Dodaj do ulubionych

Test ciazowy

20.04.13, 18:44
Zrobilam dzis test ciazowy i wyszedl negatywnie. Zastanawiam sie czy jest mozliwosc zebym jednak byla w ciazy, bo mam bole krzyza takie jak w dwoch poprzednich ciazach na poczatku a przed miesiaczka takich nie miewam. Test zrobilam ten czuly 10mlu, dzisiaj 30dc a cykle mam 32 dniowe. Owulacje mialam ponoc okolo 19dc, pewnosci nie mam bo nie robilam zadnych testow owulacyjnych. Co o tym myslicie, czy jest jeszcze jakas nadzieja? To czekanie to dla mnie wiecznosc...sad
Obserwuj wątek
    • rybcia312 Re: Test ciazowy 20.04.13, 18:57
      wydaje mi się,ze dopóki nie ma miesiaczki,to szansa na ciążę jest...
      Z tego co pamietam,test ciążowy robi sie w terminie miesiaczki,wg tego co piszesz,masz jeszcze ok 2 dni czasu,więc moze jest zwyczajnie za wczesnie...
      Ja na twoim miejscu (jeśli oczywiście miesiaczka nie przyjdzie0powtórzyłabym test za 2 ,albo za 3 dni...
      • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 20.04.13, 19:13
        Tak, wiem, ale czasem ciezko wytrzymac te kilka nawet, zwlaszcza ze myslalam ze sie udalosad
        • cibeles Re: Test ciazowy 20.04.13, 19:53
          Hcg wytwarzane jest chyba dopiero po implantacji, może była późno i dlatego test jeszcze nic nie pokazuje? mi test 10 nic nie pokazał, odczekałam 4 dni i zrobiłam zwykły i był bladzioch. Podejrzewam, ze implantację miałam dopiero w 12 dpo.
          Tak jak pisze rybcia, dopóki nie ma @ szansa zawsze jest smile
          • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 20.04.13, 20:44
            Dzieki dziewczyny, poczekam do wtorku i o ile nie dostane miesiaczki to wtedy powtorze test. Mi w poprzednich ciazach zwykly test ten 25mlu pokazywal blada druga kreske a juz bylam 3-4 dni po terminie miesiaczki wiec mam jeszcze jakas nadzieje.
            • lidek0 Re: Test ciazowy 20.04.13, 21:22
              Zrób w poniedziałek betę, czulsza i pewniejsza.
              • grochalcia Re: Test ciazowy 21.04.13, 12:46
                mogłaś miec równiez później owulacjęsmile moja ostatnia przesunęła się o prawie dwa tygodnie....
                a zawsze jak w zegarku w połowie cyklu była..
                Powodzenia!
                • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 21.04.13, 12:50
                  Dziewczyny a jak sprawdzacie kiedy macie owulacje? Stosujecie te testy owulacyjne? ja ich nigdy nie uzywalam, ale tak mi zalezy zeby zajsc ze nie wiem czy nie sprobuje. Czy one sa pewne?
                  • lidek0 Re: Test ciazowy 21.04.13, 17:31
                    Z największym prawdopodobieństwem owulacje potwierdzi monitoring cyklu. Wejdź na moje forum , dowiesz się jak przygotować się do ciąży.
                    • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 22.04.13, 12:41
                      Niestety, dostalam miesiaczke wiec bez sensu juz robic testsad to byla pierwsza proba wiec w sumie nic takiego, ale w poprzednie ciaze zachodzilam blyskawicznie i mialam cicha nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Probujemy dalej, mam nadzieje ze uda sie szybko.
                      • grochalcia Re: Test ciazowy 22.04.13, 12:51
                        Powodzenia w kolejnym cyklu!!!
                      • lidek0 Re: Test ciazowy 22.04.13, 18:58
                        Spokojnie, na pewno się uda. A tak z ciekawości zapytam jak przygotowywaliście się do tej ciąży?
                        • sofi75 Re: Test ciazowy 25.04.13, 10:51
                          lidek0 napisała:

> Spokojnie, na pewno się uda. A tak z ciekawości zapytam jak przygotowywaliście
                          > się do tej ciąży?

- yyy sorry! ale nie uwazasz ze to ich intymna i prywatna sprawa? Badania statystyczne robisz?
                          • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 25.04.13, 15:07
                            Mysle ze Lidek chodzilo o badania. No wiec dwoch ginekolgow mi zadnych badan nie zalecalo robic, bo to jedno poronienie a mam juz dziecko zdrowe z pierwszej ciazy bez komplikacji. Dopiero jak juz bede w ciazy mam miec zalozony szew okrezny profilaktycznie na szyjke. Byla opcja zeby zrobic histeroskopie ale nie zdecydowalam sie, bo nie ma u mnie wskazan tak naprawde. No wiec zrobilam podstawowe badania: morfologie, mocz, hormony(jestem pod opieka endokrynologa), lykam zelazo bo mam jeszcze lekka anemie po duzej utracie krwi przy porodzie, no i folik oczywiscie.
    • rybcia312 Re: Test ciazowy 23.04.13, 11:32
      Forgetmenot,tzrymam kciuki za następne podejście..trzymaj się,możesz mi wierzyc,wiem co czujesz...
    • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 23.04.13, 18:36
      Dzieki dziewczyny, obiecywalam sobie ze nie bede sie spinac z ta ciaza, ale po poronieniu jest zupelnie inaczejsad O dwie poprzednie ciaze nie musialam sie specjalnie starac, wiem ze takie starania za wszelka cene daja wiecej szkody niz pozytku, ale tak ciezko sie wyluzowac i nie myslec o tym codziennieuncertain
    • kobietka_29 Re: Test ciazowy 24.04.13, 12:10
      Do tej pory przed miesiaczka nie mialas boli krzyza, a teraz moze je masz. Moze jestes w ciazy, a moze nie? Nie mozna bylo poczekac z tym testem, az minie termin miesiaczki? Teraz bedziesz robic kilka testow i sie nakrecac.
      • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 24.04.13, 12:52
        Mysle ze nie tylko ja sie nakrecam, ciezko podejsc do tego z dystansem niestety.
        Chyba rzeczywiscie mi sie cos pozmienialo bo do tej pory bolal mnie krzyz tylko jak juz mialam miesiaczke, a teraz boli mnie raczej brzuch i odczuwam takie skurcze az pod piersi, wiec widocznie po lyzeczkowaniu cos sie pozmienialo.
        • kobietka_29 Re: Test ciazowy 30.04.13, 10:51
          Moze masz zrosty? co powiedzial lekarz na kontroli? Ja mialam straszne bole w trakcie i nie tylko w trakcie miesiaczki po lyzeczkowaniu. Dopiero po porodzie wszystko przeszlo. A na testy ja osobiscie nigdy sie nie nakrecalam. Wiem, ze nic mi to nie da, gdy za wczesnie testuje.
          • forgetmenot19 Re: Test ciazowy 12.05.13, 10:50
            Raczej nie, lekarz mowil ze ladnie sie wszytsko zagoilo. Zreszta 2 czy 3 miesiaczki byly normalne, bole takie jak zawsze, tylko podczas tej ostatniej mialam takie bole dziwne. No ja sie tez nigdy nie nakrecalam, ani przy pierwszej ciazy ani przy drugiej, robilam testy dopiero tydzien po spozniajacej sie miesiaczce, a teraz po poronieniu jest inaczej, nie moge sie doczekac zeby zobaczyc te 2 kreski. Teraz postaram sie poczekac do terminu spodziewanej miesiaczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka