25.08.05, 16:28
mam pytanie, jak wygląda czyszczenie macicy, jestem w 6 tyg ciąży, mam jajo
puste i lekarz kazał czekac mi na krwawienie następnie iść do szpitala, jak
to wszystko wygląda, jestem załamana
Obserwuj wątek
    • karina66 Re: pytanie 25.08.05, 16:53
      Moje poronienie zaczelo sie krwawieniem.Pojechalam do szpitala gdzie probowano
      ratowac ciaze ale sie nie udalo.zabieg wykonany byl pod narkoza (ok 10
      min.).Wczesniej nie pozwola ci jesc ani pic.Po zabiegu do pierwszej miesiaczki
      nie mozna sie kapac w wannie(tylko prysznic) ani wspolzyc.Chodzi o to aby nie
      dostaly sie zadne bakterie.Krwawienie utrzymuje sie jeszcze przez pare dni ale
      nie mozna stosowac tamponow.Trzeba czesto zmieniac wkladki i sie podmywac.
      Pisze Ci to wzsystko bo mi o tym nie powiedzieli jak wychodzilam ze szpitala i
      potem z kazdym pytaniem musialam dzwonic do lekarza.

Zabieg nie boli i po nim tez nic za to gdy krwawilam bolalo potwornie.

Pozdrawiam Karina66
    • madziczek79 Re: pytanie 25.08.05, 17:08
      Kochana Figo!
      zabieg łyżeczkowania odbywa sie w narkozie przy anastezjologu.Trwa jakies 10
      minut w tym czasie śpisz,przed zabiegiem około 7 godzin nic nie możesz jeść ani
      pić.Po zabiegu potrzebne ci będą podpaski alblo wkładki bo moze jeszcze krwawić
      (chociaż ja krwawiłam tylko parę godzin po zabiegu).Do domu wypuszczają na
      drugi dzień i zażywasz antybiotyk i w zalezności co jeszcze ci przepiszą(ja
      miałam dodatkowo czopki doodbytnicze).Nie można się przemęczać ,współżyć ok.4
      tyg po zabiegu,a po kilku tygodniach odbierasz wyniki badania
      histopatologicznego.
      trzymaj się cieplutko i przykro mi że ciebie równiez to spotkałosad
      ps.po kilku tygodniach po zabiegu zrób sobie kontrolne usg-tak dla pewnosci czy
      wszystko ok
      • fiiga Re: pytanie 25.08.05, 17:14
        dzięki wam serdecznie za te odpowiedzi,ja narazie miałam niewielkie krwawienie
        lekarz kazał mi zaczekac w domu aż się powiększy boto co miałam to narazie
        zwiastun poronienia. Ogólnie to powiedział ze to może być dzisiaj , jutro ,
        pojutrze, Szczerze to się boję tego.
      • fiiga Re: pytanie 25.08.05, 17:16
        ale nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje ze jajo było puste, dlaczego.....sad(
        • karina66 Re: pytanie 25.08.05, 17:24
          nie wiem.Ja nie wiem czy moje bylo puste czy nie bo w badaniu hitopatologicznym
          go nie znaleziono co oznacza ze je poronilam tuz przed zabiegiem.Moj pecherzyk
          byl bardzo maly ok.2mm w 5 tyg.ale nie wiem czy to oznacza ze byl pusty.
          Bardzo mi przykro ze przezywasz tak ciezkie chwile ale przynajmniej juz
          wiesz.Ja ludzilam sie przez dwa dni w szpitalu kiedy lekarze dawali mi
          nadzieje.Jak uz myslalam ze bedzie dobrze stalo sie najgorsze.
          Lekarz kaze ci czekac na mocne krwawienie bo wtedy szyjka sie bedzie otwierac i
          nie trzeba bedzie tego robic na sile.
          Trzymaj sie.
    • kasia2409 Re: pytanie 25.08.05, 17:44
      cześć,
      ja miałam to samo mój lekarz stwierdził puste jajo płodowe w 9 tc trwania ciaży
      na drugi dzien po wizycie zaczełam plamic i tym sposobem wyladowałam w szpitalu
      komisyjnie stwierdzono puste jajo dostałam cytotec na poronienie następnie
      zabrali mniedo zabiegowego i uspili nic nie czułam a cały zabieg trwał 10
      min.Mam do ciebie pytanie czy lekarz powiedział ci jakie sa przyczyny pustego
      jaja ? jesli tak to bardzo Cie prosze napisz bo ja miałm zabieg 10 sierpnia ale
      niestety nie uzyskalam odpowiedzi na to pytanie

pozdrawiam
      • fiiga Re: pytanie 25.08.05, 18:42
        lekarz coś napomknął ze przyczyną tego ze zarodek się nie rozwinął był u mnie
        stan zapalny, chyba mu chodziło o stan zapalny pochwy czy jakieś grzyby, byłam
        zdziwiona bo miesiąc przed zajsćiem byłam u innego gina i mi powiedział ze
        wszystko u mnie jest wporządku i mogę zachodzić w ciąże.
    • wuch Re: pytanie 26.08.05, 09:43
      Witaj,

bardzo mi przykro, ze i Ciebie to spotkalo...

Zajrzyj na strone www.poronienie.pl/poronienie_praktyka.pl, znajdziesz tam
      informacje o tym, jak wyglada pobyt w szpitalu i czego mozna sie spodziewac.
      Dziewczyny juz i tak wczesniej wszystko powiedzialy, gdybys miala jakies
      pytania, to pisz.

Duzo nadziei...
      Monika - wuchowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka