Dodaj do ulubionych

wolny termin na badania genetyczne do IMiDz

02.06.04, 15:38
Jestem zapisana na badania genetyczne, po drugim poronieniu, do IMiDz w
Warszawie na 20.07. na godz. 10. Zrobiłam juz badania 31.05 (teraz czekamy na
wynik) w Instytucie na Sobieskiego. Chce zwolnic miejsce na Kasprzaka i może
uda się tak załatwić , ze któraś z Was potrzebujących będzie mogła na to
miejsce "wskoczyć".
Obserwuj wątek
    • asia.miniaczek do cedex 02.06.04, 17:27
      Jestes kochana, że myslisz o innych...
      Ja też już mam umówiony terami na badania genetyczne.
      Jeśli możesz napisz mi jak one wygladają i jaki jest
      średni czas na otrzymanie wyników.
      Pozdrawiam, Asia
      • cedex Re: badania 02.06.04, 21:32
        badania mieliśmy w insytucie na Sobieskiego. Pani pielęgniarka zbiera dane
        osobowe, wywiad medyczny a potem pobiera krew. Wyniki mają przyjść pocztą ,
        niestety, za 2-3 miesiace. W sumie nic strasznego. Mam nadzieję, ze wszystko
        będzie OK. Czeko Wam wszystkim , Tobie Asiu i sobie życzę
        Pozdrawiam i czekam na ewentualny kontakt w sprawie tego terminu.
        Pozdrawiam
        • sunrise3 Re: badania 03.06.04, 11:06
          Cedex, strasznie dlugo musisz czekac na te badania. Czy to dlatego, ze
          panstwowo? Ja dowiadywalam sie prywtanie i powiedziano mi, ze wynik bedzie po
          ok. 3 tygodniach. Rozumiem, ze panstwowo "wszystko musi nabrac mocy urzedowej".

Zycze pozytywnych wynikow.
          Pozdrawiam
        • daria23 Re: badania 17.06.04, 22:51
          jawłasnie wczoraj miał drugi zabieg łyżeczkowania...tym razem puste jajo
          płodowe lekarz z alecił badania genetyczne...kamień spadł mi z serca ze mozna
          zrobić to państwowo..ja zainteresowana byłabym tym terminem tylko czy jak
          jestem z włocławka to moge zrobic je w warszawie!!!czemu musisz robić te
          badania i jakie jeszce powinnam zrobic..prosz eo szybka opdowiedź....
          • maja_m1 Re: badania 18.06.04, 12:02
            Witaj! Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty... mam nadzieje ze jakos sie
            trzymasz, choc z doswiadczenia wiem ze nie jest to łatwe...

Pozwole sobie odpowiedziec w imieniu cedex, bo ona sie wlasnie urlopuje...
            Jesli chodzi o badania genetyczne, to jesli w Twoim miesice jest poradnia
            genetyczna to pewnie tam powinnas zrobic badania, a najlepiej dowiedz sie u
            swojego lekarza rodzinnego - bo on i tak musi dac Ci skierowanie (Tobie i
            partnerowi). A co do terminu, sprawa wyglada tak: na Kasprzaka pobieraja krew
            na te badania co tydzien w kazdy wotrek w godzinach 8-11. Zaklepac niestety
            tego terminu nie mozesz, ale mozesz zadzwonic, w dniu pobran kolo 11 i spytac
            czy przypadkiem ktos nie zrezygnował i czy sie miejsce nie zwolniło... I wtedy
            bedziesz musiała w ciagu niecałej godziny sie tam zjawic z mezem/partnerem zeby
            Ci ta krew pobrali. Co do innych badana do długo by pisac.. jesli chcesz sie
            wiecej dowiedziec to pisz na priv albo na gg 1201629
            pozdrawiam
            maja_m
            • cedex Re: badania 26.06.04, 15:24
              Maju kochana! dzięki za odpowiedź w moim imieniu!
              Faktycznie, z urlopu juz wróciłam, a termin juz odwołałam dlatego dobrze że
              napisłąś o tym , bo po co niepotrzebnie robić komuś nadzieję. No i trzeba
              spróbować na Sobieskiego- tam są krótsze terminy.
              pozdrawiam,
              odezwę się na gg jak znajdę chwilę czasu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka