Dodaj do ulubionych

leżec czy chodzic??

31.08.06, 15:41
jestem 6dni po drugim zabiegu...pierwszym razem lekarz mowil,zeby odpoczywac!
czytalam tez,ze raczej trzeba lezec,zeby sie zrosty nie zrobily!ale ja po
nocy czuje sie fatalnie,mam krwawienie,bol brzucha,a jak pochodze,to jakos mi
lepiej!

dziewczyny,jakie macie doswiadczenia i jak Wam zalecali lekarze!? chodzic
(sprzatac,prac,robic zakupy) czy jakis czas przelezec???
Obserwuj wątek
    • dalloway Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 16:17
      Mi kazali zdecydowanie leżeć, chociaż też lepiej mi było na "chodząco". Podobno
      od samego chodzenia gorsze jest stanie i np. można sie przejśc na spacer, ale
      kazą leżeć, bo w domu zaraz staniesz przy garach albo cos podobnego.
    • ingga Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 16:56
      żyłam normalnie tym bardziej, że zajmowałam się od razu po powrocie do
      domu "pełnoetatowo" moją córeczką, która wtedy miała 1,5 roku
      biegałam za nią, nosiłam ją jak trzeba było, chodziłam na spacery z wózkiem, na
      zakupy itp itd.
      zrostów niet
      • agulka1001 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 18:13
        kurcze,jak ja Wam zazdroszcze,ze w takich chwilach mozecie sie przytulic to
        swoich slodkich pociech...mimo ze jest przy mnie mąz,ale czuje sie taka
        samotna...
        • badowimo Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 19:09
          Ja podobnie jak jedna z kolezanek tutaj. Zaraz po zabiegu musialam wrocic do
          zycia codziennego. Coreczka ma rok i pelno jest roboty przy niej, nie mowiac o
          noszeniu jej, dzwiganiu zakupow, colodziennej pracy w domu etc. Zreszta pytalam
          lekarza czy moge mloda podnosic odpowiedzial, ze tak. Teraz mija 2 miesiac od
          zabiegu, mialam juz 2x okres i juz planujemy rodzenstwo dla Gabrysi.

ps. Moge sobie tylko wyobrazic co czujesz, piszac ze zazdroscisz kolezankom
          pociech. Wiedz jednak, ze Ty tez kieds przytulisz swoje malenstwo. Pozdrawiam i
          zyzce zdrowia.
          Gabrysia
          • agulka1001 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 20:09
            Twoja Gabrysia jest przesliczna,juz kiedy ogladam jej zdjecia...
            wiesz,ja mam bardzo duzą nadzieje,ze moje marzenie sie w koncu zrealizuje...
        • madda4 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 19:11
          ja po obu poronieniach zylam normalnie jesli tak mozna powiedziecale sie
          oszczedzalam. tez bym mi bylo lzej jakbym mogla przytulic swoje dziecko- ale
          niestety nie mam zywych dzieci.
          • agulka1001 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 20:10
            ja juz chyba znalazlam odp na swoje pytanie-musze lezec,bo jak wstaje,to leci
            ze mnie krew ciurkiem...5dni byl spokoj,czasem nawet czysta wkladka...a dzisiaj
            musialam zalozyc podpaske,bo leci...
            • ainer1 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 21:40
              Agulka!

wspolczuje! Trzymaj sie - i moze zadzown ze tak krwawisz? cyz to nie za duzo?
              Mowi kobieta, ktora miala krwotok po udanym porodzie i o malo sie nie
              pzrekrecila na drugi swiat bo sie jej zdawalo ze tak powinno byc, tzreba uwazac,

Renia
              • agulka1001 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 22:07
                ja juz nic nie wiem...lekarz mi mowil,ze skoro nie krwawie na poczatku,to juz
                pewnie nie bede...ale ja sobie wykrakalam,bo zazartowalam,ze pewnie wszystko
                przede mną...zobacze,jak bedzie jutro!ale dzieki za rade!
                Reniu,a jak sie czujesz??bylas juz u innego lekarza czy czekasz do pon?
                • ainer1 Re: leżec czy chodzic?? 31.08.06, 22:09
                  bylam u innego lekarza i czekam dalej - czuje sie dobzre, nic mnie nie boli,
                  nawet żołądek sie uspokoił trochę
                  • agulka1001 Re: ainer 31.08.06, 22:10
                    i co mowi lekarz?czekac?kazda sytuacja jest inna,wiec moze u Ciebie tak trzeba!
                    mysle,ze lekarz nie narazilby Cie na nic zlego!
                    • jagoda.li Re: ainer 02.09.06, 16:33
                      Witam Ja miałam 3 poronienia i zawsze zalecali oszczedzający tryb życia tzn nie
                      dżwigac i raczej się nie przemęczać ale lezeć mi nie kazaki.Myślę ze jak masz
                      ochotę lezeć to na pewno sobie nie zaszkodzisz ale spacery i w miarę
                      normalneżycie szybciej przyniesie ulgę po takim przeżyciu .wiem co piszę i was
                      rozumiem .pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego naj.nie załamujcie się
                      tylko walczcie-mnie się udało mam 2 wspaniałych dzieci
                      • andzia84 Re: ainer 04.09.06, 12:54
                        mnie dzień po zabiegu wypisali do domu, to był czwartek a w poniedziałek do
                        pracy, także cały czas w ruchu. Nic mi nie mówili żeby leżeć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka