Dodaj do ulubionych

Pierwsza miesiączka po zabiegu

13.03.12, 23:07
Dostałam pierwszego okresu po zabiegu, dokładnie 4 tygodnie po. Wszystko było by ok, ale strasznie krwawię. To już 4 dzień okresu i nie ma końca. Nigdy tak mocno nie krwawiłam jak teraz, nawet po urodzeniu synka. Czy Wy też tak miałyście? I nic mnie nie boli, a zawsze bolał mnie brzuch. Myślicie, że powinnam iść do lekarza?

Dzieki za poradę.
Obserwuj wątek
    • kropka73 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 13:08
      To zupełnie jak w moim przypadku. Miesiączka 4 tygodnie po stracie, a krwawiłam tak obficie, że do czwartego dnia zużyłam wszystkie podpaski, a zawsze jeszcze zostawało, piąty dzień już było lepiej, długo jeszcze później utrzymywała się na wkładce taka żółtawa wydzielina po skończeniu okresu.
      • ciasteczko_cynamonowe Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 13:40
        Dzięki, pocieszający jest fakt, że miałaś tak samo jak ja. Zobaczymy jak będzie ze mną. Dziś jest narazie tak samo jak było...
    • kasiekonik Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 17:59
      Kochana, mnie gin powiedział, że pierwsza @ po zabiegu będzie bardzo obfita. Także to normalne. A po jakim czasie dostałaś @? Mija mi już niedługo miesiąc i @ ani widu ani słychu.
      • ciasteczko_cynamonowe Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 19:56
        Dokładnie 4 tygodnie od zabiegu, co do dnia. No niestety ale to co powiedział Twój lekarz u mnie się sprawdza, strasznie krwawię.. A myślisz może żeby spróbować raz jeszcze starać sie o dziecko? A jeśli tak, to kiedy planujesz spróbować?
        • kasiekonik Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 20:34
          ja od 20.03 idę n a dietę (byłam już u lekarza dietetyka), muszę zrzucić dość sporo. Zapisałam też sie do dentysty (bo jak jeszcze byłam w ciąży to odezwały mi się 2 zęby) i jak lekarz da zielone światło po kontroli (może się okazać, że jakieś leki mi włączy - tak mówił, ale nie chcę gdybać) to w czerwcu/lipcu zaczniemy się starać. Jak Bóg da to urodzę w marcu i będę miała dzieciaczki z 2letnią różnicą wieku. (ale to tylko plany i do tego mojego planowania mam dość duży dystans)

A Ty? kiedy chciałabyś się starać?
          • ciasteczko_cynamonowe Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 14.03.12, 20:52
            Nie wiem..Nie mam żadnego powodu żeby nie starać sie niedługo..no oprócz masy obaw w głowie i na sercu..Więc nie wiem, dlatego zapytałam Ciebie, bo straciłyśmy ciążę w sumie w podobnym okresie, ja troszkę wcześniej. Może w maju, ale jak tylko o tym pomyślę to od razu mam jakieś głupie obawy, więc chyba poprostu nie będziemy się starać, tylko przestaniemy się zabezpieczać i zobaczymy jak będzie..Powodzenia! smile
            • ceyranaa Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 16.03.12, 20:47
              hej
              ja dzisiaj też dostałam pierwszą @ po zabiegu i powiem Wam ,ze ból miesiączkowy mam słaby i krwawienie tez słabe , wczoraj miałam wizytę i wsio jest ok nawet lekarka mi powiedziała,że się zbiera na okres i ze dostanę na dniach.. ja planuję starania po czerwcowej @ a jak tylko dowiem się o ciązy mam podejść po duphaston a Wy coś juz łykacie? ja mam tylko folik
              pozdrawiam
              • wolekanka Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 16.03.12, 21:31
                ja tez planuje startować ok maja/czerwca.Też mam zalecanie tylko na folik, a po teście pozytywnym zgłosić się po duphaston.
                • ceyranaa Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 17.03.12, 13:37
                  no to jesteśmy dwie smile
                  pozdrawiam
                  moja @ się dzisiaj rozkręciła uff
                • leelaa3 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 19.03.12, 16:22
                  To tak jak i ja... Ale mam nic nie brać, mam zrobić przerwę od Folika na razie... Hmm
              • lidek0 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 18.03.12, 16:21
                A masz niedobory progesteronu, że Duphaston w planach? Robiłaś jakiekolwiek badania?
                • ceyranaa Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 18.03.12, 18:11
                  robiłam tylko pc antykardiolipinowe i mam ujemne a duphaston profilaktycznie tak powiedziała ,moje lekarka
                  • lidek0 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 16.04.12, 08:11
                    Profilaktycznie bym nic nie łykała bez badań, nie ma sensu faszerować się lekami kiedy być może są zbędne, zrobiłabym za to kilka badań hormonalnych, żeby wiedzieć na czym stoję.
            • gulis1 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 17.03.12, 16:10
              Dziewczyny ja również dostałam okres dokładnie 4 tygodnie po zabiegu i dostałam od Pani doktor zielone światło i w danym cyklu zaszłam w ciąże. Byłam w szoku bo wczesniej dość długo się starałam (już zaczełam diagnozować przyczyny niepowodzeń!). Jak na razie zaczynam 7 tydzień ciąży i zobaczymy jak będzie..... Nie chce zapeszać, ale tym razem mam mdłości i nie mam takich skurczy podbrzusza jak za pierwszym razem (ale biore duphaston 3x dziennie). Boje się codziennie, ale mam też wielką nadzieje że teraz będzie dobrze. We wtorek 20.03 ide na USG- zobaczymy czy maleństwo się rozwija prawidłowo.......Trzymajcie kciuki i myślcie pozytywnie, wiem że może być to trudne, ale tak trzeba!
              • ceyranaa Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 20.03.12, 13:05
                hej jak tam Wasze @ ? u mnie mega obfity coś okropnego.. ile u Was trwała pierwsza @ po zabiegu?
                • ciasteczko_cynamonowe Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 20.03.12, 14:21
                  Mi się już na szczęście skończyła. Straszna była, a trwała aż 9 dni. Dla mnie to bardzo długo. Ale ciesze się, że nareszcie jestem po pierwszej miesiączce od zabiegu. Jeszcze jedna lub dwie i chyba spróbujemy coś pomyśleć znowu smile
                  • ceyranaa dzięki Ciasteczko :) 20.03.12, 15:16
                    9dni aha smile
                    ja mam dzisiaj 5 dzień więc chyba się jeszcze pomęczę smile
                    ja planuję po czerwcowej @ staranka
                    no to chyba będziemy próbować w tym samym czasie smile
                    pozdrawiam
                    • ciasteczko_cynamonowe Re: dzięki Ciasteczko :) 20.03.12, 22:27
                      A więc powodzenia życze i cierpliwości! I żeby się nam udało... smile
                      • ceyranaa Ciasteczko 20.03.12, 23:40
                        jeśli chcesz to zapraszam Ciebie tutaj
                        www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=54427
    • k-81 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 15.04.12, 10:25
      A ja tak Was czytam i zazdroszczę - niech już będzie długa i obfita, ale niech w końcu przyjdzie... jutro będzie już 6 tygodni od zabiegu, a tu nic sad byłam kilka dni temu u gina, mam poczekać jeszcze parę dni, jak nie przyjdzie @, to wywołamy.
      Czy są na forum dziewczyny po wywołaniu? jak długo czekałyście?

Też bym chciała, aby wszystko jak najszybciej się unormowało i abyśmy wszystkie już niebawem spotkały się już nie tutaj... a na forum marcowych, kwietniowych lub majowych mam 2013 smile
      • migotka.s Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 15.04.12, 16:54
        u mnie po 1. poronieniu miesiaczka przyszła po 26 dniach czyli jak zwykle
        po 2. zabiegu czekałam 38 dni a teraz po 3. poronieniu przyszła po 32 dniach

6 tygodni to jeszcze nic niezwykłego
        • magda2430 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 23.04.12, 16:51
          witam ja miałam zabieg po poronieniu na przełomie 12/13 tygodnia krwawiłam 2 tygodnie i równo miesiąc po zakończeniu krwawienia dostałam miesiączkę; dzisiaj jest drugi dzień i leci bardzo obficie;
          • magda2430 Re: Pierwsza miesiączka po zabiegu 24.04.12, 10:16
            jak bardzo obfita może byc ta miesiączka to drugi dzień a leci tak że co godzinę muszę zmieniac podpaskę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka