Dodaj do ulubionych

Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana?

26.03.07, 11:09
Witajcie dziewczyny, dlugo tu nie zagladalam, ale od wrzesnia, od czasu
ostatniego poronienia nie moglam sie zebrac...
Teraz jestem w 7 tygodniu ciazy, to trzeci raz, chcialabym, zeby tym razem
sie udalo. W sobote widzialam dzidziusia na usg, bilo serduszko. To taki
piekny widok...
Najgorszy jest dla mnie stan niezdefiniowania, zawieszenia w prozni. Wiem, ze
jestem w ciazy, widzialam dziecko, ale caly czas gdzies z tylu glowy mam lek
o to, ze znowu sytuacja sie powtorzy, ze znowu bede przezywac ten straszny
bol po stracie.
Trzymajcie za mnie kciuki, ja za Was tez trzymam, zebysmy szczesliwie zostaly
matkami i przytulily w ramionach nasze ukochane dzieci.
Obserwuj wątek
    • niunia9949 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 26.03.07, 12:14
      mau uciekaj z tego forum i o nic sie nie boj tym razem napewno sie uda!!i koniec
      nie mozesz myslec inaczej!!powodzenia!!!!!!!!
      • agulka1001 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 26.03.07, 21:02
        uciekaj stąd czem predzej!pojawiaj sie tylko po to,zeby pokazywac zdjecia
        Twojego maluszka i nas wspierac,ze moze byc tylko lepiej!pozdrowienia i
        powodzenia!
        • jagoda_271 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 28.03.07, 12:54
          jest nowo założone forum mam grudniowych moze tam ci będzie lepiej a stąd wynocha !
          • aagata4 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 28.03.07, 16:35
            byc może czujesz sie kiepsko wsród ciężarowek ktore nigdy nie mialy zadnych
            problemow w ciązy i wymyslaja sobie takei nieistotne problemy (typu roztępy czy
            znoszenie ciąglych pytan jak sie czujesz...) ja bardzo źle odbieram takie
            pogaduchy kobiet w ciąży ...ale to tylko moje odczucia ... może masz inne ...

zajrzyj na forum kobiet w ciązy po poronieniu na stronie www.poronienie.pl -
            może tam sie lepiej poczujesz ... choc przyznam ze ja cale ciąże przesiedzialam
            na forach poronieniowych... i na urodzenie dziecka nie bylam calkiem otowa. nie
            mialam nawet skompletowanej wyprawki bo urodzil sie miesiąc przed terminem....
            mysle ze to sprawa naszych potrze.. bądx tam gdzie potrzebujesz być..

trzymam kciuki

Agata
            • mau1976 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 28.03.07, 19:19
              dziekuje za wsparcie, bez Was byloby mi na prawde trudno to wszystko przejsc...
              • xkarina Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 28.03.07, 21:27
                Droga Mau1976
                Chciałam zpytać, czy udało ci się znaleźć przyczynę twoich dwóch poprzednich
                niepowodzeń. Pytam, ponieważ też mi się to przytrafiło i za niedługo zaczynamy
                tarania po raz trzeci .

Dziękuję za odpowiedź.
                • atena2006 znalazlam przyczyne 10.04.07, 04:22
                  Na poczatku trzeciej ciąży wykryłam przeciwciała antykardiolipidowe,
                  antykoagulant tocznia i problemy z tarczyca. Leczylam intensywnie rozpoznane
                  schorzenia i od 8 miesiecy jestem szczesliwa mama malego łobuza.
              • agulka1001 mau1976 29.03.07, 21:52
                jesli mozemy Ci pomóc,jesli będąc z nami poczujesz sie bezpieczniej,to
                zagladaj,rozmawiaj z nami!
                a najlepiej powiedz,jak sie czujesz (hehehehe to jest to najczestsze pytanie
                zadawane cięzarowką?)
                • mau1976 Re: mau1976 30.03.07, 16:22
                  Czuje sie dobrze, chociaz mam plamienia i lekarz powiedzial, ze mam poronienie
                  zagrazajace. Zagrazajace, to jeszcze nie dokonane, co niesmile Duzo odpoczywam,
                  dbam o siebie generalnie. Jestem na zwolnieniu, bo moj styl pracy raczej nie
                  bylby wskazany (bardzo duzy stres).
                  Dziekuje za slowa wsparcia!
    • poleczka2 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 28.03.07, 23:57
      Musi być kochana, trzymam kciukismile
    • atena2006 Trzymam kciuki,żeby było dobrze. 10.04.07, 04:18
      Owoc mojej trzeciej ciązy śpi od 8 miesięcy w pokoju obok. Na poczatku bardzo
      sie balam, ale dalo mi to bardzo silny naped do poszukiwan przyczyn
      wczesniejszych poronien orazdo czestych kontroli czy, aby na pewno ze mna i
      malym wszystko dobrze. Po przekroczeniu piatego miesiaca uwierzylam, ze tym
      razem w koncu sie uda i tak sie stalo. Życze ci duzo zdrowia i wiary.
      Pozdrawiam.
      • mau1976 Re: Trzymam kciuki,żeby było dobrze. 10.04.07, 11:02
        Hej dziewczyny, donosze, iz swieta spedzialam w szpitalu....ale wcale nie jest
        zlesmile Mam tylko malutkiego krwiaczka, ktory spowodowal krwawienie.
        Zaczynam 10 tydzien, a lekarz powiedzial, ze skoro juz tak daleko zaszlam, to
        wszystko bedzie ok (chociaz oczywiscie tak jak atena jestem w ciaglym strachu).
        Caluje, pa pa
    • zaisa Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 10.04.07, 12:34
      Synek - z trzeciej ciazy wlasnie - jutro konczy pol roku.
      Balam sie strasznie. Przed kazdym usg czy wysluchiwaniem tetna - lecialo mi w
      gore cisnienie. Jak zaczelam czuc, jak sie porusza, zrobilo sie lepiej.
      Pamietam, raz zdalam sobie sprawe, ze wlasciwie nie czekam na dziecko, tylko
      kiedy bedzie koniec.
      Ale kazdego dnia dziekowalam, ze wciaz jest ze mna.
      A plamienia byly, pozniej tez klopoty z szyjka, cukrzyca ciezarnych...
      Spokojnie nie bylo. A synek jest kochanysmile
      Dobrze mi robila swiadomosc, ze jest tak duzo osob - wiekszosci nie widzialam
      lub moze raz (bo wiekszosc to internetowe ciocie) - ktore sla dobre mysli,
      szepca modlitwy, trzymaja kciuki... ...i rozumieja moj strach. Wiec teraz i ja.
      Mau - cieplo przytulam.
    • aanetkaw74 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 10.04.07, 22:48
      trzeba wierzyć że wszystko będzie ok ! niestety nie jest nam dane przeżycie w
      pełni i spokoju stanu ciąży ale przecież efekt końcowy jest najważniejszy. Mam
      za sobą 2 poronienia i jestem pełna 9staram się) pozytwynych myśłi niestety 4
      cykl staramy się i jak na razie nic...
      • olek771 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 12.04.07, 17:13
        Moj maluszek skonczy niebawem 15 miesiecy.Tez udalo sie dopiero za trzecim
        razem, wiec badz dobrej mysli smile
        • aanetkaw74 Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 19.04.07, 14:24
          ojej dzięki a powiedz czy coś u Ciebie stwierdzono? czy tak zadecydoał los?
    • agnrek Re: Trzecia ciaza, czy tym razem bedzie udana? 19.04.07, 15:29
      Ja poroniłam w grudniu w 6. tygodniu. Teraz jestem w 5. i przed wizytą u
      lekarza. Jestem dobrej mysli, wyniki mam dobre.
      • niunia9949 do Mau 19.04.07, 16:03
        Mau co u ciebie??
        • mau1976 Re: do Mau 20.04.07, 10:25
          Kochane, czuje sie dobrze, nie mam zadnych plamien, nic mnie nie boli, czasem
          jeszcze dopadaja mnie mdlosci (co bardziej mnie cieszy niz smucismile).
          Od ostatniego usg minal tydzien i znowu zaczynam sie martwic, ze tak dlugo nie
          widzialam dzidziusia i zastanawiam sie, czy u niego wszystko w porzadku...
          W przyszlym tygodniu we wtorek mam kolejne usg i wtedy sie okaze jak tam moj
          maluszek. To bedzie tez koniec I trymestru, co dla mnie jest wazne, bo
          poprzednie 2 poronienia mialy miejsce wlasnie w tym czasie.
          Zaczynam przybywac na wadze...Dzisiaj z trudem dopielam dzinsy (sa swiezo po
          praniu i dlatego takie obcislewink)
          Caluje Was kochane i trzymam kciuki za wasze starania, Mau
          • niunia9949 Re: do Mau 20.04.07, 11:39
            mau bedzie dobrze tylko sie nie zamartiaj i uwazaj na siebie buziakibig_grin
      • akte2 do agnarek 19.04.07, 18:02
        Ja poroniłam w styczniu, to był 6t2d i od tego miesiąca mój M, podjął decyzję,
        że już zaczynamy starania...Dziś mój 11dc przy zwykle 26 dniowych. Strasznie
        się boję, co z tego będzie.Jak ty sie czujesz, takie osoby podnoszą mnie na
        duchu. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Fasolkę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka