Dodaj do ulubionych

Chyba zwariuję!!!!

15.03.06, 13:45
Zamieściłam pytanie również na "trudna ciąża", ale może wy mi pomożecie

Jestem w 5 tc. 3 dni temu zauważyłam lekkie blamienie (brązowe) i zaczął mnie ćmić brzuch. Poleciałam od razu do lekarza. Po
badaniu i usg (widziałam pęchęrzyk ciążowy smile przepisał mi luteinę do ssania i wysłał na zwolnienie. Kazał się nie martwić tylko
odpoczywać. Ale ja chyba nie potrafię się nie martwić. Tak boje się, że poronię. Może wasze opinie pomogą mi przetrwa czas do
nastepnego badania (23/03) Proszę napiszcie co o tym sądzicie. Mogę mieć nadzieję, że wszystko bedzie ok?
Obserwuj wątek
    • mamaweroniki2 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 13:52
      Alutko mocno Cię przytulam. Postaraj się jednak zachować spokój. To będzie
      najlepszym lekarstwem. poza farmakologią oczywiście. Trzymam kciuki za Ciebie i
      Maleństwo.
      Mama, Weronika i (*) Aniołek
    • jovanna_waw Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 13:52
      już odpwiedziałam na Trudnej..., ale dobrze bedzie - musi być. A nospe dostałaś?
      Ja brałam też 2x po 1 tab.
      • alutek05 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 14:16
        DZięki, dzięki, jeszcze raz dzieki. Nospe mam bac przy bolach, brzuch mnie cmi, wiec nie biore jej. 23/03 ide na kolejne usg do gin i mam WIELKA nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
    • kostka25 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 14:24
      witaj
      nie chcę cię straszyć ale moja koleżanka miała identyczne objawy i też dostała
      luteinę, niestety nie udało się utrzymać ciąży. Miała potem jeszcze 2
      poronienia. Potem zmieniła lekarza, który stwierdził że luteina nie jest lekiem
      potrzymującym ciąży. Teraz jest w 15 tyg. ciąży i bierze zatrzyki na
      podtrzymanie. Ja osobiście radziłabym ci skonsultować to z innym lekarzem. Ale
      przede wszystkim musisz wypoczywać i nie denerwować się oraz lerzeć lerzeć i
      lerzeć.
      Pozdrawiam
      • myelegans Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 14:42
        No to rzeczywiscie nie postraszylas.

A do autorki, badz dobrej mysli, prawie polowa kobiet ma plamienia/krwawienia w
        I trymestrze, ale tylko u niewielu dochodzi do poronienia.
        Trzymam kciuki i przytulam
    • ginger_77 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 16:31
      Witaj,
      Musisz być dobrej myśli - wiem, wiem, że to nie łatwe. Leż, odpoczywaj i bierz
      leki (ja brałam duphaston i nospę) W mojej pierwszej ciąży plamiłam od samego
      początku, na początku II trymestru miałam nawet krwotok, potem szew... a dziś
      mam cudowną 4 letnią córeczkę. Wsród moich znajomych oraz tu na forum jest
      sporo takich przypadków. Plamienia na początku wcale nie muszą oznaczać
      najgorszego, choć nieźle napędzają nam stracha.
      Trzymam kciuki za ciebie i kruszynkę!
      • bach28 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 16:38
        ja tez znam wiele dziewczyn z plamieniami od początku i szczęsliwym zakończeniem
        wiem że trudno ale nerwy w konserwy smile bedzie dobrze
        Sciskam B
    • matylda.fm Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 16:46
      zasada nr 1
      we wczesnej ciązy omijaj to forum szerokim łukiem.Zziewczyny miały przeróżne
      objawy poronienia i to że coś u siebie wypatrzysz najprawdopodobniej nic nie
      będzie znaczyc a porządnie se nadenerwujesz.
      Ja zaglądałam tu po poronieniu a jak zaszłam w ciąze to dłuuugo oglądałam tylko
      wątek z łacina żeby przetłumaczyc wyniki.
      daj sobie spokój na kilka miesięcy.
    • zaisa Nie wariuj:))) 15.03.06, 19:41
      Alutku kochany lub Alutko kochana!
      Strach jest czyms normalnym. Masz prawo sie bac. Postaraj sie tylko nie wpadac
      w panikewink
      Jak juz dziewczyny pisaly - w wielu ciazach wystepuje plamienie, czasem nawet
      przez caly czas ich trwania. Nie musi swiadczyc o czyms zlym.
      Staraj sie lezec. Wez jednak ta nospe a jesli masz wieksze zaufanie do
      homeopatii to polecam Spascupreel - homeopatyczny lek rozkurczowy. Slabych
      skurczow macicy nie musimy odczuwac jako konkretnego bolu, moze to byc
      ciagniecie, sztywnienie i inne. To nie znaczy, ze masz sie bardziej bac, tylko
      czasem lepiej jednak wziac akurat tych lekow tabletke wiecej niz mniej.
      I zaparz sobie herbatke z melisy - rozluznia i uspokaja. Smaczniejsza z
      lyzeczka miodusmile
      A nadzieje nie tylko mozesz miec - nadzieje przeciez masz i masz ja miec do
      konca ciazy, ktory, mam nadzieje, nastapi za trzydziesci kilka tygodnismile)
      Uszy do gorysmile
    • alutek05 Re: Chyba zwariuję!!!! 15.03.06, 20:28
      dziekuje bardzo wszytkim. Staram sie nie denerwowac. Juz tylko tydzien do wizyty u lekarza. I naprawde mam wielka nadzieje ze bedzie ok. Jeszcze raz dziekuje wam wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka