moniawilk 18.05.09, 21:43 witam,jestem po 2stratach ciaze zamierają8-9tyg,przechodze badania teraz dostałam skierowanie na hsg,czy wam tez lekarze zlecajatakie badanie?doradzcie jak sie przygotowac ..pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka293 Re: badanie hsg.. 18.05.09, 22:08 tak, zlecaja! Mialam robione po dwoch poronieniach.. Straty jak TY w okolicach 9 tyg. do samego badania nie musisz sie przygotowywac, pol godz.po "biegałam ". Odpowiedz Link
dragica Re: badanie hsg.. 18.05.09, 23:05 Mialam to badanie,aby wykluczyc wady macicy.Przezd hsg trzeba zrobic wymazz pochwy i badanie leukocytow-nie mozna miec zadnej infekcji.Mnie straaasznie bolalo,ale bol trwa krotko.Po badaniu dostalam profilaktycznie antybiotyk. Odpowiedz Link
bajba76 Re: badanie hsg.. 19.05.09, 07:44 też miałam robione w celu wykluczenia wad budowy macicy (poronienie w 7 tyg.)i okazało sie że wszystko ok przed badaniem naczytałam sie jakie ono straszne... ale wcale nie jest straszne a przynajmniej nie było u mnie-każdy ma inny próg wytrzymałości bólu.Dostałam tzw głupiego jasia -po tym badaniu jeszcze poleżałam 4 godziny i wypis do domu oraz na trzy dni antybiotyki. Po dwóch tygodniach po badaniu jeszcze wizyta kontrolna u ginekologa i teraz mam zielone swiatło do starań i miejmy nadzieje ze bedą owocne czego sobie i wszystkim na tym forum z całego serca życzę Mama Kruszynki (25-11-2008) Odpowiedz Link
zama-zama Re: badanie hsg.. 19.05.09, 20:39 czy to badanie zakłóciło Wam jakoś cykl? czy w cyklu z zabiegiem doszło do normalnej owulacji? czy plamiłyście po zabiegu? czy wynik jest od razu przy "wypisie"? ja mam 15.06 bo podobno mam polip w macicy- przyczyna plamień i może poronienia i zastanawiam się co robić po.... czy lekarz zlecił Wam jakieś badania po zabiegu? czy w kolejnym cyklu po zabiegu można się starać o dziecko? Odpowiedz Link
dragica Re: badanie hsg.. 19.05.09, 21:03 W cyklu,w ktorym mialam hsg,nie pamietam czy mialam owulacje,poza tym w takim cyklu raczej nie pwoinno sie planowac ciazy.Plamienie mialam,moze 2 dni.WYnik dostalam od razu.W kolejnym cyklu mopzna zajsc w ciaze. Odpowiedz Link
bajba76 Re: badanie hsg.. 20.05.09, 07:36 badanie nie zakłóciło cyklu i nie było zadnych plamień -wynik w dniu wyjścia ze szpitala . Nie było zadnych przeciwskazań do starań o dzidziusia jeszcze w tym samym cyklu. Należy być na czczo i nie wspołżyć 3 dni przed badaniem. Badanie miałam na Polnej w Poznaniu -sprawnie i bezboleśnie Odpowiedz Link
lidek0 Re: badanie hsg.. 19.05.09, 20:55 Przed badaniem musisz mieć zrobioną czystość, bo bakterie mogą zostać wprowadzone głębiej. Poza HSG /u Ciebie ciążę są tam gdzie trzeba więc raczej wszystko drożne, ale po zabiegach mogą być zrosty/ warto hormony, choroby odzwierzęce przebadać. Odpowiedz Link
moniawilk Re: badanie hsg.. 19.05.09, 22:17 Ja bede miala to badanie 8.06 mam byc zdrowa bez zadnych infekcji,10dni przed badaniem nie wspolzyc,jade na polna do Poznania,bardzo sie niecierpliwie,pozdrawiam Odpowiedz Link
iskierka1975 Re: badanie hsg.. 20.05.09, 11:30 ja tez mam mieć badanie hsg na polnej w lipcu. jestem po trzech poronieniech, ostatnie w kwietniu tego roku i zabieg 08.04.09. pani doktor (zostałam skierowana do kliniki leczenia patologii wczesnej ciąży na polnej) powiedziała że muszę odczekać trzy miesiące od zabiegu aby zrobić to badanie. strasznie się denerwuję, ale nie mogę się już doczekać. mam pytanko, czy wy też musiałyście odczekać te trzy miesiące. pozdrawiam. Odpowiedz Link
funia3 iskierka 20.05.09, 14:34 ja tez mam mieć hsg na polnej, cos chyba w lipcu. Laparo z usuwaniem ciązy pozamacicznej mialam w marcu, więc też czekam.... i juz nie moge sie doczekac. Odpowiedz Link
moniawilk Re: badanie hsg.. 20.05.09, 14:50 ja drugi zabieg mialam w listpoadzie,najpierw mialam genetyke ale wyszlo ok i teraz hsg, i pozniej dalsze badania ale nie wiem co dokladnie,pozdrawiam Odpowiedz Link