Dodaj do ulubionych

2 cykl po poronieniu

16.03.13, 21:44
Dziewczyny, a jaki był Wasz drugi cykl po poronieniu? Był normalnej długości?
U mnie pierwszy trwał 6 tygodni i wygląda na to, ze drugi też będzie taki długi. Dziś 26dc i nie było jeszcze skoku temp, jak do tej pory miałam skok max w 23dc przy moich cyklach 33-38 dni. No chyba, że to cykl bezowulacyjny.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 12:09
      Musisz dać sobie czas na powrót organizmu do równowagi. Czasmi hormony potrzebują czasu.
    • anejaa Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 12:57
      Witaj Cibeles,
      pierwszą miesiączkę dostałam po 5 tyg i 6 dniach, drugą po 37 dniach, trzecią po 29, a teraz czwartą znowu po 35 dniach. Pierwsza bolesna, obfita i ze skrzepami, a druga, trzecia oraz czwarta takie jak przed ciążą. Najbardziej niepokoi mnie tak rozregulowany cykl, od roku mam taki problem. Już przed ciążą miałam nieregularne cykle 28-36. A wcześniej całe życie książkowe 28 dni. Teraz boję się podejrzewanego u mnie PCO.
      Cierpliwości, ewentualnie porozmawiaj o tym z lekarzem, jeśli coś Cię niepokoi.
      Pozdrawiam Cie,
      • cibeles Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 19:35
        Ech, chciałabym, żeby te cykle były krótsze, to szybciej moglibyśmy się znowu starać. A tak to niedługo miną 3 miesiące i dopiero dwa cykle. W trzecim mam kontrolnie zrobić hormony, mam nadzieję, że wyniki będą dobre i dostaniemy zielone światło.
        • anejaa Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 19:41
          Niestety nie mamy na to wpływu... Ja niestety mam problemy z hormonami, to już w ogóle wszystko mi się porujnowało z cyklami...
          • 3beata33 Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 20:17
            ja dopiero czekam na 2@...pierwsza trwala 3 dni i byla bardzo skapa...chyba ze to nie była @ uncertain...wczesniej mialam cykle bardzo regularne co 28 dni(+ -) 1 dzień...więc pierwsza proba zaplanowana i sie udalo...do 13 tyg....uncertain...teraz zostaje mi czekac...
            • cibeles Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 21:41
              ja niestety zaczynam się coraz bardziej nakręcać.... ech, musimy być dzielne Dziewczynysmile
          • cibeles Re: 2 cykl po poronieniu 17.03.13, 21:45
            mi wyszedł hiperinsulinizm sad mam mieć jakieś lekarstwo na to, ale endo chce wcześniej zrobić jeszcze badania hormonów na "naturalnym" organizmie, tak więc czekam na początek nowego cyklu.
            ale na 90% to pcos sad
            • anejaa Re: 2 cykl po poronieniu 18.03.13, 15:00
              Witaj Cibeles,
              ja dzisiaj byłam na badaniach i mam już wyniki TTG 75g.
              I jestem zadowolona, bo do tej pory zawsze miałam glukoze we krwi 125 mg/dl, a dzisiaj mam 103 mg/dl, a po 120 min po obciążeniu 105 mg/dl. Moja dieta, cwiczenia przyniosły skutek. Oby reszta też unormowała się bez leków. Miałam nadwagę prawie 20 kg, teraz przez 1,5 miesiąca schudłam 11,5 kg. Aż nie wierzę, ale uparłam się i ćwiczę, dużo jem ale zdrowe rzeczy i już jet pierwszy rezultat. Na wyniki hormonów muszę zaczekać do 10 dni.
              Pozdrawiam Cię serdecznie smile
              • courrare Anejaa 19.03.13, 17:34
                Jak to zrobiłaś, że tyle schudłaś???? Też mam sporą nadwagę sad
                • anejaa Re: Anejaa 19.03.13, 21:10
                  Witaj Courrare,
                  z 20 kg nadwagi, zostało mi jeszcze 8,5 kg. Aż nie wierzę! Uparłam się i ćwiczę, dużo jem ale zdrowe rzeczy i już jest pierwszy rezultat.
                  Na początek w głowie musi się ustawić, że chcesz naprawdę schudnąć, bo to ciężka praca. Mnie zmotywowały moje problemy zdrowotne + poronienie. Choć z 10 lat próbowałam zrzucić wagę, to nie udawało się, szła w górę, a teraz w końcu udało się smile.
                  Duże wsparcie miałam u mamy i partnera, bo razem ze mną odchudzali się.
                  Rozpoczęłam od diety kapuścianej (poszukaj w internecie) trwa ona 7 dni, głównie je się zupę i różne rzeczy zależnie od dnia diety. Po 7 dniach schudłam 6 kg. Po diecie nadal nie jem pieczywa, słodyczy, nie słodzę, nie solę, nie piję gazowanych napojów, soków, piję TYLKO WODĘ NIEGAZOWANĄ czasami dodam do niej odrobinę soku z żurawiny. I co ważne staram się ćwiczyć, rozciągam się, brzuszki itp. I leci...
                  Wyniki badań też poprawiły się mi, więc zachęcam Cie może też Ci się uda. Ja dużo lepiej czuję się, wada jest tylko taka, że muszę garderobę wymienić wink...

Pozdrawiam Cię serdecznie smile
                  • courrare Re: Anejaa 19.03.13, 21:24
                    W takim razie jutro zaczynam i ja smile Całe życie stosowałam rózne diety, mam siedzącą pracę, więc i tak to nic nie dawało. Ale dałaś mi nadzieję smile Może się w końcu uda... ehhh
                  • cibeles Re: Anejaa 19.03.13, 21:45
                    wow anejaa, szacun smile

Co do cukru to wydaje mi się, że wyniki masz dobre.
                    Ja miałam przed obciążeniem cukier 71 mg/dl, insulina 4,85 mU/l. Po obciążeniu cukier 53 mg/dl, insulina 41,65 mU/l. Diagnoza: hiperinsulinizm
                    W sumie to zawsze na czczo miałam niski cukier 70-73.

W 26 dc zrobiłam progesteron i doopa, 0.7. Więc albo to będzie znowu 6 tygodniowy cykl i owu dopiero przyjdzie, albo bezowulacyjny. Ech, pożyjemy, zobaczymy.
                    • anejaa Re: Anejaa 20.03.13, 15:11
                      Witaj,
                      dzięki, sama nie dowierzam, że udało mi się zbić wagę i cukier. Co do cyklu to będzie to albo to u Ciebie...
                      Myślę, że to przez t ciąże i poronienie organizm przez jakiś czas musi dojść do siebie, nie jest to z dnia na dzień czy z cyklu na cykl.
                      Ja otrzymałam wynik kortyzolu godz. pobrania 08:21 i wynik: 21,22 ug/dl, a normy z lab. godz 7:00-9:30, 4,30 - 22,40 no i Androstendion: 8,01 ng/ml normy z lab. to 0,30 — 3,30. I chyba to dobrze nie wygląda czekam na jeszcze jeden wynik i będę umawiała wizytę u lekarza, ale nie mam już siły. Badania robiłam w 3 dc.
                      Straciłam ciąże, teraz ciągłe badania, trwa to już prawie 5 miesięcy i jestem totalnie zmęczona... Jedynie to ten cukier i utrata wagi trzymają mnie przy pozytywnym myśleniu, że może jeszcze kiedyś będzie dobrze...
                      • cibeles Re: Anejaa 20.03.13, 20:38
                        My naprawdę jedziemy na tym samym wózku smile
                        Ja kortyzol miałam 19,05 ug/dl, endo powiedziała, że w górnej granicy, ale ok
                        Androstendion miałam robiony 2 razy: pierwszy wynik 6.08 ng/ml, byłam już wtedy w ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam, drugi już świadomie w ciąży dla porównania - 8.2 ng/ml. Endo powiedziała, że wysoki androstendion może niestety utrudniać zajście w ciążę, ale nie wpływa na samą ciążę. Wręcz nie można nawet żadnych leków brać, bo jakby był chłopiec to by się mu mogło nie wykształcić wszystko dobrze.

P.S. z ciekawości - robisz może badania w medicover/synevo?
                        • anejaa Re: Anejaa 21.03.13, 15:34
                          Witaj Cibeles,
                          faktycznie od strony wyników jesteśmy bardzo podobne do siebie. Tak z ciekawości zapytam, ten androstendion jaki wpływ ma na zdrowie i ciąże, a zwłaszcza w jej zajście, bardzo to może utrudniać? Ja mam wysoki DHEAs - 613,65 μg/dl normy: 25,9 — 460,2 oraz testosterom w górnych granicach: Testosteron 75,0 ng/dl, a normy: 14 — 76.
                          Co do badań to robię je w laboratorium alab (Alab Laboratoria).
                          Pozdrawiam Cię serdecznie i razem wspierając się, może udam nam się zajść w ciążę i urodzić zdrowe dzidzi....
                          • cibeles Re: Anejaa 21.03.13, 20:43
                            Uda nam się udasmile Wszystkim nam się Dziewczyny uda smile
                            Co do androstendionu to nie wiem dokładnie, bo jak miałam te wyniki to już byłam w ciąży.
                            DHEAS miałam poniżej normy, co w ogóle się kupy nie trzymało z objawami big_grin 78,36 ug/dl (98,8 - 340). Testosteron miałam w normie 1 nmol/l (0,22 - 2,9), SHBG też ok 56,81 nmol/l (19,8 - 122).
                            W nowym cyklu będę powtarzać właśnie te 4 badania, bo już pół roku minęło odkąd je robiłam,
                            A w ogóle to dziś gin. mi powiedziała, że w 30dc to już owulacji nie mogłam mieć, co najwyżej może jakieś torbielki pękają i dają podobne objawy.
                            • anejaa Re: Anejaa 22.03.13, 13:19
                              Powinno się udać. Zobaczymy jak to u mnie wyjdzie... Trochę zaczynam wątpić w tę medycynę i myślę, że generalnie co ma być to będzie duży wpływ ma sama natura i tego nigdy nie zrozumiemy, że jedne dziewczyny z łatwością zostają mamami, a inne mają duże problemy z tym.
                              Ja czekam na jeszcze jeden wynik potem umowie się do lekarz i zobaczę co powie...
                              Pozdrawiam smile
                        • courrare Re: Anejaa 21.03.13, 18:38
                          Hej Cibeles, ja robie badania w medicover/synevo. A to ma jakieś znaczenie?

cibeles napisała:

> P.S. z ciekawości - robisz może badania w medicover/synevo?
                          • cibeles Re: Anejaa 21.03.13, 20:26
                            Nie smile tylko często jak dziewczyny podawały jakieś wyniki badań to ja miałam w innych jednostkach, a wyniki Anejaa były w takich samych. Z ciekawości spytałam big_grin
    • forgetmenot19 Re: 2 cykl po poronieniu 22.03.13, 15:33
      Ja wlasnie dostalam miesiaczke, moj drugi cykl trwal 32 dni, dokladnie tyle ile przed ciaza.
    • cibeles Re: 2 cykl po poronieniu 17.04.13, 15:52
      Pierwszy cykl pp 42 dni, drugi 43, odkąd przestałam brać tabletki w IX 2011 najkrótszy cykl miałam 33 dni, średnio 37-38. A teraz w 3 cyklu pp wygląda na to, ze owulacja już za mną. Śluz płodny miałam w 10, 11 i 12 dc, dziś 15 dc i skok temp. Zobaczę, czy te wyższe temp się otrzymają.
      • shi.raz Re: 2 cykl po poronieniu 17.04.13, 22:40
        1-38, 2-30 a 3 w trakcie. Jeśli dobrze wyłapałam owu to będzie trwał 29 dni. Nie wiem , narazie czekam, a potem wracamy do strań.
        • cibeles Re: 2 cykl po poronieniu 19.04.13, 22:37
          Dostałam zielone światło od endo i gin i zaczęliśmy starania. Minęło już prawie 4 miesiące i chciałabym "już" być w ciąży. Poprzednim razem udało się przy pierwszym podejściu, teraz przez to jest tylko gorzej, bo mam nadzieję na ten cykl i strasznie się nakręcam sad
          • shi.raz Re: 2 cykl po poronieniu 19.04.13, 22:40
            Cibeles, to teraz nic, tylko się starać. Trzymam kciuki!
            • igulina1 Re: 2 cykl po poronieniu 26.04.13, 13:18
              u mnie tez cykle rozlegulowane.. zawsze mialam 28 dni.. a teraz.. 1 po 43 dniach, drugi 35 a trzeci 37.. bylam u gin..i endo.. robilam hormony ale wszystko ok. organizm tak dziwnie wraca do siebie. Tez chcemy zaczac sie straca dlatego gin przepisal DUPHASTON jak to on okreslil po to zeby uregulowac i przygotowac macice do zagniezdzenia jajeczka. mam nadzieje ze to pomoze..
              tez na poczatku strasznie sie spinalam i chodzilam z kalendarzem i liczylam te dni..stralismy sie z mezem bardzo bo poprzednio tez sie udalo za pierwszym razem..ale niestety nic z tego nie wyszlo..wiec teraz troche odpuscilam i mam taka cicha nadzieje ze sie uda..jak nie tym razem to nastepnym..ale juz chyba z obsesji sie wyleczylam, na szczecie
              • 3beata33 Re: 2 cykl po poronieniu 26.04.13, 15:57
                ja wlasnie mam swoja 2 @ po poronieniu i mam cykl takiej dlugosci jak przed poronieniem...i z tego jestem najbardziej zadowolona bo chcemy sie w maju starac ponowniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka