asik_24 29.08.07, 12:00 Dziewczynki, nie wiecie czy ta bakteria może być przyczyna poronień wczesnych? Poroniłam w 8-ym i 6-ym tygodniu. A dzisiaj się dowiedziałam o moim gościu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi75 sadzac po ponizszym opisie 29.08.07, 15:07 raczej nie, ale lekarzem nie jestem S. agalactiae powoduje zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków oraz starszych dzieci, czasami z bakteriemią. Potrafią skolonizować drogi rodne kobiety, podnosząc ryzyko przedwczesnego rozerwania błon płodowych. ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link
moly78 Re: streptococcus agalactiae 31.08.07, 22:01 Dzisaij odebrałam wyniki,u mnie też wyszła ta bakteria i lekarz po przeanalizowaniu wszystkiego stwierdził, ze istnieje duże prawdopodobieństwo, dostałam infekcji a następnie poroniłam w 18 tyg.Strasznie żałuje, że nie zlecił mi wcześniej posiewu Odpowiedz Link
mona322 Re: streptococcus agalactiae 04.09.07, 11:31 U syna w książeczce zdrowia znalazłam wpis - kolonizacja okołoporodowa s-agalactiae. I jakaś policytemia. Kurde skąd coś takiego się wzięło i jak oni znaleźli tą bakterię. Rodziłam już dość dawno temu ale dopiero teraz nachodzą mnie mysli, że to "świństwo" mogło zrobić krzywdę mojemu dziecku. Myslicie że nadal ja moge mieć tą bakterię i mogłaby źle wpłynąć na ewentualną kolejną ciążę? Odpowiedz Link
xxagaxx Re: streptococcus agalactiae 16.09.07, 21:47 podobno może być przyczyną, ale jak poroniłam ciążę to byłam czysta i wszystkie możliwe badania wyszły ok, a następna ciąża ze steptococcusem (walczyłam z nim od początku do 15 tc) jutro kończy 8 miesięcy i raczkuje już Odpowiedz Link