Dodaj do ulubionych

Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio?

20.10.05, 21:27
W ogole nie jestem w temacie co teraz graja i co jest wartego obejrzenia.
Wybieramy sie z mezem do kina w ta sobote (pierwszy raz od urodzenia malego!!) no i chce cos
ciekawego obejrzec..ale autentycznie nie wiem co teraz graja..przegladnelam ostatnio NYT recenzje
filmow w NYT i jakos nic godnego uwagi nie znalazlam.
Nie chce horroru ani komedii z ich typowym bardzo kiepskim humorem..chce obejrzec film po ktory
wyzwala jakies emocje i nie pozwala o sobie zapomniec przez dlugi czas po wyjsciu z kina!
Czy jest cos takiego????!!!!
Obserwuj wątek
    • samo Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 20.10.05, 23:04
      Ja ostatnio byłam na "Flight plan" z Jodie Foster. Bardzo lubię tę aktorkę, a
      jako że moje dwa kina w miasteczku nie pozostawiają mi wielkiego wyboru poza
      wspomnianymi przez ciebie gatunkami, to się wybrałam. Dobry thriller, może nie
      z gatunku tych rewelacyjnych, ale trzyma w napięciu do końca. No i jeśli cię to
      przekona, to mimo upływu tygodnia wciąż go pamiętam ;o)) Warto dla Jodie,
      intrygi i miejsca akcji- dwupoziomowy samolot mogący zabrać niemal 500
      pasażerów, lot Berlin-Nowy Jork.To coś nowego w hollywoodzkich pomysłach.
    • happy_woman Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 20.10.05, 23:52
      Ja moze w kinie dawno nie bylam,ale za to ogladalam super film( wypozyczony z
      blockbuster)pt:"The siserhood of traveling pants".Jest to
      bardzo "lekki"film ,moze bardziej nadajacy sie na letni wieczor.NIebanalna
      fabula i piekne widoki(ah ta Grecja:).Film moze troche dla "bab" ale przyznam
      ze i moj maz ogladal z ciekawoscia, a na prawde jestesmy bardzo wybredni jesli
      chodzi o kino.SZczerze polecam .
      • samo Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 00:31
        "Sisterhood..." puściłabym swojej 14-letniej kuzynce ;o) Fabuła jest banalna do
        bólu. Jedyną zaletą tego filmu były widoki z Grecji. Mój M. zasnął. Ja
        dotrwałam i plułam sobie w brodę że nie wyłączyłam od razu. Ani mnie ten film
        nie bawił, ani nie wzruszał. I jeszcze ta bezczelna reklama Levi'sa. Ładny film
        o przyjaźni, ale kategoria P.G. mówi sama za siebie. Dozwolone do lat 14-stu ;o)
        • happy_woman Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 00:46
          No to faktycznie powinnas od razu wylaczyc skoro tak sie meczylas,zmaronowalas
          tylko swoj cenny czas.Co sie podoba mnie ,nie musi sie podobac Tobie.Ja tylko
          zaproponowalam ten film,i dalej obsatje ze film jest bardzo fajny.NIe
          przeszkadzalo mi ze bardziej adresowany byl dla mlodzszej
          publicznosci.Nareszcie film pozbawiony przemocy i brutalnosci ktorej juz mam
          dosc w dzisiejszym kinie.Dla mnie prawdziwy relax.pozdr
          • samo Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 01:08
            Wiem,że powinnam :o/ Mam ten głupi zwyczaj liczenia na to,że jednak poprawi się
            w miarę oglądania. Oczywiście że mamy prawo do różnych opinii. Ja wyraziłam
            swoją, bo również widziałam ten film. Uwierz mi, też nie lubię przemocy w
            filmach.Natomiast jeszcze bardziej nie lubię tzw. słodkopierdzących klimatów.
            Nie oglądam więc komedyjek romantycznych ani seriali o zwariowanych
            nastolatkach.Już wolę thriller o seryjnym mordercy.
            • aneta05 Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 02:03
              ja tez bardzo dawno nie bylam w kinie i to nie z braku czasu, ale z braku
              ciekawych filmow.
              Szkoda mi czasu i kasy na jakies beznadzieje. Bardzo czesto patrze na zwiastuny
              filmow i juz wiem, ze mnie to nie pociaga. Czasami zastanawiam sie czemu taki
              potezny moloch jak Hollywood nie moze robic czegos ambitnego, ale odpowiedz
              nasuwa sie sama. Nie pamietam juz kiedy widzialam w kinie cos naprawde
              wartosciowego i poruszajacego. Czekam wiec na Wasze sugestie.

Slyszalam w TV recenzje tego filmu z J Foster i nie byla pochlebna, ale moze
              akurat sie skusze i wybiore w weekend...ma znowu padac w NYC niestety.
              • jaga_nj Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 21:56
                Tez widzialam Flight Plan i jak dla mnie byl beznadziejny , kompletna strata
                czasu.Myslalam ze nie wysiedze do konca. Jodie Foster bardzo mnie tym razem
                zawiodla. Przereklamowany, osobiscie nie polecam.
                • samo Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 21.10.05, 22:11
                  Moim zdaniem Jodie była jak zwykle rewelacyjna. Można mieć natomiast
                  zastrzeżenia do fabuły. Nie chciałam się w to wgłębiać, bo podważając
                  sensowność intrygi raczej zepsułabym wszystkim jakąkolwiek zabawę.
                  • marta_midwest Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 22.10.05, 01:44
                    Ja ostatnio widzialam "In her shoes". Z czystym sumieniem polecam, dobre
                    aktorki i niezly film. Widzialam rowniez ostanio bardzo dobry film na
                    DVD, "Chasing Freedom", oparty na prawdziwej historii kobiety z Afganistanu
                    starajacej sie o azyl w USA. Wstrzasajacy, znakomity aktorsko, Juliette Lewis
                    doskonala w roli prawniczki.
                    • nika285 Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 22.10.05, 07:33
                      Dzisiaj widzialam "Stay" i mnie sie ten film bardzo podobal. Polecam! :)
    • irena2005 Polecam: "in her shoes"... 24.10.05, 05:28
      O ile dobrze napisalam. Bylam w sobote z narzeczonym. Ponad dwie godziny ale
      warto zobaczyc. Polecam poczytac recenzje na Yahoo, movies.
      • marta_midwest A history of violence 25.10.05, 05:32
        Krytycy dali mu A- co sie nie czesto zdaza, a ja sie z nimi zgadzam, mocny, ale
        dobry.
        • ania_2000 before sunset 25.10.05, 20:35
          a ja ze swojej strony polecam "before sunset" z ethan hawke i julie delpy.
          inny film ale jak dla mnie baaaaaardzoooo romantyczny:)
          taka "love story" gdzie dwoje "odnalezionych powtornie" kochankow spotka sie w
          paryzu.. troche nostaliczny - naprawde bardzo polecam.
    • ertes Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 27.10.05, 05:56
      Polecam na DVD: The longest Engagement.
      • ania_2000 Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 27.10.05, 21:08
        masz na mysli: a very LONG engagement?:)
        tez slyszlam ze dobry:) zamowie go sobie - rezyeserem jest ten od "amelii" -
        (ogladalam dawno i zapomnialam) - ale oba filmy w sam raz pasuja na dlugi
        jesienny weekend:)
        • ania_2000 saw II 27.10.05, 21:10
          brrr...widzieliscie "saw" ??? - o-kro-pne!
          teraz wychodz dwojka. dla kogos o mocnych nerwach to moze i dobra rozrywka.
          • ertes Re: saw II 27.10.05, 21:33
            W tym stylu polecam High Tension (Haute tension).
        • ertes Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 27.10.05, 21:31
          Upps, przekrecilo mi sie tytul :)

Tak czy inaczej warto obejrzec.
          • edytkus Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 28.10.05, 04:12
            Nie bylam w kinie cale wieki, ciezko znalezc opiekunke na sobotnie wieczory, ale wybieramy sie w ten
            weekend na Saw, chcialabym tez zobaczyc North Country ale nie mam towarzystwa ;(

Bardzo ciekawy film byl niedawno na Lifetime channel (powtorka w sobote) - Human Trafficking,
            wstrzasajacy dramat.
            • marta_midwest Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 28.10.05, 05:09
              A ja polecam "11:14", dopiero sie ukazal na DVD, naprawde niezly.
              • ania_2000 Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 28.10.05, 21:30
                Edytkusie:) prosze, po ogladnieciu, podzielic sie wrazeniami z sawII!
                • tamsin Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 29.10.05, 02:09
                  widzialam "saw" ale nie wybieram sie na saw 2, zreszta pierwszy mozna bylo
                  ogladnac tylko jeden raz, drugie podejscie bylo nie do wytrzymania..polecam
                  film "crash" wyszedl na dvd juz jakis czas temu, w/g mnie jeden z lepszych
                  filmow w tym roku.
                  • edytkus Re: Ogladaliscie cos ciekawego w kinie ostatnio? 29.10.05, 04:03
                    tamsin napisała:

polecam
                    > film "crash" wyszedl na dvd juz jakis czas temu, w/g mnie jeden z lepszych
                    > filmow w tym roku.

podzielam opinie, cos w stylu Traffic'u

Na Saw chyba sie jednak nie wybierzemy poniewaz moj maz w ten weekend pracuje.

--
                    -----------\\- -//-----
                    • marta_midwest Saw II 30.10.05, 05:26
                      Wlasnie wrocilam z kina. Nie moge nazwac Saw dobrym filmem, ale spelnia swoje
                      zadanie, caly film ogladalam przez palce, jezeli lubicie sie bac to polecam,
                      nie zawiedziecie sie. Podobal mi sie bardzie niz pierwszy.
                      • fridolino Re: Saw II 31.10.05, 04:40
                        polecam "stay"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka