedz Link Zgłoś
kociubek Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 27.02.12, 12:03 można skórki u rąk smarować kremem zmiękczającym pięty. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: Manicure - zawsze wycinałam skórki 27.02.12, 15:41 A sprawdzi się do zmiękczania skórek balsam do paznokci (taki w maleńkim słoiczku?) Jak nie podajcie jakiś fajny olejek :) Ile trzeba się pomęczyć na początku? Odpowiedz Link Zgłoś