paka25_k 12.08.04, 13:22 Trzy tyg. temu miałam poronienie zaśniadowe w 15 tyg.Wynik histopat.- kiepski.Cały czas krwawie (sporo).szukam specjalisty!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paka25_k Re: pomocy 12.08.04, 13:46 Warszawa.Leżałam na Karowej.Z opieki jestem zadowolona.U lekarza bylam w pon.Dal mi leki na zatrzymanie krwawienia ale narazie nic.Chcialabym skonsultowac sie z innym lekarzem.Mysle ,ze ten nie jest zly ale jestem zalamana i chcialabym aby inny, dobry lekarz wypowiedzial sie na moj temat. Dziękuje za odzew! Odpowiedz Link
paka25_k Re: pomocy 12.08.04, 18:58 Dziekuje ci Moniko!Mam do ciebie wazne dla mnie pytanie.Po jakim czasie mozesz starać się o dziecko? mi lekarz najpierw powiedzial ze po roku a potem ze po 3 miesiacach (jak wszystko bedzie dobrze).Ale czeka mnie jeszcze mnóstwo badań . Boje się zeby sytuacja sie nie powtórzyla! Odpowiedz Link
bombamonika Re: pomocy 13.08.04, 10:01 Ja miałam cesarkę więc musiałam czekać rok.Po roku zaczęliśmy się starać i nic. Tak bardzo chciałam już zajść w ciąże, że chyba się zablokowałam.Za każdym razem jak dostawałam okresu płakałam przez trzy dni, potem znowu wracała nadzieja, że może tym razem się uda.Kochałam się na kalendarzyk, kupowałam testy owulacyjne, robiłam USG. Za każdym razem miałam owulację więc nie rozumiałam dlaczego nie zachodzę.I właśnie wtedy trafiłam na dr Kasię Stor.Znałam jej osiągnięcia bo moja koleżanka nie mogła zajść przez rok i po wizycie u niej zaszła od razu i urodziła bliźniaki.Tak więc postanowiłam sobie pomóc,dostałam Closybegyt i Parloder i ........zaszłam od razu.Niestety jak już Ci pisałam poroniłam w 6tyg. Chyba chciałam oszukać własny organizm. Teraz obiecałam sobie, że zdam się na gwiazdy. Lekarz pozwolił mi już próbować, (miesiąc po zabiegu).Wyjeżdżam w poniedziałek do Turcji żeby odpocząć. Opisałam Ci to wszystko bo chcę Cię przestrzec przed obsesją zajścia w ciążę. Wiem, że to trudne ale staraj się nie myśleć o tym bo czeka Cię to samo co mnie. Ja wpadłam już w taki trans, że nie myślałam o niczym innym. Polecam Ci dr Korzyckiego bo oprócz tego, że jest dobrym lekarzem to jeszcze doskonałym psychologiem.Ja poszłam do niego roztrzęsiąna bo pieprzony szpital Bródnowski wmówił mi ciąże pozamaciczną gdyż patolog nie znalazł elementów ciąży (bad.histop.) Gdy dr Korzycki przeczytał wyniki (po łacinie) powiedział, że te barany nie znają łaciny bo jest tam wyraźnie napisane "znaleziono resztki kosmówki" co oznacza, że poroniłam a zabieg był tylko oczyszczający. Rozmawiał ze mną ponad godzinę, czasami zmieniał temat, pytał o plany wakacyjne itd. Wizyta skończyła się tym, że wyszłam z gabinetu uśmiechnięta, pierwszy raz od kilku dni. Według mnie próbuj bo jeśli organizm stwierdzi,że ten czas nadszedł- zajdziesz a jeśli nie to będziesz musiała czekać dłużej.Życie nauczyło mnie pokory i cierpliwości i Tobie też tego życzę.Pozdr.Moni Odpowiedz Link
paka25_k Re: pomocy 13.08.04, 10:51 Bardzo ci dziękuje dobra kobieto!Życzę udanego urlopu bo należy ci sie odpoczynek.Moze tym razem uda sie wam .Podobno zmiana klimatu słuzy zachodzeniu w ciąże!Tez mam obawy ze popadne w paranoje ale sprobuje nie zgłupieć.POzdrawiam i życze duzo szczęścia! Odpowiedz Link
bombamonika Re: pomocy 12.08.04, 16:30 Cześć Ja urodziłam 1,5roku temu synka w 25tyg.Po 3 tygodniach zmarł, mięsiąc temu poroniłam w 6tyg ciąży.Dlatego też szukam dobrych lekarzy mogę polecić Ci na razie dwóch sprawdzonych, do których chodzę, w Legionowie k/Warszawy przyjmuje Pani dr. Katarzyna Stor tel.784-01-28 oraz doskonały lekarz od patologicznych ciąż dr. Jacek Korzycki, przyjmuje w klinice Consylium na ul.Postępu tel. 857- 31-74, mam też umówiąną wizytę w klinice Novum u dr. Toszyckiej tel. 899-33-22 wadą jest długi termin oczekiwania na wizytę, ja mam dopiero 22.09 Trzymaj się, wszystko będzie dobrze. Monika Odpowiedz Link
lidek0 Re: pomocy 12.08.04, 19:50 dr Marzena Padzik Moczydłowska ul.Marsa 101/103 tel 611 87 43 przyjmuje niestety tylko prywatnie, ma usg w gabinecie, pracuje w św.Zofii, wspaniała lekarka, pomogła już wielu osobom. Wizyta kosztuje 100 pln bez dopłat do usg, przyjmuje od 16 do ostatniej pacjentki czyli nawet do 23. Odpowiedz Link