14.12.11, 20:17
czy znacie lekarza z Częstochowy lub okolic, który stosuje leczenie heparyna plus acard przy zagrożonej ciąży ( wcześniej poroniłam dwa razy teraz grozi mi trzecie poronienie) czytałam, że takie leczenie środkami przeciwzakrzepowymi pomaga, lecz mój lekarz nie stosuje tej metody. proszę o szybka odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • migotka.s Re: Pomocy!!! 15.12.11, 09:32
      ja niestety nie znam Cz.

Acard mozesz kupic sama i zażywac na własna odpowiedzialnosc
      jedna tabletka dziennie
      z koncem II trymestru się odstawia

ALE TO JEST NA TWOJA ODPOWIEDZIALNOSC

co do clexanu to potrzebna CI recepta....
      • czika80 Re: Pomocy!!! 15.12.11, 09:39
        dzięki ze odpisalas
        • dagmaralodz77 Re: Pomocy!!! 15.12.11, 13:40
          a te dwa poronienia to na jakim etapie.
          a badania na krzepliwość to jakie. Może jej wcale nie nalezy rozrzedzac krwi.
    • adrianka124 Re: Pomocy!!! 16.12.11, 11:53
      Ja, po jednym poronieniu, brałam leki przeciwzakrzepowe całą ciążę (od zrobienia testu) i 6 tygodni po porodzie. Urodziłam zdrowe dziecko. Mieszkam jednak aż 60 km od Częstochowy. Nie wiem co to znaczy, że grozi Ci poronienie. Może nie powinnaś zbyt daleko podróżować.
      • kah777 Re: Pomocy!!! 16.12.11, 20:34
        adrianka124 czy po tym jednym poronieniu miałaś stwierdzone kłopoty z krzepliwością, czy to było przyczyną, czy lekarz bez żadnych badań przepisał Ci te leki? Pytam, bo ja jestem po 2 mikroporonieniach i ciąży pozamacicznej. W zeszłym cyklu sama brałam acard na własną rękę, teraz nie biorę, bo nie wiem czy dobrze zrobię biorąc go, skoro nie mam zrobionych żadnych badań na krzepliwość.
        • migotka.s Re: Pomocy!!! 16.12.11, 21:11
          mnie badania na krzeplowosc wyszły negatywnie a i tak mam brac i w ciazy heparyna.....
          dwa poronienia
          • kah777 Re: Pomocy!!! 16.12.11, 22:07
            hej Migotka, ja już na prawdę nie wiem co mam robić. Jestem nastawiona na wizytę w styczniu u lekarza. Zobacze co mi powie. W tym cyklu będą jeszcze staranka, a potem - bo i tak pewnie nic nie wyjdzie, niech robią ze mną co chcą.
            • adrianka124 Re: Pomocy!!! 17.12.11, 15:23
              Po pierwszej prawidłowej ciąży i obumarłej drugiej (16 tc) miałam wykonane badania na trombofilię. Wyszły w porządku, ale lekarz i tak obstawiał problemy z krzepliwością. Od stwierdzenia ciąży brałam zastrzyki clexane, potem odstawiono mi zastrzyki i brałam bestpiryn (odpowiednik acardu), a pod koniec ciąży odstawił mi bestpiryn i znowu dostawałam zastrzyki clexane. Urodziłam zdrową córkę. Zastrzyki wykonywałam także przez 6 tygodni po porodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka