Dodaj do ulubionych

Badanie kariotypu na czczo???

25.05.06, 08:39
Witam dziewczyny!
W przyszłym tygodniu wybieramy sie z mezem na badanie kariotypu i nie wiem
czy mamy byc na czczo czy tez nie? Wydaje mi sie ze nie, ale poniewaz badanie
jest przed poludniem nie wiem czy "wytrzymamy", a maz w szczegolnosci.

Dzieki za odpowiedz i "zrozumienie".
Pozdrawiam Was wszystkie.

Marta- mama Aniolka 09.2005 r.
Obserwuj wątek
    • shalu Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 08:56
      Marta nie trzeba byc na czczo,przynajmniej mnie tak powiedziano.pozdrawiam
    • zaisa Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 11:01
      Nie trzeba. Posiłek nic w kariotypie nie zmieniwink
      • marta266 Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 13:53
        Dzięki dziewczyny-domyslalam siesmile

Ale człowiek jest przewrazliwiony, ale trudno nam sie dziwic.

Pozdrawiam serdeczniesmile))

Marta - Mama Aniołka 09.2005 r.
        • shalu Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 15:31
          jak najbardziej zrozumiale , i lepiej pytac niz sie zadreczac
          trzymam kciuki za dobre wyniki,ja mam badania w lipcu
          • agulka1001 Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 16:28
            shalu,dlaczego czekac na zrobienie wynikow do lipca?masz skierowanie?bo nie
            wiem,o co chodzi...to trzeba zrobic w okreslonym dniu cyklu,jakis czas po
            poronieniu??
            • shalu Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 16:53
              nie agulko, badanie mozna zrobic teoretycznie niezaleznie do dnia cyklu, i
              wogole od niczego,ale...czas oczekiwania na takie badania jest bardzo dlugi.
              trzeba sie wczesniej umowic na wizyte u lek. genetyka w poradni genetycznej,dla
              przykladu wroclaw proponowal 5 miesiecy czekania. Mozna zrobic odplatnie ,ale
              sa to spore koszty. u mnie dochodzi jeszcze kwestia meza,ktory plywa na
              statkach i wszystko musi byc dograne z jego powrotem,by zdazyc sie zbadac i
              odebrac wyniki, generalnie nie jest latwo to wszystko zgrac. a te badania nie
              daja mi spokoju,chcialabym juz bardzo byc po... wiadomosad
              • agulka1001 Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 16:59
                kariotyp-to hormony tarczycy (przeciwciala)?ja juz sie gubie w tym wszystkim...
                nie wiem,od czego zacząc,im dluzej czytam,tym glupsza jestem..mieszkam 120km od
                Wroclawia,nawet nie wiem,czy u nas cos takiego robią...kreci mi sie w glowie od
                tego...a co to badanie ma na celu??sorki,wiem,ze są inne wpisy,ale ja juz nie
                mam sily szukac i czytac....
                • zaisa kariotyp 25.05.06, 17:23
                  Kariotyp to najprostsze badanie genetyczne. Sprawdza się +/- zgodność genetyczną
                  pary - po to są potrzebni oboje partnerzy. Bardzo rzadko wychodzi coś nie tak,
                  nawet jeśli wiadomo, że u dziecka wystąpiła jakaś wada genetyczna.
                  • agulka1001 Re: kariotyp 25.05.06, 17:50
                    dzieki......ale sie gubie......
                  • agulka1001 Re: kariotyp 25.05.06, 17:50
                    pomylilam sie z kardiolipidowe...ale młyn hehe
                • shalu Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 19:03
                  tez mieszkam 120 km od wroclawia tyle,ze na poludnie
                  • agulka1001 Re: Badanie kariotypu na czczo??? 25.05.06, 20:14
                    ja na zachod
                    • marta266 Re: Badanie kariotypu na czczo??? 27.05.06, 09:37
                      Kochane dziewczyny!

Idziemy z mezem w poniedzialek-na wyniki trzeba czekac okolo miesiąca. Ja
                      jestem z lublina-na same badanie dlugo sie nie czeka- do 2 m-cy, natomiast na
                      wizyte w poradni genetycznej trzeba poczekac o wiele dluzej (a bez tego ani
                      rusz). W lublinie polecam dr kockiego- wspanaialy czlowiek, bardzo zyczliwy
                      i "angazyjacy sie". Trzymajcie kciuki. Dam znac o wynikach.

Pozdrawiam
                      Marta - Mama Aniołka 09.2005 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka