Dodaj do ulubionych

NEXT 2011 - hity i kity

09.02.11, 16:58
W ubiegłym roku baaardzo skorzystałam z wpisów z wątku o takim samym tytule, dlatego osmielam się założyć też watek na ten rok wink
Obserwuj wątek
    • bladyroz Pink Cotton Belted Trench Jacket 09.02.11, 17:07
      płaszczyk

Aaaabsolutnie przepiękny płaszczyk! świetny odcień różu, fajnie obszyty, kwiatek można odpiąć. Taki trochę wiatrem podszyty wink, zapinany na tylko 2 guziki, ale na córeczce leży rewelacyjnie. Mamy rozmiar na 110 cm
    • bladyroz Pink Gingham Mac 09.02.11, 17:12
      Płaszcz w kratkę

Płaszcz na żywo nie powalił mnie, w realu wygląda nieco inaczej niż na zdjęciu katalogowym - nie ma zapięcia z tyłu na guzik, ale nie wpływa to jakoś znacząco na wygląd. Materiał w opisie na papierowej metce ma „shower resistant”, więc chyba dla przedszkolaka całkiem praktyczne w uzytkowaniu ubranko. Miałam rozmiar na 116 cm
    • bladyroz Pink Casual Jacket 09.02.11, 17:17
      Kurtka

Kurtka, co do której mam wątpliwości, czy ją zostawić, czy poszukać czegoś innego. Nie wiem, czy ktos ma podobne wrażenie, ale pasek nie jest tam, gdzie przeważnie powinnien byc, czyli w pasie wink U córki jest przy rozmiarze 4-5lat trochę powyżej, i rekawy są za długie. Przymierzyłysmy też w rozmiarze 3-4lata, ale ta jest znowu za krótka, chociaż rekawy za to w sam raz.
    • bladyroz Floral Pump Bag 09.02.11, 17:22
      torba

Torba na plażę z takiego sztywnego materiału, z praktyczną siateczką od spodu, dzięki której "po drodze" można się pozbyć piasku wink Niestety nie rozgryzłyśmy z córką jak ją się "ściąga" u góry, tak żeby zrobił się worek.

Kupiłam 2 stroje dla córki, oba zgadzają się rozmiarowo i wyglądają w realu ok
    • majarzeszow Dziewczynka 103 (3-4 latka) 09.02.11, 21:24
      kupilam to:
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/1/4 - jeansowa, sliczna i mieciutka
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/3 - fajne i zywe kolory
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/10/1 - sliczna, moj hit, ale myslalam, ze bedzie mniejsza
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/13/1 - super
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/16/4 - uuuuu... myslalam, ze to rozciagliwa bawelna, a to takie jakby "materialowe"....
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/5 - swietna i niedroga
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/2 - fajowe, ale uwaga: to jest POLAREK !!!
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/23/2 - fajne, bedzie pasowac do wielu bluzeczek na lato
      www.next.co.uk/shopping/girls/swimwear/8/1 - smerfastyczne smile ale uwaga: dosc male i chude
      • nenka1 Re: Dziewczynka 103 (3-4 latka) 10.02.11, 09:38
        Chcę własnie zamówić strój czerwony w kropeczki zastanawiam sie nad rozmiarem. Prosze o podanie wymiarów rozmiaru 3-4 i 5-6 lat. Pozdrawiam smile
      • dan-ka6 Re: Dziewczynka 103 (3-4 latka) 10.02.11, 09:53
        Proszę o podanie długości sukienki z pierwszego linku oraz z kompletu z bluzeczką waham się z rozmiarem . Dziękuje i pozdrawiam.
      • agga_28 Re: Dziewczynka 103 (3-4 latka) 17.02.11, 18:37
        mam prośbę, czy możesz zmierzyć szerkość pod paszkami i długość sukienek z dwupaku (chodzi o czerwonąż z kwiatem i granatowo białą)
        córka ma w tej chwili 105 cm wzrostu i jest średniej budowy ciała, więc nie wiem czy kupić 3-4 czy 4-5?
    • majarzeszow Chlopiec 128 (8 lat) 09.02.11, 21:30
      www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/18/9 - sliczna !!!!
      www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/22/8 - kolory super, ale myslalam, ze tym sznureczkiem da sie sciagnac, a tymczasem sie nie da, wiec sa za luzne sad
      www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/28/8 - HIT !!!!
      www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/58/6 - fajowe, zdobylo uznanie synka !
      • mar-ta29 Re: Chlopiec 110 10.02.11, 10:27
        [img]https://www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/3/5[/i]
        • mar-ta29 Re: Chlopiec 110 10.02.11, 10:31
          www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/3/5 104 super
          www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/6/2 110 ok
          www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/15/4 110 super
          • mar-ta29 Re: dziewczynka 92 10.02.11, 10:40
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/12/5 super polarek z podszewka ciepłe
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/12/8 cienkie i szczupłe ale ok
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/8 ok
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/5 ok
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/27/12 cienkie ale ok

czekam jeszcze na to i inne ale pewnie tez polarek jak wyżej uncertain
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/1
    • doris7701 dziweczynka 101 cm - rozmiary na lato 4-5 10.02.11, 11:07
      kilka rzeczy mam już wymienionych dodatkowo:
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/2/4 - jak na zdjęciu, co do materiału to dosyć cienka bawełna, na lato OK
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/6/10 - mam białe i jeansowe. Te jeansowe są z cienkiego jeansu- fajne z tym ze trochę dziwne rozmiarowo bo dosyć szczupłe w pasie a długie
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/16/5 - fajne, kolorowe bluzeczki na lato
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/20/2 - fajna, słoneczna bluzeczka
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/20/5 - może być ale kolor na zdjęciu mocno odbiega od rzeczywistości - na zdjęciu jest fajny granatowy, na żywo bardziej wyblakły, wpadający w szarość
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/6/7 -jak na zdjęciu - naszyty spory kwiatek
      Ogólnie wszystkie powyższe bluzeczki są z dosyć cienkiej bawełny

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/16/4 - za taką cenę jestem zawiedziona- fakt że fajne, wesołe kolory ale materiał bardzo cienki (na bardzo upalne lato) i trochę sztywny

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/20/8 - tez się trochę zawiodłam sztywna cienka spódniczka i rozmiar 3-4 jakiś duży
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/22/2 - fajna, cienka bluza na lato
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/22/10 - bardzo fajne spodnie dresowe, troszkę grubsze

Jeszcze jedna uwaga - w dresach i w kurtce (różowej, już wymienianej) są troczki ale niestety tylko jako ozdoba, a szkoda

• ewkka Re: dziweczynka 101 cm - rozmiary na lato 4-5 10.02.11, 16:59
        Ja czekam na:
        www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/1/1
        www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/4/8
        www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/23/1
        www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/24/3
        • kasianowa2 dziewczynka 3-4 lata 10.02.11, 22:30
          Poza wymienionymi mam jeszcze:
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/2/1
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/2
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/5
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/4/3
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/11/4
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/12/5
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/15/5
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/15/9
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/18/4
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/8
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/41/6
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/42/9
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/44/20
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/44/8
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/2/2 sukienka z bolerkiem
          www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/2/1
          www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/29/2
          www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/32/2
          • 01laura02 kasianowa 10.02.11, 22:54
            jak te sandałki marynarskie bardzo mi sie podobaja fajne sa i jak leza.
            • kora711 Re: kasianowa 11.02.11, 07:38
              kasianowa..conajmniej dziwny jest Twój wpis
              chyba wątek ma na celu parę słów o konkretnym ubranku by zachęcić / ocenić/zniechęcić
              jak to zrobiły inne dziewczyny

a nie wyliczanka co mam : /
            • kasianowa2 Re: kasianowa 12.02.11, 17:00
              Sandałki marynarskie super. Wyglądają ładniej niż na zdjeciu.
          • magdziak78 Re: dziewczynka 3-4 lata 14.02.11, 20:01
            prosze o opinie nt tej sukieneczki:
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/11/4
            - jaki jest materiał, cienki, gruby?
            - czy bardzo szeroka, rozkloszowana
            - jak wychodzi rozmiarowo, jeśli kupiłas rozmiar 3-4 , proszę o podanie długości
            dziękuję, pozdrawiam
            • kasianowa2 Re: dziewczynka 3-4 lata 15.02.11, 13:31
              Tę sukieneczkę jako jedyną kupiłam na 2-3 lata, jesli będzies zainteresowana wymiarami, to napisz
              • magdziak78 Re: dziewczynka 3-4 lata 15.02.11, 17:54
                TAk prosze o wymiary i cos jeszscze na jej temat. Jesteś zadowolona, kupiłabyś jeszcze raz..?
                • kasianowa2 Re: dziewczynka 3-4 lata 16.02.11, 11:35
                  Myslę, że kupiłabym. Ona jest z takiego cieniutkiego dżinsiku, więc nie krępuje ruchów. I nie wiem tylko czemu wybrałam roz. 2-3 lata, bo wszystko inne kupiłam na 3-4
                  Pozdaje wymiary
                  Długość całkowita - 58cm
                  Szerokośc pod paszkami - 27cm
    • jolinka102 Zolta sukienka z domkami. 15.02.11, 13:48
      Czy moglby ktos wkleic real photo tej sukieneczki:
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/16/4.
      Bardo mi sie podoba ta sukieneczka, ale piszecie ze material nie jest rozciagliwa bawelna wiec nie moge sie zdecydowac.
      Z gory dzieki
      • majarzeszow Re: Zolta sukienka z domkami. 15.02.11, 14:40
        jakbym mogla radzic, to nie kupuj, bo ona zupelnie tak nie wyglada jak na zdjeciu sad
        na zdjeciu lekka sukieneczka, a faktycznie z zupelnie nierozciagliwego materialu, sztywna i jakas taka nieladna.
      • kasianowa2 Re: Zolta sukienka z domkami. 15.02.11, 17:48
        Obawiam się że zdjęcie real foto nic tu nie da, bo na zywo wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu katalogowym. A materiał nie jest taki bluzeczkowy bawełniany tylko sztywniejszy, ale nie umniejsza to uroku sukienki. Ja przynajmniej nie żałuję zakupu
        • mamaoskarka Chlopiec 7 lat 15.02.11, 19:14

www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/3/3
          bardzo fajne, z grubego jeansu, dla szczulpego chlopca;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/5/4
          ladna ale cieniutka, raczej jest to bluzka niz bluza;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/5/4
          swietne, dla szczuplego chlopca;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/5/6
          swietne, dla szczuplego chlopca;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/7/3
          bardzo ladna, cieniutka ale na lato ok, ma jakby to nazwac srebrne dzety/cwieki, ktorych nie widac na zdjeciu;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/23/5ladna;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/28/4ladna;
          www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/28/3
          nie podoba mi sie, kolor bardziej rozowy niz fioletowy.
          W sumie to na tyle rzeczy tylko jeden niewypal, jestem bardzo zadowolona. Czekam jeszcze na przesylke z Wojcika, mam nadzieje ze i tu sie nie rozczaruje. Co do rozmiarow to wszystkie ubrania kupilam na 7 lat i sa akurat, ani za duze ani za male.
          • mamaoskarka Re: Chlopiec 7 lat 15.02.11, 19:18
            Poprawione 2 przedostatnie linki
            www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/28/3
            www.next.co.uk/shopping/boys/olderboys/28/4
            Bluzeczki sa ladne.
            • magdziak78 Re: Chlopiec 7 lat 15.02.11, 19:45
              Prosze Cię o podanie wymiarów koszulki z ostatniego linku. Podoba mi się ta w kolorze morskim, i właśnie zastanawiam sie nad rozmiarem 6 czy 7. Mój synek ma 5,5 ale jest z tych dużych. dziękuję, pozdrawiam
              • mamaoskarka Re: Chlopiec 7 lat 15.02.11, 19:59
                dł. rekawa od szyi - 26 cm, szerokosc pod paszkami - 41,5 cm, dł. bluzki - 50 cm
          • cyprysiowa Re: Chlopiec 7 lat 26.02.11, 21:36
            mamosokara
            czy te spodnie co napisałas ze swietne dla szczuplego chłopca, to sa bardzo rurki czy proste- waskie nogawki, jak z kieszeniami z tyłu spodni sa? i czy ta gumka sciaga sie na całosci?
            i jeszcze jedno to jest jeans czy materiał szeleszczacy, jak w dotyku?
            bardzo dziekuje
    • bladyroz Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne? 16.02.11, 10:41
      Czy ktoś ma, którąś z kurtek poniżej? Jeśli tak to proszę o opis, nadal szukam cieplejszej kurtki na wiosnę. Kupiłam tą przedłużaną, ale jest stanowczo za cienka.

Co sądzicie o tych?
      1.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/2kfzQBaAFPWUAS94WX.jpg

2.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/jpCh0KOrfhyuro9GXX.jpg

3.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/8EpGkXsNUUSSCCKrvX.jpg

4.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/P0Ue8JL0pLabcyOAlX.jpg

i jeszcze pytanie o wrażenia w realu na temat tego płaszcza:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/DpZaS3RcggCodlPn6X.jpg
      • kimura Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 16.02.11, 13:43
        Dwójka napewno nie będzie ciepła, to jest coś w rodzaju polarka,
      • kimura Re: do baldyroz 16.02.11, 13:45

Dziś a najpóźniej jutro będę w sklepie więc jesli chcesz sprawdze która z tych kurteczek jest cieplejsza
        • bladyroz Re: do baldyroz 16.02.11, 14:55
          O super! Będę wdzięczna za wszelkie spostrzeżenia (zresztą myślę, że nie tylko ja wink ). Ja mam tą:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/JOswCCp4FAWtocrtaX.jpg

Wydawało mi się, że ze względu na nieco dłuższy krój będzie nadawała się do przedszkola, ale jest cieńka, taka bardziej wiatrówka. Poza tym miałam ją w 2 rozmiarach i w obu była o dziwo tak sobie obszyta.
      • basiaikarol Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 16.02.11, 17:16
        Ja ma tą nr 1 ,jest na polarku różowym w białe groszki oprócz rekawków. Jak dla mnie jest ok na wiosnę , ale nie zaliczyłabym jej do przejściówek.
        Oprócz tego mam zielony płaszczyk polarowy.
        www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/39/3
        cieplutki fajnie odszyty -rozmiar 3-4 służę wymiarami
        www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/43/5 - fajny ,cieplejszy ale nie gruby smile ładne aplikacje podoba mi się-rozmiar 5-6
        spódniczka www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/41/4 fajna , posiada regulacje w pasie -rozmiar 4-5
        sukienki www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/43/3
        cieniutki sztruksik ,śliczne aplikacje , rękawki nie odpinają się ,ale dla mnie to niezbyt istotne rozmiar 3-4 i 4-5

• black-anielka Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 16.02.11, 18:40
          poprosze o wymiary zielonego plaszczyka z polaru i sukieneczki
          • basiaikarol Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 16.02.11, 19:02
            płaszczyk
            dł. całk :44cm. szer.pod paszkami 37cm, rękaw 35cm/ 26cm

sukienka
            dł. całk. 54cm szer. pod paszkami 30 cm
            • mar-ta29 dziewczynka 1,5-2 lat 92 17.02.11, 09:01
              super - cienkie na wiosne lato takie za kostke na moją dł 7/8
              https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w600_h510/p/l/next/7/4/2/742-171-X47.jpg
              na lato cienka bawełna fajna
              https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/3/7/7/377-069-X47.jpg
              Bluza na guziki 85% bawełny i polyester, ale fajna mila pasuje do kol dziewczynką
              https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w600_h510/p/l/next/7/4/4/744-211-X47.jpg
              • mar-ta29 Re: dziewczynka 1,5-2 lat 92 17.02.11, 10:10
                Bluza bardzo fajna polarek kolor ciemny w porównaniu do bluzek z dziewczynką
                www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/1
                rajstopy te niebieskie to bardziej w fiolet wpadają różnią sie od tych bluzek i od polarka
                https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/7/3/2/732-492-X47.jpg
                https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/7/4/2/742-887-X47.jpg
                cienka bawełna

i mam jeszcze fajne pizamy z motylkami 3pac i chłopca 110 z pieskiem- super mile sie zaskoczylam fajny krój pierwszy raz mam z nexta pizamy
      • lagattina Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 17.02.11, 09:22
        Mam kurteczkę nr 3 - wg mnie jest super. Z miękkiego dżinsu, podszyta różowym polarkiem, pięknie wykończona kolorowymi przeszyciami i z licznymi haftami. Na żywo wygląda lepiej niż na fotce.
      • kimura Re: Kurtki, płaszcze dla dziewczynki, które fajne 18.02.11, 17:31

Byłam, obejrzałamsmile
        1. cieniutka, podszewka na cienkim polarku, zdecydowanie typowo cienka kurteczka,
        2. podobnie, wierzch kurteczkowy, spód polarkowy, ale cieniutka,
        3. Cieplejsza, i moim zdaniem janładniejsza na zywo, ładnie wykończona
        4. najcieplejsza z tych tu wymienionych, fajna kurteczka,
        płaszczyka w sklepie nie było
        • bladyroz do KIMURA 18.02.11, 18:53
          dzięki za spostrzeżenia!
    • lagattina Re: NEXT 2011 - hity i kity 17.02.11, 09:38
      Mam następujące rzeczy:
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/5/6 - jest b.ładna, ale materiał to takie cieniutkie "płótno" i trochę się zawiodłam

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/26/9 - są z cieniusieńkiej bawełny. Poza tym są szerokie w pasie i obawiam się, że będą za obszerne na moją szczupłą córkę.

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/23/5 - bardzo fajne rybaczki z cienkiego dżinsu

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/14/5 - śliczna bluza, z ładnymi ozdóbkami, dość gruba, ale w mniej intensywnej zieleni niż na zdjęciu

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/52/1
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/51/6 - oba stroje b. ładne, bez uwag smile

www.next.co.uk/shopping/girls/accessories/3/4 - bardzo fajna. Kupiłam ją do dżinsowej kurteczki, ale jest dość duża i córka (2,5 roku) będzie pewnie nosiła ją później niż kurtkę.

Na kolejną paczkę czekam smile
      • dan-ka6 Re: NEXT 2011 - hity i kity 17.02.11, 10:24
        Mam pytanie czy jednak warto kupić sukienkę z pierwszego linku? jaka długość? i jak wypada czerwony strój czy bardzo szczupły? Dziękuję.
        • lagattina Re: NEXT 2011 - hity i kity 17.02.11, 13:16
          Wg mnie warto, bo jest tania, ale sukienka warta jest swojej ceny wink Jest bardzo ładna, jednak materiał mógłby być znacznie lepszy.
          Co do stroju, to jest na drobną dziewczynkę - moja córka ma 2,5 roku, a nosi nextowski rozmiar 1,5-2Y i góra tankini w tym rozmiarze jest na nią dopasowana.
          • dan-ka6 Re: Lagatina 17.02.11, 18:12
            napisałam na pocztę
            • lagattina Re: Lagatina 17.02.11, 20:31
              Nic nie doszło sad
    • magdziak78 Re: NEXT 2011 - hity i kity 17.02.11, 18:21
      CZy ktoś ma trampki w serduszka w rozmiarze 7 lub 8? Proszę o pomiar wkładki?
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/50/8
      • dopaminka78 trampki rozm 8 18.02.11, 12:59
        równiez jestem ciekawa dł wkładki???ma ktoś???bo na allegro na róznych aukcjach różna dł wkładek
    • kasia5030 które spodenki chłopięce mają regulacje w pasie? 17.02.11, 23:17
      Czy orientujecie się może które z poniżej podanych spodenek mają regulację w pasie w postaci ściąganych troczków (oprócz gumki, troczki ściągane na całości, a nie tylko ich atrapa)? Mam 2-letniego szczuplaczka w domu, a nie chcę mieć wpadki ze spodniami dla niego. Z góry dzięki smile
      1. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/13/8
      2. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/16/2
      3. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/18/4
      4. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/21/6
      5. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/22/3
      6. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/22/5
      7. www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/23/6
      • kasia5030 ogrodniczki chłopięce - wymiary 17.02.11, 23:19
        Jeszcze może ktoś już ma i może podać wymiary poniższych ogrodniczek
        www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/24/8
      • leneczkaz Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 18.02.11, 08:14
        Za z Twoich zamówiłam nr. 7 i z 4 inne pary z gumką i ściągaczem ale jeszcze nie doszły więc powiem za jakiś czas..
        • kasia5030 Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 18.02.11, 13:38
          Ok to czekam na info odniśnie tych spodni. Dzięki smile
      • moni_ka30 Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 19.02.11, 22:28
        nr 3
        Sa cieniutkie i bardzo miekkie. Na moim grubasie bardzo fajnie wygladaja.
        • cyprysiowa Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 25.02.11, 17:38
          mini-ka a czy w tych spodniach nr 3 sa z tyłu wielkie kieszenie? czy takie normalne?
          • moni_ka30 Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 25.02.11, 20:34
            Raczej wielkie. Mam rozm 3-4 lata i maja one 13,5 cm. Gora w kolorze spodni, dol jak ten dodatek na przedniej kieszeni(jasniejsze)plus jakas gimowa aplikacja. Nie mieszcza sie cale na dupce, dol jakby zachodzil na nogi.
      • moni_ka30 Re: które spodenki chłopięce mają regulacje w pas 20.02.11, 20:51
        Pierwszych nie bylo, wiec nie wiem na 100% choc podejrzewam,ze maja regulacje.
        W pozostalych troczki sie sciagaja na calosci.
    • karinaxy80 Re: NEXT 2011 - hity i kity 18.02.11, 12:30
      Witam!!!

A oto moja lista zakupów w firmie NEXT, również uważam, że ta firma trochę się popsuła niestety. W ubiegłym roku byłam bardziej zadowolonasmile))

1. Sukienka i kapelusz: materiał- choć nie bawełna bardzo przyjemny i wcale nie jest sztywny, jestem bardzo zadowolona z tego zestawu a córcia wygląda superJsmile))polecam!!!

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/9

2. 2-pack sukienek: bawełniane, idealne na letnie dni, są prześliczne!

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/3
      3. Rybaczki jeansowe: bardzo miękki jeans, ozdobne guziczki i fajniej wyglądają z wywinętymi nogawkami... polecam!!!

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/5
      4.Sukienka: udało mi się niestety tylko dostać sukienkę na aukcji, jest śliczna, mięciutka-polecam i tylko żałuję, że nie mam całego zestawusad

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/13/2
      5.2-pack bluzeczek : mięciutka cienka bawełna, idealne na letnie upały.... są super!

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/18/3

6. 2-pack bluzeczek: niestety z tych bluzeczek nie jestem zadowolona...cieńka bawełna, nierozciągliwa, na dodatek dość małe wypadają...i oby po praniu się nie skurczyły...

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/22/6
      7.3 –pack bluzeczek : świetnie pasują do jeansowych rybaczek, które kupiłam+ kapelusz od sukienki i rewelacyjny komplet. Bluzeczki są z bawełny, jedyny ich minus to, że przez rozszerzany krój wyglądają na dość duże . Ale do lata jeszcze trochę czasu.

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/27/4
      A na to jeszcze czekam:

http://www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/59/5?extra=sch&n=girls&pid=141-997&returnurl=%2fshop%2fcolour%2dred%2dgender%2doldergirls%2dgender%2dyoungergirls%2dcategory%2dtights%2d0%3fx%3d1%26nxti%3d0%26nxtv%3d0%23141%2d997&bct=%26quot%3bShop%20By%20Product%26quot%3b%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bRed%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bOlder%20Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bYounger%20Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bTights

http://www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/1?extra=sch&n=girls&pid=999-485&returnurl=%2fshop%2fgender%2doldergirls%2dgender%2dyoungergirls%2dcategory%2dhoodys%2dcategory%2dtshirts%2d48%3fx%3d1%26nxti%3d0%26nxtv%3d0%23999%2d485&bct=%26quot%3bShop%20By%20Product%26quot%3b%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bOlder%20Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bYounger%20Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bHoodys%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bT%2dShirts

W razie pytań, chętnie rozwieję wątpliwościJsmile)

Pozdrawiam!!!

• karinaxy80 Re: NEXT 2011 - hity i kity 18.02.11, 12:32
        zapomniałam dodać, że ubranka są dla dziewczynki 92-98 cm czyli 2-3 latkasmile)) tylko tą jeansową sukienkę mam 3-4 latka.
        • kate.2 Przeceny w sklepie next 18.02.11, 12:45
          Czy ktoś z Was może wie o przecenach w sklepie Next w Londynie? Czy są jeszcze jakieś przeceny czy już tylko nowa kolekcja?
          Jaki rozmiar na dziewczynkę 2,5 roku wzrost 92-93, nie jest chudzinką ani grubaskiem, raczej przeciętna 13kg.
          • dopaminka78 do basiaikarol!!! 18.02.11, 12:55
            proszę podaj wymiary spódniczki na 4-5 l-dł całkowitą i maź szerokość w pasie oraz wymiary sukienki sztruksowej na rozm 4-5 l-dł całkowita i szer pod paszkami. Dzięki
            • basiaikarol Re: do basiaikarol!!! 19.02.11, 18:23

spódniczka 4-5
              dł. całk.32cm , szer. w psie 22cm po max. naciągnięciu gumki z tyłu 31 cm
              sukienka ale mam rozmiar 5-6
              dł całk. 63 cm ,szer. po paszkami 33 cm
          • karinaxy80 Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 13:00
            Moja córcia ma dokładnie 2 latka i 4 miesiące (też 13 kg waży) i kupuję jej obecnie ubranka 92-98 cm czyli 2-3 latka. Wszystkie, które opisałam wyżej są teraz i będą jej latem dobre. Jedynie 2 pack bluzek z długim rękawem jakoś dziwnie wypada mniejszy w pasie (rękaw i długość ok) i długo w tym nie pochodzi ze względu na sztywność bawełny, wcale się nie ciągnie.
            • kate.2 Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 13:05
              Moja teraz dokładnie 2,4 ur 14.10.2008 smile a jaki wzrost ma Twoja mała, chyba też kupię rozmiar 2-3 latka. Mam kilka ubranek z allegro ale tam są konkretne rozmiary 92 lub 98 dlatego pytałam, teraz w tej kolekcji jest 2-3 latka? Nie ma już 92 lub 98?
              • kate.2 Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 13:12
                Czy opłaca się "zawracać głowę" cioci w Londynie zakupami w sklepie Next czy lepiej kupić na allegro? Różnica w cenie jest duża?
                Ach i ten rozmiar to 2-3 latka to może to samo co 98 ????
              • karinaxy80 Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 13:40
                No to nasze córcie urodziły się w tym samym dniusmile)) ja akurat kupowałam na allegro u Pani aldona1702 i wszystkie ubranka do mnie dotarły, jedne wcześniej , inne później ale wszystko do 21 dnismile))bardzo fajnie się u tej Pani kupujesmile no i oczywiście brałam rozmiar 2- 3 latka.
          • kimura Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 17:34

W sklepie nie ma juz nic z przecen, jedynie na stronie jeszcze jest troche,
            Polecam natomiast przeceny tutaj www.debenhams.com/sale/kids z wysyłką do Pl , nie wiem czy w Polsce zadziała PJXP daje jeszcze zniżkę
            • jusstinna Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 17:42
              A gdzie jest info o wysyłce do PL?
              Znalazłam tylko takie kraje:
              France, Germany, Spain, Sweden, United States, Australia & New Zealand.
              • kimura Re: Przeceny w sklepie next 18.02.11, 17:52

Ha! no własnie dopiero teraz zobaczyłam że rzeczywiście nie ma, moje zamowienie przeszło, ale może dlatego że adres do rachunku był angielski a wysyłka do Polski?
        • dan-ka6 Re:Karinaxy80 19.02.11, 10:59
          Proszę napisać czy rybaczki mają regulację w pasie ,są na gumie ? Dziękuję
          • karinaxy80 Re:Karinaxy80 20.02.11, 22:13
            Rybaczki mają z tyłu gumę , która dodatkowa jest regulowana wewnątrz guziczkami. Chyba wszystkie jeansy nexta tak mają , ja tak przynajmniej zawsze trafiamsmile))
            • dan-ka6 Re:Karinaxy80 21.02.11, 16:57
              Dziękuję!!!!
    • justi-na79 Re: NEXT 2011 - hity i kity 18.02.11, 18:05
      witam, jeśli ma ktoś taką sukienkę w roz 2-3l będę wdzięczna za wymiary i ogólne wrażenia o jakości smile

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/36/3
      • pati1707 Chłopiec 4-5 lat 18.02.11, 19:25
        Witam dzisiaj odebrałam piersze zamówienie oto zakupione ubranka

Spodnie 4-5 lat,bardzo fajny grubszy jeans,regulacja guziczkami

www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/1/1
        Bluza 4-5 lat,na zdjęciu wygląda na beżową,ale kolor bardziej oliwkowy(brudna zieleń),dość ciepła pod spodem tzw meszek

www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/1/2
        spodnie 4-5 lat,cały pas regulowany sznurkami plus gumka

www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/2/7
        spodnie 4-5 lat cały pas regulowany sznurkami plus gumka

www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/21/1
        Bluzeczka 4-5 lat za tą cenę jakość jest ok

www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/20/4

Ogólnie jestem bardzo zadowolona,chętnie podam wymiary lub odpowiem na pytania.Pozdrawiam!
        • 18buzka Re: Chłopiec 4-5 lat 18.02.11, 19:35
          hej
          chciałam kupic te jeasny z pierwszego linku, ale nikt nie oferuje ich w sprzedazy ( szukam rozmiaru 5-6 lat). moze podasz namiar u kogo kupowałas?
          z gory dzieki
          18buzka
          • pati1707 Re: Chłopiec 4-5 lat 18.02.11, 19:47
            Witam zamawiałam z Hallens za 59zł,na allegro sprzedawca proponował mi je za 63zł.Zamówienie składałam 3 lutego,a dzisiaj dostałam paczkę o wiele szybciej niż od sprzedawcy na allegro.Pozdrawiam!
          • kimura Re: Chłopiec 4-5 lat 18.02.11, 19:48
            Tych spodni w rozmiarze 5-6 lat nie ma, nie sa dostepne nawet na stronie Nexta
        • puellae_2007 pati1707 18.02.11, 19:53
          a czy ja mogłabym prosić realne zdjęcie tych spodni jeansowych z pierwszego linku_ czy one maja regulacje w pasie_
          • pati1707 Re: pati1707 18.02.11, 20:00
            tak mają regulację w pasie,a czy mogę wysłać zdjęcie na pocztę,bo ciężko mi idzie wklejaniesmile
    • puellae_2007 pati1707 18.02.11, 20:27
      jasne, że takwink będę bardzo wdzięcznasmile
      • puellae_2007 kurtka 18.02.11, 20:29
        Czy dla wysokiego 2 latka około 94 cm kupić kurtkę na 2-3 latka czy 3-4 ma ktoś doświadczenie?
      • pati1707 Zdjęcia spodenek 18.02.11, 21:13
        https://images46.fotosik.pl/603/bf6c90166ecdfb6egen.jpg

https://images43.fotosik.pl/641/5c14b4292b745f15gen.jpg

https://images40.fotosik.pl/624/2f3b1976262f5beegen.jpg
        • 01laura02 next 18.02.11, 21:24
          Czy któras ma ta bluze http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kinderwelt/navi_3/navi_4/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT0xOCYmZmhfc3RhcnRfaW5kZXg9MTgmZmhfc2Vjb25kaWQ9cGxfMzYyMjYwJmZoX2xpc3Rlcl9wb3M9MTgmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmaGFsZW5zX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODklN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODlfcGxfMjMyNSU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JoYWxlbnNfcGxfcGxfMTg4OV9wbF8yMzI1X3BsXzIzNzglN2QlMmZnZW5kZXIlM2UlN2JmJTdkJmZoX3JlZnZpZXc9bGlzdGVy/m-362260/index.html
          • 01laura02 Re: next 18.02.11, 21:25
            http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kinderwelt/navi_3/navi_4/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT0xOCYmZmhfc3RhcnRfaW5kZXg9MTgmZmhfc2Vjb25kaWQ9cGxfMzYyMjYwJmZoX2xpc3Rlcl9wb3M9MTgmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmaGFsZW5zX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODklN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODlfcGxfMjMyNSU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JoYWxlbnNfcGxfcGxfMTg4OV9wbF8yMzI1X3BsXzIzNzglN2QlMmZnZW5kZXIlM2UlN2JmJTdkJmZoX3JlZnZpZXc9bGlzdGVy/m-362260/index.html
          • aga_tka81 Re: next 19.02.11, 20:53
            Ja mam tą bluzkę z jeżykiem, na halens napisali bluza ale to jest zwykła bluzka z długim rękawem, aplikacja z jeżykiem bardzo ładna, wyszyte na niej pare cekinków, bardzo ładna kolorystycznie. Ja mam rozmiar 3-4lata (104cm) jak coś służę wymiarami.
        • anjaand do Pati1707 19.02.11, 20:06
          CZy mogłabyś podać wymiary spodni - rozumiem że z Hallens jest to rozmiar 110?
          I czy pupie są szczuplejsze czy raczej szersze?
          • pati1707 Re: do Pati1707 19.02.11, 20:29
            Witam dokładnie w Hallens rozm 110 dł cał 63cm,od kroku 41cm,pas tak jak pisałam jest na gumce 25cm,rozciąga się do ok 33cm(można jeszcze zmniejszyć guziczkami),biodra ok 33cm.Mój mały kończy w maju 4 latka i ma je praktycznie na teraz jeżeli chodzi o dł,a w pasie ma jeszcze trochę luzu.Pozdrawiam!
            • anjaand Re: do Pati1707 19.02.11, 20:42
              Bardzo dziękuję smile
    • 01laura02 Re: NEXT 2011 - hity i kity 18.02.11, 21:28
      http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kinderwelt/navi_3/navi_4/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT0xOCYmZmhfc3RhcnRfaW5kZXg9MTgmZmhfc2Vjb25kaWQ9cGxfMzYyMjYwJmZoX2xpc3Rlcl9wb3M9MTgmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmaGFsZW5zX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODklN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODlfcGxfMjMyNSU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JoYWxlbnNfcGxfcGxfMTg4OV9wbF8yMzI1X3BsXzIzNzglN2QlMmZnZW5kZXIlM2UlN2JmJTdkJmZoX3JlZnZpZXc9bGlzdGVy/m-362260/index.html
      cos link nie chce mi sie wskoczyc
      • anjaand Re: NEXT 2011 - hity i kity 19.02.11, 20:10
        01laura02 napisała:
        > cos link nie chce mi sie wskoczyc

proszę bardzo smile
        https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/4/1/9/419-252-X47.jpg

• 01laura02 Re: NEXT 2011 - hity i kity 19.02.11, 21:05
          dziekuje bardzo za linka i co fajna bluzeczka,mam dwie upatrzone i niewiem na która sie zdecydowac.
          • aga_tka81 01laura02 20.02.11, 13:02
            Napisałam wyżej
    • lucyna_1980 Dziewczynka wzrost 12-18 miesięcy - 86 cm 20.02.11, 01:50
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/5 - bardzo ładna, szczupła
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/22/5 - bardzo ładna
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/18/3 - bardzo ładna
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/17/3 - fajne, miękki jeans
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/26/1 - bardzo fajny komplet
      www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/1/4 - bardzo miękki jeans podszyty miluśkim, cienkim materiałem
      www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/20/1 - ładne, chociaż kolory w rzeczywistości bardziej blade
      www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/22/4 - fajniejsze od tych poprzednich
      www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/59/1 - takie trochę sztuczne...
    • bladyroz Re: NEXT 2011 - hity i kity 23.02.11, 08:27
      Przyszła kolejna paczka z next, może komuś przydadzą się moje spostrzeżenia:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/NWMDFm1Qnxb7bsFNoX.jpg
      - piękny, rzeczywiście trójwymiarowy strój, ze świetnymi zdobieniami. Za tą cenę świetny
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/IXpDmbVyyT0nN9Z7pX.jpg
      - bluzeczka ładna, ale nie biała, tylko lekko beżowa
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/YucwaRzzWH3hwiI2pX.jpg
      - nieudany zakup, sukienka bardzo wąska (może rozciągnie się po praniu), materiał frote, pasy zdecydowanie mniej intensywne niż na zdjęciu, wyglądają jakby już były lekko sprane, odsyłam ją
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/enmskiUSL82Znjx30X.jpg
      - kapitalne mokasynki, z grubszego materiału, w rozmiarze 11 mają gumkę, która dodatkowo utrzymuje gumkę, fajne i do spódniczek i do spodni, pasują fajnie do płaszczyka z kwiatkiem
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/pwYITE7LA4ntnlC0XX.jpg
      - niby skórzane sandałki, ale jakieś takie toporne - skóra wydaje mi się sztywna, nie trzymają się tak dobrze nóżki, jak modele z lat ubiegłych, na zdjęciu wyglądają lepiej niż w realu
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/TpJUkRfGOGRdOyqNMX.jpg
      - ładne, lepsze wykonanie niż tych wyżej, ale przednia część buta może nie pasować dobrze na stopę z większym podbiciem, chyba że te paski "wyrobią" się
      • ktosco do bladyroz :) 23.02.11, 09:40
        Jaki kupilas rozmiar tego kostiumu? Prosze o wymiary w cm
        • bladyroz Re: do bladyroz :) 23.02.11, 11:43
          mam rozmiar 5-6 lat
          Wymiary bez "naciągnięcia"
          długość od ramionek do kroku - ok.50cm
          pod paszkami - 27 cm
          • mar-ta29 chłopiec 104 i 110 23.02.11, 13:52
            https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/1/4/6/146-146-X47.jpg
            104 Świetne przeszywane niebieska nitka idealnie pasuje do bluzy i 3paka niebieskich koszulek w pasie gumka i mozna sciągnąc sznurkiem.
            https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/9/7/9/979-705-X47.jpg
            super r.110
            https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/3/9/9/399-563-X47.jpg
            2 bluzki r110- niestety ta z koparka to moj kit-zle wszyta ta koparku i nad nie buda sie utworzyła ta granatowa super
            https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/3/6/8/368-082-X47.jpg
            bluza 104 cuuudowna i te kolory
            i buty r 10/28/ 18 cm
            https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/1/2/3/123-983-X47.jpg
            Świetne sa ale raczej typ adidasów niż trampki dość ciężkie.
            www.next.co.uk/shopping/boys/shoes/19/4
            • kasia5030 mar-ta29 23.02.11, 23:03
              Jak oceniasz te trampki, raczej na szerszą stopę czy węższą?
              A co do spodni, fajnie, że mają także troczki,ale w pupie są bardzo szerokie?
              Z góry dzięki za odpowiedź smile
              • mar-ta29 Re: mar-ta29 24.02.11, 09:25
                kasia5030 napisała:

> Jak oceniasz te trampki, raczej na szerszą stopę czy węższą?
                > A co do spodni, fajnie, że mają także troczki,ale w pupie są bardzo szerokie?
                > Z góry dzięki za odpowiedź smile
                Witam
                Mój syn ma szeroką i górną stopę i trampki są idealne( gorzej te drugie klapki na góną stpę nie bardzo albo numer więcej)
                Ale jak pisałam są dużo grubsze- toporniejsze niz zwykle trampki- raczej typ adidasów.

A spodnie są ok wcale nie szerokie na mojego idealnewink
            • kinga_owca mar-ta29 27.02.11, 19:04
              a mozesz mi podac wymiary tej bluzy w paski?
              i spodni
              bo nie wiem czy wziąc na 104 czy na 110 już
              z gory dzięki
              • mar-ta29 Re: mar-ta29 28.02.11, 12:46
                Wymiary na 104 bez naciągania na płasko:
                Bluza dł-42 cm
                rękaw 37/28 cm
                szer 2x 38cm
                Spodnie dł 57/41cm
                pas gumka i sznurek 2x25cm
                biodra 2x32cm
                • kinga_owca Re: mar-ta29 28.02.11, 14:14
                  dzięki wink
                  to bluze kupię 110 a spodnie 104
    • justi-na79 Re:Karinaxy80- wymiary 23.02.11, 21:43
      podaj mi proszę wymiary sukienek w 2packu (czerwona z kwiatkiem i biało niebieska w kwiatki)
      Jeśli masz t-shirt z jamnikiem (2-3l) to też będę wdzięczna za wymiary
      • justi-na79 Re:Karinaxy80- wymiary 23.02.11, 21:46
        chodziło mi oczywiście o te sukienki smile

www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/3
        • karinaxy80 Re:Karinaxy80- wymiary 24.02.11, 09:21
          Koszulki z jamnikiem niestety nie mam, ale odnośnie sukienek pomogę wieczorem bo teraz jestem w pracysmile))Jeśli chcesz mogę zmierzyć ten 2 pack różowej bluzki i w paseczki...
          • justi-na79 Re:Karinaxy80- wymiary 24.02.11, 19:03
            super, to poproszę też o wymiary bluzek smile
    • karinaxy80 do justi:))) 24.02.11, 21:28
      Sukienki mają następujące wymiary: szerokość pod pachami: 28 cm, a długość 50 cmsmile))polecam się na przyszłość!
      • karinaxy80 Re: do justi-bluzeczki:))) 24.02.11, 21:34
        a bluzeczki- szer. 30 cm, dł. 38 cm, nie wiem dlaczego ale ta w paski jest trochę szersza....może 1 cmsmile))
        • justi-na79 Re: do justi-bluzeczki:))) 25.02.11, 16:40
          wielkie dzięki!
          więc jak się polecasz smile to ja poproszę jeszcze o wymiary tej sukienki:
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/3/9

i jeśli masz, to również tej:
          www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/2/2
          • karinaxy80 Re: do justi-bluzeczki:))) 25.02.11, 17:18
            Mam tylko tą czerwoną i do niej zaraz kapelusz. Świetnie ten zestaw wyglądasmile))Gdy paczka przyszła to moja Mała ubrała ją na rzeczy i pół dnia w niej chodziła, tak jej się podobałasmile) A oto wymiary: Szerokość: 30 cm a długość 56 cm a z tiulem nawet 60 cm, także jest za kolanka...tylko podpowiem Ci te białe kwiaty wcale nie są białe a kremowe, ale nie wypływa to wygląd sukienkismile))z kapeluszem wygląda supersmile))
      • pe-likanek Re: do justi:))) 28.02.11, 13:59
        karinaxy80 napisała:

> Sukienki mają następujące wymiary: szerokość pod pachami: 28 cm, a długość 50 c
        > msmile))polecam się na przyszłość!

MOge tez skorzystac z twojej pomocy smile
        Czy te sukienki sa nad kolanko?
        • karinaxy80 Re: do justi:))) 01.03.11, 09:54
          do :pe-likanek

Ja mam tylko tę sukienkę czerwoną w kwiaty i wypada ona za kolanka, ale ma to swój uroksmile))
    • 01laura02 Re: NEXT 2011 - hity i kity 27.02.11, 21:23
      czy któras zamawiała ta sukienke
      allegro.pl/next-wiosna-11-komplet-stripe-2-cz-1-5-2-l-i1482024569.html
    • szurkas Czerwona kurtka 01.03.11, 13:33
      Jesli ktos zakupil czerowna kurtke z kapturkiem w biale grochy w rozmiarze 5-6 lat to prosze o wymiary.Najbardziej zalezy mi na dlugosci smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/si/tuzj/2kfzQBaAFPWUAS94WX.jpg
      • szurkas Re: Czerwona kurtka 01.03.11, 13:57
        Jaki kolor jest tej kurtki,na stronie pisze rozowa smile ? Polarek w srodku jest cieniutki?
      • 01laura02 Re: Czerwona kurtka 01.03.11, 20:57
        Ja mam ta kurtke tylko rozmair 2-3 lata kolor jak na zdjecia taki malinowy i polarek w srodku miekki,kurteczka fajna .
        • karinaxy80 do Laury 01.03.11, 22:15
          o to bardzo proszę wymiary tej kurteczkismile)) moja córcia też nosi jeszcze rozmiar 2-3 lata, a ma 2 lata i 4 miesiące. Mogłabyś się pochwalić jakie ciuszki masz jeszcze z ostatniej kolekcji...ja poluję na jeansy ale nie wiem na które się zdecydować?smile
    • pe-likanek Re: NEXT 2011 - hity i kity 01.03.11, 22:17
      Czy ma ktoś te sukieneczki. Moze ktos podac wymiary na 2-3 i 3-4 latka. Jaki one mają krój nad kolanko, czy za kolanko?
      • karinaxy80 Re: NEXT 2011 - hity i kity 01.03.11, 23:18
        odnośnie czerwonej odpowiedziałam Ci wyżejsmile)) i wymiary już też chyba Justi wcześniej podawałamsmile))
        • jjana Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 06:13
          Witam. Czy możecie mi powiedzieć jak dokonuje się płatnosci w tym sklepie? Wyłącznie kartą kredytową? I ile trwa przesyłka do Polski? Bardzo mi się podobają te buty http://www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/49/9?extra=sch&n=girls&pid=141-915&returnurl=%2fshop%2fgender%2dyoungergirls%2dcategory%2dshoes%2ddepartment%2dfashion%2d0%3fx%3d1%26nxti%3d1%26nxtv%3d1200%23141%2d915&bct=%26quot%3bShop%20By%20Product%26quot%3b%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bYounger%20Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bShoes%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bFashion ale nie ma ich już w sklepie halens. Może ktoś wie, gdzie w Polsce je kupić? Pozdrawiam
          • bladyroz Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 08:51
            Są dostępne na "polskiej" stronie next
            search.nextdirect.com/search?asug=&w=141-915-X47&nxti=0&nxtv=000&country=pl&lang=en&curr=EUR
            Zamówienie przez tą stronę jest w miarę proste. Buty w zależności od rozmiaru kosztuja 19 - 20 euro do tego dochodzą koszty wysyłki - 5euro. Na ostatnią przesyłkę od nich czekałam ok. 2 tygodni.
          • mamusia_oliwki Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 09:24
            Mam te buciki dla córci i są świetne. Ja zamawiałam na Halensie i czekałam ok 2 tygonie. obac sobie może jeszcze mają rozmiar który Cię interesuje
            • jjana Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 10:38
              Właśnie w halens nie mają. Ja szukam rozmiaru 22. A w tym angielskim sklepie płatność wyłącznie kartą kredytową, prawda? A może ktoś coś zamawia i mogłabym się "podpiąć" pod zamówienie? Pozdrawiam.
        • pe-likanek Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 08:50
          karinaxy80 napisała:

> odnośnie czerwonej odpowiedziałam Ci wyżejsmile)) i wymiary już też chyba Justi wc
          > ześniej podawałamsmile))
          Nie do konca sprecyzowalam pytanie :0
          Chodzilo mi o sukienki z dwupaku - czerwoną z kwiatkiem i granatowa-białą. Córeczka kończy 3 lata we wrześniu i jest wysoka jak na swój wiek. Mam więc wątpliwości co do rozmiaru. Sukieneczki mi się podobają, ale zastanawiam się czy one w odpowiednim rozmiarze są nad kolankiem czy za. Bo ten krój ze zdjęcia bardziej przypomina tunikę, a ja lubię sukienki za kolanko.
          • karinaxy80 Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 12:10
            Sukienki 2-3 latka mają następujące wymiary: szerokość pod pachami: 28 cm, a długość 50 cm i na pewno nie wypadają za kolanka, to może weź dla swojej Córci na wiek 3-4 latasmile))
          • majarzeszow pelikanek 03.03.11, 07:47
            my mamy ten dwupak sukienek. coreczka ma 3 latka i 4 miesiace, ale jest niska, ma ok 90 cm wzrostu. tez lubi za kolanko lub rowno z kolankiem. i te sukienki spelniaja ten wymog.
            od bidy moglaby chodzic w dwupaku z poprzednego roku na 2-3 latka, ale wedlug niej sa za krotkie. ten dwupak, ktory cie interesuje (czerwona i marynarska) mam w rozmiarze 3-4 latka.
            jesli twoja corcia jest wyzsza, to wez wieksze.
        • 01laura02 do karinaxy 02.03.11, 22:25
          wymiary kurtki dł 47cm dł rekawa od kaptura 44cm ja jeszcze zamówiłam bluze malinowa w czerwone paski z kotkiem tenisówki granatowe z kokardka sa super i dwie koszulki tez fajne teraz chce zamówic sandałki i bluze a ty co masz z nowej kolekcji mam ochote na sukienke z bolerkiem ale nikt sie oniej nie wypowiada wiec niewiem czy zamówic ,mysle o niej.
    • babajaga-only Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 21:03
      Do mnie dotarły jak na razie buciki smile
      Trapery retro - śliczniutkie / jak ktoś lubi takie buty smile/- r. 11
      https://img13.imageshack.us/img13/9563/traperyretro.jpg
      gladiatorki srebrne - r. 10
      https://img832.imageshack.us/img832/7092/gladiatorkisrebrne.jpg
      i złote r 11
      https://img15.imageshack.us/img15/6826/gladiatorkizote.jpg

mnie się baardzo podobają smile

Resztę wkleje jak wrócę z zakupów w UK smile
      • sylki Re: NEXT 2011 - hity i kity 02.03.11, 22:39
        a jak te gladiatorki się trzymają nogi?
        nie klapią dziecku?
        chodzi mi o to czy dziecko w nich normalnie chodzi, a nie człapie wink?
        • babajaga-only Re: NEXT 2011 - hity i kity 03.03.11, 12:20
          gladiatorki fajnie przylegają do nóżki, zapinane są z tyłu na zamek - są dopasowane i nie "kłapią" smile
          • olenka_x dziewczynka 2,5 roku 03.03.11, 19:56
            Dzisiaj do mnie dotarła paczka z HALENSA, wszystkie ubranka trafione. Jadę po koleji:
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/7/3 - fantastyczna kureczka, taka na teraz, kolory ładniejsze niż na zdjęciu, wzięłam rozmiar2-3
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/12/8 - fajne, cieniutkie, mam ozmiar 1,5-2
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/1 - cieniutki polarek, ładnie się prezentuje, r. 1,5-2
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/19/2 - też cieniutki polaek, koloy supe, ładniejszy niż na zdjęciu
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/26/1 - fajny komplecik, choć tunika trochę szmatława, mam rozmiar 1,5-2 ale jest olbrzymi
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/27/8 - leginsy do kompletu, dobry gatunek, . 1,5-2, dość duży
            Czekam jeszcze na:
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/12/3
            www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/13/1
            Służe wymiarami smile)
      • pe-likanek Re: NEXT 2011 - hity i kity 06.03.11, 13:26
        A czy mogłabyś podać długość wkładki tych traperków? I jaki to jet polski rozmiar?