Dodaj do ulubionych

Przestałem czytać Wyborczą

IP: 212.244.10.232, 212.244.10.* 22.03.01, 15:00
Czytałem Wyborczą przez kilka lat. Teraz już nie jestem w stanie strawić
gazety, która coraz bardziej zmienia się w skrzyżowanie panoramy firm z pop
cornem. Język coraz bardziej agresywny i infantylny, demerwujące
moralizatorstwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: hanka Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 17:12
      Twoja strata. Wyborcza jest kopalnią informacji. Ma niesamowity instykt, który
      pozwala jej pisać o najistotniejszych sprawch, tych globalnych i tych
      codziennych, ułatwiajacych życie. Dzięki tej gazecie, bezstronnej i
      bezkompromisowej wykryto i uniemożliwiono wiele przypadków korupcji.Kocham tę
      gazetę od pierwszego jej numeru po ostatni. Również, ze względu na osobę Adama
      Michnika, jego mądrość, wyważenie i niezłomność.
      • Gość: fili Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 212.244.10.232, 212.244.10.* 23.03.01, 14:51
        Jesteś idealistką, ale jeszcze kiedyś przekonasz się, że nie wszystko złoto, co
        się świeci. Miałbym spore zastrzeżenia co do tej obiektywności i bezstronności,
        zwłaszcza od czasu, kiedy GW zaczęła w niewybredny sposób atakować moją
        ulubioną Platformę. Poza tym szukam gazety, która po prostu informowałaby mnie,
        zamiast wciskać swoje natrętne, moralizatorskie komentarze.
        • szama Re: Przestałem czytać Wyborczą 31.03.01, 19:06
          Gość portalu: fili napisał(a):

> Jesteś idealistką, ale jeszcze kiedyś przekonasz się,
          że nie wszystko złoto, co
          >
          > się świeci. Miałbym spore zastrzeżenia co do tej
          obiektywności i bezstronności,
          >
          > zwłaszcza od czasu, kiedy GW zaczęła w niewybredny
          sposób atakować moją
          > ulubioną Platformę. Poza tym szukam gazety, która po
          prostu informowałaby mnie,
          >
          > zamiast wciskać swoje natrętne, moralizatorskie
          komentarze.
          masz racje, Hanka to iealistka, ty nie - jestes zimym
          wywazonym racjonalista, szukającv gazety, która by
          cie "po porstu" informowała, nie zapdzxaj się za daleko,
          znmam wiele gaxem tak robiących, woiele z nich z dostawa
          do domu przez miłe dwójki żeńskie z koscioła adwentystów
          dnia siódmego lub Jehova's witnesess - tak się dowiesz
          wszystkiego i nie bedzie to zadne nahalne
          moralizatorstwo. istotnie przesadza ten Michnik, nie
          dość że wszystkich poucza, to heszcze na dodatek wszyscy
          sie (tak sie teraz mówi...) słuchaja i robia jak im
          doradza, to moze - ale chociaz nie - to nie masoneria,
          to sam wielki brat(big Brother) Bo na spisek panzydowski
          mi to nie wyglada, może to jest jednak spisek
          pansłowiański, a w ogóle - uwazał bym na słowian nie na
          zydów, słowianie w istocie to okropna nacja, nieroby,
          [pikacy i mufony o osłabionym instynkcie moralnym,
          morduja sie masowa a takze innych, nienawidze słowian,
          co robic, gdzie emigrowac, na madagaskar? do Izraela,
          ale tam znów pełno tych żydów, którzy najpierw
          deprawowali słowian w rosji a, jak skończyli swoje
          dzieło (to przez nich rosja jest tak zdeprawowana) to
          wrócili skąd przyszli niemnoiej jednak sa przesiaknięci
          słowiańskimi obyvzxajami i skńczy sie tak, że zrobia z
          Palestyni druga Czeczenbie... a Michnik w tym macza
          palce i powaznie podejrzxewam, że to chodzi jednak o
          spisem pansłowiański racsej niz masońsko zydowski

• Gość: fili Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 212.244.115.94, 212.244.115.* 02.04.01, 13:13
            szama napisał(a):

istotnie przesadza ten Michnik, nie
            > dość że wszystkich poucza, to heszcze na dodatek wszyscy
            > sie (tak sie teraz mówi...) słuchaja i robia jak im
            > doradza, to moze - ale chociaz nie - to nie masoneria,
            > to sam wielki brat(big Brother) Bo na spisek panzydowski
            > mi to nie wyglada, może to jest jednak spisek
            > pansłowiański, a w ogóle - uwazał bym na słowian nie na
            > zydów, słowianie w istocie to okropna nacja, nieroby,
            > [pikacy i mufony o osłabionym instynkcie moralnym,
            > morduja sie masowa a takze innych, nienawidze słowian,
            > co robic, gdzie emigrowac, na madagaskar? do Izraela,
            > ale tam znów pełno tych żydów, którzy najpierw
            > deprawowali słowian w rosji a, jak skończyli swoje
            > dzieło (to przez nich rosja jest tak zdeprawowana) to
            > wrócili skąd przyszli niemnoiej jednak sa przesiaknięci
            > słowiańskimi obyvzxajami i skńczy sie tak, że zrobia z
            > Palestyni druga Czeczenbie... a Michnik w tym macza
            > palce i powaznie podejrzxewam, że to chodzi jednak o
            > spisem pansłowiański racsej niz masońsko zydowski
            >

Człowieku, po co to wszystko wypisujesz? Przedstawiłem konkretne argumenty i na
            nie odpowiadaj. Czy każdy, kto nie czyta Wyborczej jest antysemitą i wyznawcą
            spiskowej teorii? Jeśli tak uważasz, to powinieneś się zastanowić, czy sam
            przypadkiem nie wpadasz w obsesję.
            • Gość: borys Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.bci.net.pl 13.04.01, 12:43
              Czytałem Wyborczą od 1989 do 2000. Zaczęła obrzydliwie manipulować lustracją
              (Kaubą i Nizieńskim spokojnie można straszyć dzieci), aż zaczynam myśleć, że
              się czegoś boją ... . Potem "gra Herbertem" i ten "etosowiec" Żakowski.
              Buziaczki Naczelnego z Kiszczakiem były już tak obleśne, że myślałem, że się
              zżygam. Jeszcze towarzystwo Dziewczyny Bez Zęba Na Przedzie, która zasiliła
              bojkotowaną Zetkę... .
              Ciekaw tylko byłem, jak Gazeta poradzi sobie z problemem antysemitów u
              Kwaśniewskiego, przecież antysemityzm jest brzydki (by nie powiedzieć:
              niepoprawny), a Kwaśniewski ładny, ale Redaktor rozwiązał problem w
              duchu "pożegnania z bronią". Coraz bliżej historyczny kompromis lewicy laickiej
              z socjaldemokracją ... .
      • Gość: bistro Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 15:43
        Uwielbiam rozpalać Wyborczą w kominku,jest taka gruba,dużo papieru,płomień
        podobny do jedwbińskiej stodoły.
        • Gość: fili Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.gim.com.pl 27.03.01, 11:36
          Jesteś bydlakiem.
          • szama Re: Przestałem czytać Wyborczą 31.03.01, 19:15

> Jesteś bydlakiem.

czy chodzi ci kociu i tego, co napisał, ż rozpala w kominku gazeta wyborcza -
            isttnie, jest dośc gruba, dopokad wychodziła, najlepsza podpałka była Trybuna
            Ludu. Nie, nie doradzam zbierania gazety wyborcej, zdecydowanie nie, ja nawet
            archiwalne egzmeplartze własnej pordukcji sprzed stanu wojennego rozdałem
            słaknionym korepondentom new York time'a Gazxeta ma dobre Archiwum, tylko drogie
            sukinkoty, wiec po co ci papierowa wersja, istotnie dobrze sie pali, więc czemu
            mistro ma jej do tego celu nie uzywac? W końcu to nie jego kominek, tylko jego
            państwa, to jakis zbogacowny lokaj, może czyta nie umie i może tylko patrzyc w
            płomienie, w końcu biedni zmarznieci żołnierze Armii Czerwonej spalili poł muzeum
            poznańskiego (z obrazów, rzexba, zwłaszcza marmurowa nie pali sie najpepiej bo
            musieli, a poza tym aktuyalnie nie interesowali sie sztuka.
            • Gość: fili Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.bci.net.pl 02.04.01, 20:02
              szama napisał(a):

> czy chodzi ci kociu o tego, co napisał, że rozpala w kominku gazeta wyborcza -

Chodzi mi o porównanie ze stodołą.
      • Gość: eda Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 19:39
        jako wieloletnia wielbicielka Wyborczej i Redaktora naczelnego z przykrościa
        stwierdzam osuwanie się GW w stronę guścików POP publiczki.Rozumiem wymogi
        komercyjne,ale czy koniecznie trzeba zarabiać więcej i więcej,a pisać na
        poziomie niższym i nizszym? Czy GW i Naczelny nie moga pozostac ideowym
        wyjatkiem?Co nie oznacza ,że nie doceniam tego, co w dalszym ciągu tam znajduję.
        • szama Re: Przestałem czytać Wyborczą 31.03.01, 19:24
          Szanowana pani, kocham pani postepowy konserwatyzm, uwielbiam takie osoby,
          mieszkam w miescie gdzie sie im mówi "całuje raczki" albo wrecz "rączki całuę".
          Ja sadze ze Michnikowi to sie wymkneło spod kontroli. zaczał od 4 kolumn z
          okazji wyborów wałesy a jak skończył? gazeta jest coraz podobniejsza to tej
          wstrętnej zudowsko ameryka nskiej oih\ydu jaka jest New Yor Time, która jej
          nieliczni czytelnicy uwazaja za najlepsza gazete na swiecie, tfuno, nie kazsy
          potrafi zapanowac nad powielaczem dobrodziejko, Michnik ie zapanował, i z
          powielacza zrobiła mu sie firma i to na giełdzie i to nawet dośc dobrze stoi,
          to jakies nieporozumienie, bo gdzie moralność. I co gorsza, podejrzewam tego
          przeniewierce, że wkrótce poozwoli swojemu persolnelowi wydawac dodatek na
          powielaczu a roznosic go beda młde dziewczyny udające że sia w ciązy (na
          brzuchu beda miały torbe fimowa, gdzie będzie ten dodatek) moze nawwetr posunie
          sie do tego, że zatruydni firme ochroniarska i kaze im sie przebrac za ZOMO? a
          moze w końcu dojdzie i do tego, że powoła za swoje dziwnie szybko zarobione
          pieniądze jakis rzad, który ogłosi sdtan wojenny i potem każe sie internowac i
          tak dalej? ja nawet widziałem taki film z Brosnanem, gdzie magnat prasowy, zehy
          miec o czym pisac zamierza zorganizoac wojne nuklearna na swiecie, prasa to
          potega donbrodziejko...
      • szama Re: Przestałem czytać Wyborczą 31.03.01, 18:59
        hanka, opanuje sie, nie kochaj za bardz, zostaw miejsce innym
      • Gość: green Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.04.01, 21:06
        niezly z ciebie lizus
      • Gość: diablo Re: Przestałem czytać Wyborczš IP: 195.205.156.* 17.05.01, 13:15
        GW gazeta beztronna? nie badz smieszna!!! ostatnie [od stycznia] zjadliwe ataki na Platforme Obywatelska sprawily, ze z gazety, ktora lubie GW stala sie gazeta, ktora musze czytac [praca] i tyle...
    • Gość: redaktor Re: Przestaem czyta Wyborcz IP: 134.60.10.246, 134.60.246.* 24.03.01, 15:37
      ... Poziom gazety odwierciedla tylko poziom
      pracownikow. Na pewno jest to do poprawienia w
      warunkach
      rosnacego bezrobocia, takze w tej dziedzinie.
      • szama Re: Przestaem czyta Wyborcz 31.03.01, 19:28
        zgadzam sie absolutnie - pozi0m gazetry odzwierciedla poziom jej redaktorów,
        rosnące bezrobocie ? co sugerujesz, zeby zatrydniac bezrobotnych w gaxecie
        czy co? jak powiedział pewien niepracujacy (w budzetówce przynajmniej) pisarz
        polski, "jak wykazały dowiadczenia uzywanie profesorów uniwersytetu do wyrebu
        lasów nie podnosi jakosci drewna? więc nie wiem, może jednak nie bezrobotnych?
        pytamn w dobrej wierze, poniewaz sam jestem bezrobotny i to z dwóch powodów po
        pierwsze praca zabiera zbyt wiele czasu i nie ma kiedy zarabiac a poza tym jak
        mówi ludowe przysłowiek KAŻDA PRACA HAŃBI
    • Gość: szczekn Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.03.01, 19:04

> Czytałem Wyborczą przez kilka lat. Teraz już nie jestem
      > w stanie strawić gazety, która coraz bardziej zmienia
      > się w skrzyżowanie panoramy firm z pop cornem. Język
      > coraz bardziej agresywny i infantylny, demerwujące
      > moralizatorstwo.

heh - tyle lat, jak mowisz, czytasz wyborcza a nie wiesz
      jeszcze, ze nalezy ja czytac WYBIORCZO? :)))

zapewniam cie, ze po odfiltrowaniu 99% tresci jest to
      calkiem interesujaca gazeta... ;)
    • Gość: Lekarz Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 134.60.10.246, 134.60.246.* 24.03.01, 22:07
      Co sadziecie o sloganie: kupujesz, grypsujesz
    • Gość: bano Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 10.109.1.1, 212.184.123.* 04.04.01, 05:07
      wolny kraj, nie chcesz to nie czytaj, ja czytam ładnych parę latek i dalej ją
      będę czytał
      • Gość: bykk Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.chello.pl 04.04.01, 11:13
        Gość portalu: bano napisał(a):

> wolny kraj, nie chcesz to nie czytaj, ja czytam
        ładnych parę latek i dalej ją
        > będę czytał

to czytaj!!!! może kiedyś się obudzisz
    • Gość: kajus Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.mimuw.edu.pl 11.04.01, 02:24
      Nie "Wyborczą", tylko "Wybiórczą".
    • Gość: Marek Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 217.96.157.* 11.04.01, 20:10
      Kupuję ze względu na ogłoszenia. Czytuję, ale ze wstrętem. Odrzucam kubliki,
      wielowiejki, gadomki a ostatnio nawet skalki. Ich teksty budowane są z tezą -
      dołupać SLD. Coraz częściej sięgam po inne gazety. Jeśli znajdę bardziej
      obiektywną z dużą ilością ogłoszeń - przestanę kupować
      • Gość: Marek Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 11.04.01, 20:13
        Zapomniałem dodać - Kupowałbym zawsze, gdyby wszystkie teksty pisał A. Michnik.
      • Gość: borys Re: Przestałem czytać Wyborczą IP: 195.116.240.* 13.04.01, 12:27
        Jedyną "inną gazetą", która nie kopie SLD jest chyba tylko Trybuna.
    • nanabun Re: Przestałem czytać Wyborczą 11.04.01, 23:32
      A ja Wyborczą czytam od początku i bardzo sobie ją chwalę. Adaś Michnik to
      świetny fachowiec w tym co robi, a w naszym pięknym kraju za dużo jest
      amatorszczyzny. Narzekasz, że GW atakuje Platformę. Niwe atakuje, a po prostu
      realnie ocenia, tak jak platforma ze swoim populizmem na to zasługuje. A w
      ogóle jeśli nie chcesz czytać, to mamy wolny kraj i to Twoja sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka