beettinna 21.06.05, 21:39 Mąż zaopatrzył się w 2 bakterie: E.coli E.faecalis Czy któryś z Waszych mężów ją miał?Jak długo i czym leczył? Może znacie jakieś leki na bazie ziół itp.??? pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plomyk Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 21.06.05, 22:08 Co do meza to nie mial, ale na poczatku tej ciazy mialam ecoli. wyleczyla sie pieknie i szybko antybiotykiem i nei ma powrotu. Druga bakteria - streptoccocus agalitae niestety zaleczyla sie na kilka miesiecy a niedawno sie znow pojawila. Teraz czekam na wynik posiewu i moze bedzie juz do porodu dobrze pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
heath2 Re: do płomyczki 22.06.05, 13:41 Ja tez mam enterokoka i e.coli, ale nie chcą się wyleczyc.Mam pyanie, co gin mówił o bakteriach podczas ciąży? Już tyle rózny opinii słyszałam, może jeszcze jakaś. Ja nie jestem w ciąży, ale planuję. I nie mam też żadnych objawów nosicielstwa tych paskudztw.po drodze przyplatał się jeszcze paciorkowiec zieleniejący, ale brałam sumamed i to akurat wyleczyłam. Ale e e zostały. Czym leczyłaś e.coli? Odpowiedz Link
plomyk Re: do płomyczki 22.06.05, 14:09 Witaj, e-coli zostala wyleczona robionymi na zamowienie globulkami na bazie amoksiklavu (substancja czynna bodajze amoksycyklina). Leczylam ja na przelomie 2 i 3 miesiaca ciazy biorac globulki codziennie przez 10 dni. Wszystko sie wybilo a e-coli bylo bardzo duzo. Jesli potrzebujesz dokladny sklad tego co bylo w globulce to bede u gina, ktory mi to zapisal za 2 tygodnie i poprosze o rozpiske) Ja jej nie mam, bo recepta zrealizowana Co do tego co mowili lekarze to zdania byly podzielone. dwoch z trzech u ktorych sie konsultowalam powiedzieli,ze to niegrozne na poczatku ciazy, ale ja po poronieniu wolalam nie ryzykowac i wolalam antybiotyk niz czekac na 2 trymestr do wybicia tego paskudztwa zycze powodzenia, Ania Odpowiedz Link
heath2 Re: do płomyczki 22.06.05, 15:09 Poproszę o 'przepis'. Ja też mialam jakieś robione gALKI, ALE NIE POMOGLY I NIE PAMIĘTAM, CO TO BYŁO.A ten antybiotyk miał byc rewelacją...No i kosztowal rewelacyjnie-ponad 30zl za 3 tabletki plus dla męża tez... Odpowiedz Link
zebra51 Re: do płomyczki 22.06.05, 15:30 Na fecalisa i stereptococcusa bralismy razem z mezem bisepto (2x2) przez 10 dni. Dodatkowo, ja galki z unasynu przez 10 dni (piekelnie drogie- ponad 80zl) Odpowiedz Link
madziczek79 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 22.06.05, 19:43 Mój mąż miał te dwie bakterie -wyszły przy badaniu posiewu nasienia.Dostał antybiotyk-amoxyklinę 2 razy dziennie po jednej tabletce co 12 godzin i tak przez 10 dni. Odpowiedz Link
beettinna Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 22.06.05, 20:10 przeszło mu po tym?nie wróciło to cholerstwo? Odpowiedz Link
madziczek79 Re: Enterococcus faecalis- mąż "posiada" 23.06.05, 09:53 Po antybiotyku przeszło i nawet nie dopuszcze do siebie tej mysli że moze powrócić! trzymaj się Odpowiedz Link