Dodaj do ulubionych

Tu ROBIĄ!!! badanie Czynnka V Leiden we Wrocławiu!

22.05.06, 11:38
Uffff wszystkie zainteresowane tym tematem dziewczynki - udalo się znaleźć
laboratorium we Wroclawiu, ktore robi to badanie. Po długich i wnikliwych
oraz w większości bezskutecznych poszukiwaniach wlaśnie rozmawialam z pania,
ktora to badanie robi.
Nalezy zgłosić się do Akademickiego Centrum Analiz czy jakoś tak - budynek
Akademii Medycznej na ul. Borowskiej. Powiedziala, ze nie można go przegaić,
bo jest duzy i charakterystyczny i nie ma tam niczego innego, co możnaby z
tym pomylić.
A więc jeszcze raz: Akademickie Centrum czegoś tam, Akademia Medyczna ul.
Borowska
Nalezy się zgłosić na pobranie krwi od poniedziaku do piątku w godzinach od
8.00 do 15.00, na wyniki czeka się tydzień. Na pewno można robić odplatnie a
z tego co zrozumialm to bezplatnie ze skierowania.
Życzę powodzenia. Ja się tam wybieram jeszcze w tym tygodniu lub następnym.
Mam nadzieję, że pani doktor byla przytomna i trzeźwa i nie wprowadzila mnie
w błąd
Gdyby ktoś szukal innego laboratorium to już piszę, że Leiden`a NIE robią w
Diagnostyce, Mediconcepcie, Leksie, Instytucie Hematologii na Bujwida, w
Zakładzie Genetyki na Marcinkowskiego w ogole nie chcieli rozmawiać, w
Pracowni Cytogenetycznej - Katedra i Klinika Hematologii i Chorób
Rozrostowych też nie.
POZDRAWIAM smile
Obserwuj wątek
    • shalu Wimabe 22.05.06, 12:12
      jestes genialana!!!
      to faktyczie budynek nie do przegapienia,obok mieszka moj brat a ja bym w zyciu
      nie wpadla ,ze to pod samym nosem. a reszte badan co do trombofili robilas w
      diagnostyce?
      zamierzam w czerwcu troche sie pokluc wink pozdrawiam
      • wimabe Shalu :) 22.05.06, 12:38
        Witaj!
        Całą resztę badań będę robiła w Diagnostyce na początku czerwca - po wypłacie smile
        W Diagnostyce telefonicznie potwierdzili mi, ze robią wszystko (poza Leiden) z
        zakresu trombofilii, czyli antytrombine III, białko C, bialko S, przeciwciala
        przeciw protrombinie. Robią też APTT i antykoagulant, ale to już do zespolu
        antyfosfo.
        Mam tylko głęboka nadzieję, ze tej pani naprawdę nic się nie pomieszało, bo
        chybabym się rozplakala z rozpaczy i zawiedzionej nadziei, gdyby się okazało,
        ze tam tego nie robią. Choć dwukrotnie minie zapewniła, że tam pobierają krew a
        ona przychodzi i robi to badanie. Bo ja z tą panią rozmwialam jak dzwoniłam na
        Hematologię na Bujwida. Ona tam była (przypadkiem czy robi "na dwa fronty" -
        nie wiem)i przekazano jej słuchawkę i mnie o tym poinformowala. Jak chciałam
        tel. na Borowską to powiedziała, ze nie trzeba, bo to ona robi tam to badanie,
        więc mogę jej się o wszystko wypytać.
        • shalu Re: Shalu :) 22.05.06, 16:14
          Tez uderze do diagnostyki, ja tam robilam na zespol antyfosfo i jeszcze pare,
          wyniki byly szybciej niz mowili ,bez problemu w kopercie do domu, do wroclawia
          mam troszke,bo z kotliny klodzkiej jestem. ale bogu dziekowac,ze tego Leidena
          znalazlas,obawiam sie ,ze wszytsko zrobie odpaltnie,bo jak mam problem ze
          skierowaniem na hormony...to wiadomo wink tez poczekam na wyplate wink
          • wimabe Re: Shalu :) 23.05.06, 11:14
            Hej! Ja nawet się już nie "bawię" w szukane gina, ktory uzna, że po pierwszym
            poronieniu i to ze znaną przyczyną (zaśniad) jest sens robić też inne badania,
            i da mi na te badania skierowanie. Szkoda mojego czasu i nerwów. wszystko robię
            odplatnie. Jeśli możesz to napisz proszę ile w Diagnostyce kosztują mniej-
            więcej badania na zespół i hormony (progest. i prolaktyna) oraz panel
            tarczycowy (o ile robiłaś). Pozdrawiam
            P>S> Już miała wizję jechania do Warszawy z tym Leidenem...
            • shalu Wimabe:) 23.05.06, 19:02
              Hormony robie u siebie ,a stad wysylane sa do Wroclawia, koszt lh,fsh,prog i
              prol - 22zl kazdy. Robi to laboratorium na Oławskiej 14 IVp.,tel 071-343-02-61,
              wyczytalam na wynikach. W Diagnostyce jak patrzylam sobie kiedys na tablicy
              byly czesc po 20 zl a czesc po 25zl, jednym slowem jedno tansze a drugie
              drozsza, ja robie te 4 wymienione powyzej i suma wychodzi podobna. tsh ok 18zl,
              anty TPO i TG po 35 zl (albo 30), ft3 i ft4 mialam robione przy pobycie na
              endokrynologii ,wyszly ok,wiec potem nei sprawdzalam. Jak do tej pory tez robie
              wszystko odplatnie i tylko genetyka ma byc ze skierowaniem, nawet rezonans na
              AM placilam (550zl....)
              Trzymaj sie cieplutko, widze ,ze obie poklujemy sie w czerwcu,ja w drugiej
              polowie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka