06.11.12, 01:14
Dziewczyny, jeśli lekarz stwierdził u Was puste jajo płodowe, ciążę obumarłą itp koniecznie sprawdźcie to jeszcze u innego lekarza.

Znajoma po 2 wcześniejszych poronieniach również w 3 ciąży trafiła do szpitala na zabieg łyżeczkowania bo lekarz stwierdził u niej obumarły zarodek (trafiła do niego z plamieniami).
W szpitalu przed zabiegiem na USG kontrolnym okazało się, że serduszko bije.
Dzisiaj minął już od tego czasu tydzień i serduszko dalej bije i ma się coraz lepiej.
Obserwuj wątek
    • mariola1315 Re: Apel 06.11.12, 08:56
      Ja jak byłam na usg u swojego lekarza, okazało się,że serduszko nie bije - to był 14tc.
      Dostałam skierowanie do szpitala.
      Przed zabiegiem miałam robione jeszcze dwukrotnie usg (każde przez innego lekarza), którzy bardzo dokładnie badali i widziałam,że bardzo chcieli usłyszeć bicie serduszka.
      Dopiero jak oboje stwierdzili,że niestety serduszko nie bija, to miałam zabieg....

19-09-2004r.Mateusz; 11-10-2006r.Łukasz
      09-02-2010r.Paweł 17-05-2012r. Julia [*]
    • matka_karmiaca Re: Apel 06.11.12, 11:06
      Lekarz w PL i tak nie ma prawa wykonać zabiegu na podstawie tylko jednej opinii.

A ja polecam badanie betaHCG (o ile ciąża wczesna), jak beta spada, to wszystko jasne, nie trzeba czekać na drugie USG i denerwować się, czy to nie błąd lekarzy.
    • justka.easy Re: Apel 06.11.12, 21:14
      Nigdy nie zrobią łyzeczkowania na podstawie 1 usg! Zawsze robią 2 dla potwierdzenia diagnozy.
      • agi_78 Re: Apel 19.11.12, 13:24
        To samo chciałam napisać. Nikt nie robi łyżeczkowania na podstawie jednego USG
        • dominikako Re: Apel 20.11.12, 16:52
          ja mialam miec robione lyzeczkowanie po jednym usg przed samym zabiegiem gdy mialam juz miec robine i wszysko bylo juz przygotowane to sie rozplakalam i powiedzialam ze mialam tylko jedno usg ze moze jednak serduszko bije...jeden lekasz sie ze mnie wysmial bo oczywiscie trzeba bylo przelozyc zabieg ale pani doktor wziela mnie za reke i powiedziala ze nie ma problemu i wyslala mnie na usg gdzie niestety lekarz potwierdzil ze serduszko juz nie bije byl to 12 tydz. moja 4 ciazacrying na zabieg wyslal mnie lekarz do ktorego chodzilam prywatnie i wdzien kiedy mi oznajmil ze serduszko nie bije mial tupet powiedziec gdy mu polozylam 100zl. ze wizyta podrozala i 120kosztuje nigdy juz do niego wiecej nie poszlam ....
          Tak wiec chyba bywa ze po jednym usg wysylaja na zabieg a kobiety w tym szoku nie mysla o tym ze moze jednak jest ok...
    • madzi_arka Re: Apel 25.11.12, 15:10
      dokłądnie..moja kolezanka po in vitro miala 3 zarodki, 2 obumarły..w 8 tyg gin stwierdzil brak serducha. ona uciekła do domu....po tyg poszla do lekarza a tam pięna zrowa ciaza. jakby nie jej strach to by nie miala dzidziusia...zawsze uwazam trzeba wszystkie niewaidome, nasze lęki, pytania sprawdzac . lekarze też się mylą, sa tylko ludzmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka