nikol_00 16.05.10, 16:51 Mam pytanie czy dzieci z rozszczepem całkowitym jednostronnym po operacji pierwszej mogą pić z "niekapka". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agneesi Re: Mam pytanie .... 16.05.10, 20:47 Nam mgr Radkowska powiedziała, żeby nie dawać niekapka, bo on źle wpływa na kość przysiczną (nie wnikam co to jest). Powiedziała, zeby uczyc od razu ze slomki. Zaczełysmy w 9 miesiącu i po 2 tyg był efekt. Tera Wiki ma 11 miesięcy i pije tylko ze słomki. Odpowiedz Link
cye Re: Mam pytanie .... 16.05.10, 22:54 Ortodonci też nie polecają. Kość przysieczna, to ta gdzie rosną górne jedynki, pod noskiem. Picie z niekapka może spowodować, że będzie ona za bardzo wysunięta. PS. Agneesi - jak nauczyłaś córeczkę pić przez słomkę? Odpowiedz Link
agneesi do cye 17.05.10, 08:14 generalnie po pogryzieniu tony słomek jakoś załapała, dawałam jej picie z kartonika, dusiłam kartonik i Wiki piła, dużo czasu na to poświęcałam i nie poddawałam się. Jak zaczeła juz pić, to czesto pluła ten sok, później odkryłam, że nie smakuje jej ten sok. Tu jest troche w informacji forum.gazeta.pl/forum/w,13419,100784456,100784456,Picie_przez_slomke.html Odpowiedz Link