bozena73 Re: Pytanie do P. Zarządczyni 15.01.04, 17:53 Dziekuje Cmoku za pamiec :-)) Jeszcze jestem w pracy do jutra. Wlasnie koncze ostatnie projekty, sprzatam swoj komputer z roznych moich osobistych dokumentow i tym podobnych...No i chociaz cala moja grupa juz nie przychodzi do pracy, albo jak przychodzi to na godzinke, to ja jakos jeszcze nie jestem gotowa na opuszczenie tego miejsca. Nawiazuje kontakty ze wspolpracownikami ktorzy maja klientow w firmach gdzie bylabym bardzo zainteresowana praca..i w miedzyczasie pisze swoje resume. Moja firma troche to niezbyt korzystnie dla nas zorganizowala, gdyz odprawe moja polaczyli z zasilkiem. Wiec tym wlasnie juz od poniedzialku bedzie liczyc sie moj okres przynaleznych mi 26ciu tygodni. I to jest tak ze bedzie troche placic zasilek a troche moja kompania, dlatego to jest korzystnie dla nich. Podobno w innych firmach jest tak, ze gdy konczy Ci sie odprawa, to dopiero zaczyna sie dostawac uneymployment.No, ale to w sumie nic wielkiego, mogliby mi przeciez nic nie dac... Ale tez placa mi zdrowotne ubezpieczenie przez 3 miesiace bez kosztow dla mnie no i dali nam bardzo dobra "outplacement" firme na ktora przez 3 miesiace ma nam pomoc znalezc sie w tym nowym srodowisku bezrobotnych tzn. ma zrobic wszystko aby ten okres trwal jak najkrocej. No i juz od od wtorku mam u nich 4 dniowy workshop gdzie beda nam sprawdzac resumes, dadza nam konsultanta ktory bedzie nam pomagal w szukaniu pracy.. Zobaczymy jak to bedzie, ale brzmi to nawet ciekawie. Dlatego narazie jestem bardzo zajeta i to wlasnie nie pozwala wpuszczac zadnych zlych mysli do mojej podswiadomosci..Mam nadzieje ze jakos to wszystko przetrzymam. A jak bede miala depresje, to przeciez zawsze mam te forum :-) Odpowiedz Link
jack39nyc Re: Pytanie do P. Zarządczyni 15.01.04, 18:02 zycze powodzenia i nie zalamuj sie ... byle do wiosny.... hmmm... sprobuj sie rozgladac za firma DBM (Drake Beam Morin)... oni sie teraz rozbudowuja i wydaje mi sie ze beda potzebowac ludzi... Odpowiedz Link
bozena73 Re: Pytanie do P. Zarządczyni 15.01.04, 18:07 Jacku- Wlasnie to jest ta sama firma ktora jest zatrudniona przez moja jako nasza outplacement!! Moze tam i prace znajde :-))) Oni maja podobno swoje biura na calym swiecie..Ja ide do tego na Park Avenue kolo Grand Central. A skad Ty znasz ta firme? Odpowiedz Link
jack39nyc Re: Pytanie do P. Zarządczyni 15.01.04, 20:07 adres 100 park ave. znam te firme... firme DBM posiada Thompson i thompson chce ja sprzedac, zadzwonilem do kolegi aby on sie wyznal tam jesli chcesz to pozniej on wezmie Twoje resume i da "komu trzeba" to wiadomosc z ostatniej chwili wiec jak pojdziesz do nich to mozesz zablysnac tym ze wiesz takie rzeczy.... ta oni sa na calym swiecie a ja kiedys im zrobilem biura na 100 park ave... no coz czlowiek powazny to zna powazne firmy...hehehehe daj znac jak poszla ta wizyta tam w DBM.... powodzenia Odpowiedz Link
bozena73 Re: Pytanie do P. Zarządczyni 15.01.04, 22:11 Dziekuje Jacku..Bede Ci bardzo wdzieczna gdybys mogl przekazac moje resume komu trzeba..wyslij mi tylko Twoj email adres to Ci go przesle jak juz bedzie gotowe (ale nie z gazety, bo tego prawie nie uzywam, juz kilka razy wyslalam tam komus i nie doszlo) Ja tam ide w nastepnym tygodniu wiec oczywiscie dam Ci znac jak mi poszlo :-) Dzieki!!! Odpowiedz Link
jack39nyc Re: Pytanie do P. Zarządczyni 16.01.04, 14:22 Bozenko, slij na ten ades, do mnie wszystko dochodzi.... jesli przyslesz dzis to jeszcze podrzuce to mojemu znajomemu... zobaczymy co z tego wyjdzie.... napisz posta tez ze wyslalas...;-)) powodzenia Odpowiedz Link