Dodaj do ulubionych

czemu to tak boli

25.08.05, 18:46
już myślałam że najgorsze za mną, 12 tc, żadnych objawów poronienia. Amimo
wszystko lekarz mówi że serduszko mojego dziecka nie bije. jutro mam zabieg,
to jest moje drugie poronienie. Dlaczego????
Obserwuj wątek
    • fiiga Re: czemu to tak boli 25.08.05, 18:47
      współczuję ci, ja też czekam na zabieg ale sama nie wiem kiedy, mojej jajo
      płodowe w 7 tyg ciąży okazało się puste
    • karina66 Re: czemu to tak boli 25.08.05, 19:59
      ja oliwke stracilam w 40 tc.to byl szok bo cala ciaza byla wrecz
      idealna.Myslalam ze umre.Tylko mysl o nastepnym dziecku pozwalala mi przezyc
      kazdy dzien(na noc musialam brac srodki uspokajajace i nasenne).Nie moglam sie
      zalamac bo przeciez nowemu dzidziusiowi potrzebna jest silna mama.I udalo
      sie.Po 10 tyg.znow bylam w ciazy.Znow udalo sie za pierwszym razem!!!Jednak
      mialam zle przeczucia.cos kulo mnie delikatnie w boku a objawy ciazowe
      slably.Poronilam w 5 tyg.Juz nie chcialam byc silna.Nie mialam dla
      kogo.Popadlam w depresje.Maz zaprowadzil mnie do psychologa ktory uswiadomil mi
      ze to musi bolec bo bol leczy.Ze w ten sposob swiadomie przezywamy zalobe i to
      dobrze ze boli.Radzil zebym nie powstrzymywala sie od placzu i rozpaczy bo to
      co zdusimy w sobie zawsze kiedys wyplynie.

Jest juz lepiej.Nie placze tyle ,czesto odwiedzam grobek mojej Oliwki i
      przygotowuje sie do kolejnej proby.Jestem na poczatku 3 cyklu i mam nadzieje ze
      w przyszlym miesiacu gdy edziemy probowac znowu sie uda za 1 razem.
      Dodam jeszcze ze poronilam w 1 rocznice slubu a dzidzius mial byc naszym
      prezentem.

Trzymaj sie.Czas leczy rany.
      Karina66
    • karina66 Re: czemu to tak boli 25.08.05, 20:21
      zapomnialam Ci napisac ze cuda sie dazaja.Dwa lata temu u mojej znajomej
      rozpoznano martwa ciaze(ok.10tc)gdy poszla na zabieg i zrobiono USG okazalo sie
      ze serduszko bije.Dzis ma slicznego dzidziusia.Nie wiem czy dobrze robie piszac
      Ci to bo pewnie takie sytuacje zdazaja sie zadko ale zdazaja.

karina
    • sylviko Re: czemu to tak boli 25.08.05, 21:00
      rozumiem Twój ból.
      Wczoraj miałam zabieg, straciłam swoje maleństwo w 9 tyg. ciąży. Jest mi bardzo
      ciężko.
    • matylda.fm Re: czemu to tak boli 25.08.05, 21:25
      skąd ja to znam. Ostatni dzień 1 trymestru 6 czerwiec, nagle przeczucie że coś
      jest nie tak, że w brzuchu jest coś obcego.Bez bólu bez krwawień tylko to
      dziwne uczucie.7 czerwca poszłam do lekarza, usg- dziecko nie zyje-szok
      straszliwy, pierwsza ciąża i straszny instynkt macierzyński i straszny ból.
      * czerwiec zabieg. Potem dni wyjęte z życia, na lekach uspokajających i
      nasennych. PO tygodniu zrobiło mi się głupio bo mąż który cierpiał jak ja a
      miał wszystko na głowie bo ja leżałam nieumyta nieuczesana zapocona i nie
      jadłam kolejny dzień.Siła woli zebrałam sie i potem już jakoś poszło.
      Nie ma dnia bym, nie myslała o tamtej ciąży ale wierz mi czas płynie i za 3
      tygodnie czekam na miesiączke po której będę mogła zajść w ciąże.

Trzymaj się bardzo ciepło i pisz jak potrzebujesz
      • karina66 Re: do Matyldy.fm 26.08.05, 10:05
        Ja równiż za jakieś trzy tyg.bede miala okres po którym już chcemy się znowu
        starać.Dwa razy udało sie za pierwszym razem to może i teraz?Bede trzymac za
        Ciebie kciuki a Ty trzymaj a mnie.

Pozdrawiam gorąco.
        Karina66
        • matylda.fm Re: do Matyldy.fm 26.08.05, 13:17
          czyli za 3 tygodnie spotykamy sie na forum dla starających a potem na "ciaża"
          gdzie mam nadzieje wkrótce wylądują wszystkie piszące na tym forum!!!
    • bach28 Re: czemu to tak boli 26.08.05, 11:31
      bardzo ci współczuje i rozumiem ja pół roku temu straciłam swoją ciąże
      (obumarła 8 tc zabieg) odczekałam pół roku i ponownie to samo znów 8tc i
      zabieg. To że jeszcze jakoś funkcjonuje jem chodzę do pracy itp to tylko dzięki
      temu że mam 3 letniego synka na nim skupiam się całą sobą i on trzyma mnie w
      jako takiej formie ale emocjonalnie jestem na dnie...
      Ps
      Czy wam lekarze zalecili 3 m-ce przerwy bo mi wszyscy kazali czekać minimum
      pół roku
      • bach28 do kariny 26.08.05, 11:32
        czy robiłaś jakieś badania po drugim poronieniu?
        • karina66 Re: do bach28 26.08.05, 16:45
          Pierwsze dziecko stracilam w 40tc(urodzila sie martwa-przyczyny nie
          znaleziono).Po poronieniu lekarz powiedzial ze nie musze bo wczesniej mialam
          normalna ciaze a gdyby bylo cos nie tak to nie donosilabym jej.Oliwka byla
          zdrowa(tak wykazala sekcja).Powiedzial ze jedno z drugin sie nie laczy.Podobno
          tylko ok.40% poczetych ciaz konczy sie szczesliwym porodem a ja zalapalam sie
          na te 60%. Dopiero po dwóch poronieniach powinno sie zrobic badania genetyczne.
          Dla swietego spokoju zrobilam toxo(jeszcze nie mam wynikow)i morfologie
          kontrolnie.

Pozdrawiam Karina66
      • matylda.fm Re: czemu to tak boli 26.08.05, 13:19
        mi lekarz powiedział że 3 cykle i do roboty. ale myśle że każda sytuacja jest
        troche inna i moga byc czasem wskazania do dłuższego odpoczynku
      • karina66 Re: czemu to tak boli 26.08.05, 16:55
        Lekarze podaja rozne terminy.Mi kazal czekac 4 m-ce ale bede probowac juz po
        trzech.Tlumaczyl to tym ze podobno wtedy statytyki sa lepsze.Jednak nikt nam
        nie zagwarantuje ze po pół roku sytuacja sie nie powtorzy ani ze jeśli
        zajdziesz wcześniej to poronisz.Mi po porodzie pozwolil po 3 m-cach(zaszlam
        po1.5)a teraz dał dłuzszy termin zebym doszla psychicznie do siebie(ale
        powiedzial ze uszanuje kazda moja decyzje)

To jest niestety ryzyko ktore kazda z nas musi podjac.

Karina66
        • matylda.fm Re: czemu to tak boli 26.08.05, 17:08
          mnie korciło zacząć w 3 cyklu a nie po 3 cyklach ale lekarz mi spokojnie
          wytłumaczył ,że maiłam głębokie łyżeczkowanie i że organizm musi jeszcze
          minimum 1 cykl odsapnąć. Pewnie że gwarancji nikt mi nie da ale dla spokoju
          sumienia odczekam do nastepnego cyklu( a to już niedługo)
          Tym bardziej że owszem wiele dziewczyn zaszło wcześniej i było ok ale wiele też
          załowało tego pośpiechu.
          Miesiąc więcej to nie wieczność ( tym bardziej że podejrzewano u mnie zaśniad i
          gdyby sie potwierdzilo to miałabym rok czekania , te 3 miesiące przy tym wydały
          i się rajemsmile )
          Wykorzystałam te 3 miesiące na badania i doleczanie bezobjawowej infekcji oraz
          zrobiłam porzadek z zębami.Poza tym co najważniejsze doprowadziłam się
          psychicznie do ładu i zamknełam etap "musze zaraz być w ciąży" to ma być moje
          dziecko a nie zastepstwo za utraconą ciążę.
          Teraz czuję sie już psychicznie i fizycznie gotowa
          • karina66 Re: czemu to tak boli 26.08.05, 17:30
            Tez mnie bardzo korcilo i nadal korci.Na szcescie moj maz nie jest takim
            narwancem jak ja i powiedzial ze on czeka 3 cykle no a bez niego to se moge.Ja
            tez dbam o siebie-chodze na basen,na pilatesa,jezdze na rowerze.Zeby na
            szczescie mam ok.Chce jak najbardziej wzmocnic miesnie brzucha i plecow bo mimo
            iz juz dawno wrocilam do figury z przed ciazy to jednak zawsze sie przyda.Mam w
            planie jeszcze fryzjera.

Karina66

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka