fiiga 25.08.05, 16:28 mam pytanie, jak wygląda czyszczenie macicy, jestem w 6 tyg ciąży, mam jajo puste i lekarz kazał czekac mi na krwawienie następnie iść do szpitala, jak to wszystko wygląda, jestem załamana Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karina66 Re: pytanie 25.08.05, 16:53 Moje poronienie zaczelo sie krwawieniem.Pojechalam do szpitala gdzie probowano ratowac ciaze ale sie nie udalo.zabieg wykonany byl pod narkoza (ok 10 min.).Wczesniej nie pozwola ci jesc ani pic.Po zabiegu do pierwszej miesiaczki nie mozna sie kapac w wannie(tylko prysznic) ani wspolzyc.Chodzi o to aby nie dostaly sie zadne bakterie.Krwawienie utrzymuje sie jeszcze przez pare dni ale nie mozna stosowac tamponow.Trzeba czesto zmieniac wkladki i sie podmywac. Pisze Ci to wzsystko bo mi o tym nie powiedzieli jak wychodzilam ze szpitala i potem z kazdym pytaniem musialam dzwonic do lekarza. Zabieg nie boli i po nim tez nic za to gdy krwawilam bolalo potwornie. Pozdrawiam Karina66 Odpowiedz Link
madziczek79 Re: pytanie 25.08.05, 17:08 Kochana Figo! zabieg łyżeczkowania odbywa sie w narkozie przy anastezjologu.Trwa jakies 10 minut w tym czasie śpisz,przed zabiegiem około 7 godzin nic nie możesz jeść ani pić.Po zabiegu potrzebne ci będą podpaski alblo wkładki bo moze jeszcze krwawić (chociaż ja krwawiłam tylko parę godzin po zabiegu).Do domu wypuszczają na drugi dzień i zażywasz antybiotyk i w zalezności co jeszcze ci przepiszą(ja miałam dodatkowo czopki doodbytnicze).Nie można się przemęczać ,współżyć ok.4 tyg po zabiegu,a po kilku tygodniach odbierasz wyniki badania histopatologicznego. trzymaj się cieplutko i przykro mi że ciebie równiez to spotkało ps.po kilku tygodniach po zabiegu zrób sobie kontrolne usg-tak dla pewnosci czy wszystko ok Odpowiedz Link
fiiga Re: pytanie 25.08.05, 17:14 dzięki wam serdecznie za te odpowiedzi,ja narazie miałam niewielkie krwawienie lekarz kazał mi zaczekac w domu aż się powiększy boto co miałam to narazie zwiastun poronienia. Ogólnie to powiedział ze to może być dzisiaj , jutro , pojutrze, Szczerze to się boję tego. Odpowiedz Link
fiiga Re: pytanie 25.08.05, 17:16 ale nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje ze jajo było puste, dlaczego.....( Odpowiedz Link
karina66 Re: pytanie 25.08.05, 17:24 nie wiem.Ja nie wiem czy moje bylo puste czy nie bo w badaniu hitopatologicznym go nie znaleziono co oznacza ze je poronilam tuz przed zabiegiem.Moj pecherzyk byl bardzo maly ok.2mm w 5 tyg.ale nie wiem czy to oznacza ze byl pusty. Bardzo mi przykro ze przezywasz tak ciezkie chwile ale przynajmniej juz wiesz.Ja ludzilam sie przez dwa dni w szpitalu kiedy lekarze dawali mi nadzieje.Jak uz myslalam ze bedzie dobrze stalo sie najgorsze. Lekarz kaze ci czekac na mocne krwawienie bo wtedy szyjka sie bedzie otwierac i nie trzeba bedzie tego robic na sile. Trzymaj sie. Odpowiedz Link
kasia2409 Re: pytanie 25.08.05, 17:44 cześć, ja miałam to samo mój lekarz stwierdził puste jajo płodowe w 9 tc trwania ciaży na drugi dzien po wizycie zaczełam plamic i tym sposobem wyladowałam w szpitalu komisyjnie stwierdzono puste jajo dostałam cytotec na poronienie następnie zabrali mniedo zabiegowego i uspili nic nie czułam a cały zabieg trwał 10 min.Mam do ciebie pytanie czy lekarz powiedział ci jakie sa przyczyny pustego jaja ? jesli tak to bardzo Cie prosze napisz bo ja miałm zabieg 10 sierpnia ale niestety nie uzyskalam odpowiedzi na to pytanie pozdrawiam Odpowiedz Link
fiiga Re: pytanie 25.08.05, 18:42 lekarz coś napomknął ze przyczyną tego ze zarodek się nie rozwinął był u mnie stan zapalny, chyba mu chodziło o stan zapalny pochwy czy jakieś grzyby, byłam zdziwiona bo miesiąc przed zajsćiem byłam u innego gina i mi powiedział ze wszystko u mnie jest wporządku i mogę zachodzić w ciąże. Odpowiedz Link
wuch Re: pytanie 26.08.05, 09:43 Witaj, bardzo mi przykro, ze i Ciebie to spotkalo... Zajrzyj na strone www.poronienie.pl/poronienie_praktyka.pl, znajdziesz tam informacje o tym, jak wyglada pobyt w szpitalu i czego mozna sie spodziewac. Dziewczyny juz i tak wczesniej wszystko powiedzialy, gdybys miala jakies pytania, to pisz. Duzo nadziei... Monika - wuchowa Odpowiedz Link