Gość: Redakcja IP: *.gazeta.pl 02.03.01, 15:24 Czy interesuje Cię, co ogląda Twoje dziecko? Czy uważasz, że rodzice powinni kontrolować, co oglądają dzieciaki, czy można im zostawić wolny wybór? Czego brakuje w telewizyjnej ofercie dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogusia Re: Co ogląda Twoje dziecko? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.01, 16:32 Mieszkam na stale w Niemczech i wychowuje dzieci dwujezycznie. Bardzo zalezy mi na programach dla dzieci, prowadzonych ladna polszczyzna. Chce zeby dzieci ogladajac program, mogly sie tez uczyc polskich zwrotow, przyslow, piosenek lub wierszy. Tego bardzo brakuje w telewizji satelitarnej, bo tyklo do takiej mam dostep. Bardzo podobal mi sie program "Domowe przedszkole" z Misiem i Margolcia. Niestety nie byl pokazywany na TV Polonia. Moze moznaby go wprowadzic. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia Re: Co ogląda Twoje dziecko? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.01, 16:32 Mieszkam na stale w Niemczech i wychowuje dzieci dwujezycznie. Bardzo zalezy mi na programach dla dzieci, prowadzonych ladna polszczyzna. Chce zeby dzieci ogladajac program, mogly sie tez uczyc polskich zwrotow, przyslow, piosenek lub wierszy. Tego bardzo brakuje w telewizji satelitarnej, bo tyklo do takiej mam dostep. Bardzo podobal mi sie program "Domowe przedszkole" z Misiem i Margolcia. Niestety nie byl pokazywany na TV Polonia. Moze moznaby go wprowadzic. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: Co ogląda Twoje dziecko? 04.03.01, 23:32 Czy zwróciliście uwagę na twór jakim są pokemony. Ktoś kto to sprowadził nie powinien wyjść z więzienia i do końca życia mieć to puszczane. W TVN ostatnio potwierdzili tylko moją opinię. Rodzi to w dzieciach wyjątkową agresję. Jestem instruktorem ZHP od 20 lat.Pracuję z dziećmi i sądzę że dość dobrze zdołałem je poznać. Obserwuję jakie najdziksze odruchy wywołuje w dzi8eciach ta bajka. Mój bratanek dostał ataku histerii, gdy za karę miał mieć szlaban na pokemony. Aż boję asię lata, gdy dzieci na wakacjach zaczną łapać żaby, jaszczurki itd. bawiąc się w łapanie pokemonów. To będzie totalna rzeź. Fabuła pokemonów jest wyjątkowo kretyńska. Młodzi ludzie łapią ajkieś stwory (pokemony) aby je sobie czynić poddanymi, a stwory te mają najróżniejsze zdolności typu rażenie prądem, ogniem itp. Przemoc na każdym kroku. A rodzice bezkrtycznie pozwalają to swoim pociecjhom oglądać, bo przynajmniej mają spokój. Oczywiście handlarze podłąpali sprawę ijak woda idą wszelkie pokemonowe gadżety. Czy jest jeszcze w śród rządzących tym krajem ktoś rozsądny??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Co ogląda - Do REDAKCJI GW IP: *.ze.tarnow.pl 05.03.01, 09:44 Czy byłaby to kryptoreklama gdyby obok recenzji programów (skądinąd wartościowej) byłyby również podane w MAGAZ.TV terminy rozpoczęcia tychże programów. Nie wszyscy rodzice mają czas na dokładne studiowanie progr.TV. A z recenzji wynika, że niektóre programy są godne polecenia dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Co ogląda Twoje dziecko? IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 05.03.01, 14:10 Oczywiscie b.mnie to interesuje ale czasem mam wrazenie, ze walcze z wiatrakami. To co proponuje sie dzieciom to w wiekszosci bezwartosciowa sieczka i papka zapychajaca im wszystkie pory w mozgu. Dla najmlodszych oferuje sie jakies kreskowki pelne durnych stworow z durnymi odruchami. Dla starszych beznadziejnie glupie i jalowe filmy o mlodziezy pozbawione w wiekszosci jakichkolwiek wartosci i nawet niezbyt smieszne. Staram sie pociechom podsuwac jakies propozucje ale ta bestia TELEWIZJA kiwa mnie i moje dzieci. Mami glupotami nie dajac zbyt wiele w zamian. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estat Re: pogoń szczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.01, 00:58 Jest dobrze. Tylko "spóldzielnia" i "KEBAB" może zepchnąć nas z pierwszego miejsca. MKS K...A MAĆ GRAĆ -TAK DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Re: pogoń szczecin IP: *.gazeta.pl 08.04.01, 16:46 Gość portalu: Estat napisał(a): > Jest dobrze. Tylko "spóldzielnia" i "KEBAB" może zepchnąć nas z pierwszego > miejsca. > MKS K...A MAĆ GRAĆ -TAK DALEJ Kebab - rozumiem, spółdzielnia - domyślam się, ale może trochę więcej szczegółów. Kto do tej półdzielni należy i po co? Odpowiedz Link Zgłoś