Dodaj do ulubionych

Krzyż a Warszawie

IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 16:13
Jakie macie zadanie na temat krzyża w W-wie. Wg mnie jego miejsce jest w
kościele. Jak mam z tego taki wniosek że jak w przysłowiu kto mieczem wojuje
od miecza ginie - dzisiaj ta wersja była kto krzyżem.... Panów w sukienkach
chyba przerosła ta sytuacja.Państwo państwem a kościół kościołem.
Obserwuj wątek
    • Gość: siostrateresa Re: Krzyż a Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 16:56
      Co za bystrość umysłu!
      • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 18:11
        Zostawić krzyżyk na swoim miejscu, "obrońcy" zanudzą się kiedy nikt
        nie będzie się interesował tymi deskami, za rok nie będzie problemu.
        • Gość: budowniczy Re: Krzyż a Warszawie IP: 109.243.149.* 03.08.10, 18:21
          Dziwie sie że prezydent kraju robi za stronę w tej sprawie albo
          prezydent Warszawy. To wyłącznie sprawa nadzoru budowlanego.
          • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 18:23
            Nadzór budowlany wyprowadzi tłum dewotek, dziadów i oszołomów?
            Wątpię.
            • Gość: budowniczy Re: Krzyż a Warszawie IP: 109.243.149.* 03.08.10, 18:28
              Tylko nadzór budowlany jest uprawniony do kroków prawnych w tej
              sprawie, włącznie z siłowymi.
              • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 19:06
                Miejsce krzyza jest w kosciele. Dzisiaj przekonalam sie,ze Polska
                jest bardzo slabym panstwem.Tlum fanatykow religijnych dyktuje
                panstwu warunki.Krzyz postawiono w tym miejscu lamiac prawo, moge
                wiec lamac prawo, zaslonic sie krzyzem i bede bezkarna.Widze tez, ze
                PO wygralo wybory, a rzadzi PiS. Podobno jestesmy panstwem prawa.
      • Gość: dominik Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 19:02
        czy Ty siostro jesteś od Jareczka, czy raczej z moherowych?
        • chilli-and-vanilla Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 20:37
          dla mnie ta cała akcja z krzyżem plus jeszcze dzisiejsze sceny w Sądzie
          Najwyższym, to po prostu żenada i wstyd. Takie rzeczy tylko w Polsce są możliwe.
          • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 20:46
            Polska to piękny i oryginalny kraj.
            • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 20:49
              Glownie oryginalny.
              • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 20:51
                Nie zgodzę się z Tobą, bardziej piękny niż oryginalny.
                • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 20:56
                  Ja jednak pozostane przy swoim.Caly dzisiejszy dzien swiadczy o tym,
                  ze oryginalny. Piekny na drugim miejscu
                  • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 20:57
                    Dobrze, nie będę się spierał, potrafię być"ustępliwy"
                    • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 21:00
                      Jestes zgodnym czlowiekiem, milo.
                      • cypis.syn.rumcajsa Re: Krzyż a Warszawie 03.08.10, 22:35
                        pozwolę sobie zaprezentować wieczorne haiku. ot taka impresja nt kończącego się
                        dnia.

pedofila
                        kółko
                        krzyżyk
                        • Gość: mirek Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 22:53
                          Ponownie powtarzam,Polska to dziki kraj.
                          • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 03.08.10, 23:19
                            Dlatego wódka musi być tania.
                            • chilli-and-vanilla Re: Krzyż w Warszawie 04.08.10, 10:20
                              do tego prowadzi fanatyzm. najbardziej podobał mi się tekst: "ratuj
                              nas panienko niebieska" buhuhuuuu. skąd się biorą tacy ludzie?
                              • Gość: katolik Re: Krzyż w Warszawie IP: 188.33.66.* 04.08.10, 17:00
                                PiS napuszczając ludzi na księży chcących przenieść krzyż do kościoła totalnie się skompromitował.
                                • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 04.08.10, 18:10
                                  Amen!!!!
                                  • Gość: any moher Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.10, 22:34
                                    wow ale te mohery siły mają... w tramwaju, kolejce to padają bo ustać nie mogą -
                                    a tam barierki prawie połamali. Oj J-areczek zrobił swoje
                                    • Gość: pleban Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.10, 22:54
                                      Jarka się przebrała.
                                      • Gość: poezyjka Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.10, 23:21
                                        Czy tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem,
                                        będzie Polak mógł z Polką a Polka z Polakiem????
                                        • Gość: cypis Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 09.08.10, 12:52
                                          nie Poezyjko, dopuszczalna bedzie tylko masturbacja krzyżem.

niedobrze: powiem szczerze uśmiechnąłem się
                                          www.youtube.com/watch?v=Y0Hok16Jqtw

mam nadzieję, że sld uda się ruszyć trochę to polskie państwowo-kościelne
                                          szambo. ale ogólnie to śmiesznie jest;)

• Gość: kubek Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 09.08.10, 13:07
                                            i niech tak zrobią - oddzielić państwo od kościoła. Kilka takich akcji i tak
                                            będzie. Facetom w sukienkach się ukróci;)
                                            • Gość: ala Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 09.08.10, 13:22
                                              Faceci w sukienkach zawsze spadaja na cztey lapy.Oni jak kameleon,
                                              potrafia przystosowac sie do aktualnych okolicznosci.
                                              • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 09.08.10, 21:57
                                                O godzinie 23.00 muszę iść pod okno sąsiada( ma telewizor ) zobaczyć
                                                demonstrację przeciwników samowoli budowlanej w Warszawie.
                                                • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 10.08.10, 09:58
                                                  Widziałem. Raczej pogodna, wesoła demonstracja młodych ludzi
                                                  przeciwko wszechobecności religijnych znaków.
                                                  Jestem przekonany, że większość była po piwie(małym) i dobrze się
                                                  bawili.
                                                  Smutni i rozmodleni"obrońcy" zachowywali się jak moja babcia
                                                  nieboszczka po kilku szklankach wódki.
                                                • chilli-and-vanilla Re: Krzyż w Warszawie 10.08.10, 21:54
                                                  i ci się podobało?
                                                  • Gość: PRzewałka Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.10, 22:26
                                                    poczułem się tam obecny(i dzisiaj też)
                                                  • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 10.08.10, 23:09
                                                    Podobało mi się, dlaczego nie?
                                                  • Gość: absolwent Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.10, 23:20
                                                    Kielonek - byłes po kielonku czy kielichu- bo to wiesz różnie bywa - kielonek
                                                    dla mohera kielich dla ... bawełny
                                                  • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 10.08.10, 23:22
                                                    Jesteś absolwentem KUL?
                                                  • Gość: Popeye Re: Krzyż w Warszawie IP: 188.33.86.* 11.08.10, 06:28
                                                    Janusz Palikot jest absolwentem KUL, więc wie co mówi, że tam pod
                                                    tym krzyżem są obrażane uczucia katolików, gdy nie pozwala się
                                                    księżom zabrać krzyża do kościoła. Moje także. Rydzyk i słuchające
                                                    go mohery wystawiają krzyż na pośmiewisko i to jest żałosne.
                                                  • Gość: sz Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 11.08.10, 19:11
                                                    Kielonku - był po butelce absolwenta;)
                                                  • Gość: przechrzta Re: Krzyż w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.10, 23:21
                                                    mamy krzyż pański z tym krzyżem
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Krzyż w Warszawie 11.08.10, 20:56
                                                    ja bym raczej powiedziała że z tymi pożal się Boże "krzyżowcami"
                                                  • kielonek-online Re: Krzyż w Warszawie 11.08.10, 21:07
                                                    Bić krzyżaków!
                                                    A może olać sprawę?
      • Gość: Harcerz Re: Krzyż a Warszawie IP: *.chello.pl 18.08.10, 23:02
        Mnie o jakiegoś coraz bardziej łupie w krzyżu!!!Jest na to jakaś rada?
    • Gość: cypis Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 10:49
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8242501,Konserwator_zabytkow_zgodzila_sie_na_tablice.html

hahahahaha. co za tempo! brawo!
      • Gość: ja Re: Krzyż a Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 15:31
        Proponuje do obrony wyslac ekipe do zadan specjalnych:
        1. Makbet1 razem z ta mila pania z kucem (ale na glowie:) bedzie przekonywal, ze
        wszystko jest ok.
        2. Szefowa (z Bufetowa sie dogadaja:D) poopowiada o termomodenizacji, DTS, zwali
        cos na radnych, przetnie jakas wstege i sie pomizdzy do kamery (zawsze pare
        glosow wiecej, sobie w czasie kampani wrzuci do jakiegos tekstu sponsorowanego,
        ze sie o krzyz starala) - nie mowiac o jedzonku i reszcie - w koncu tajemnica
        poliszynela jest, ze poza nieskonczona glupota (to akurat cytat E.), w UM Zabrze
        nie konczy sie budzet na delegacje.
        3. Ponadto sugeruje sciagnac krzyz do Zabrza i postawic go na stadionie.
        Krzyzakom z Allianz sie spodoba:D
        • Gość: kielonek off Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 18:40
          mamy krzyz panski z ta Mańką
          • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 19:46
            Teraz, to bedziemy mieli krzyz panski z tablica na palacu.
            Tymczasem zycie towarzyskie w Warszawie zyskalo nowe miejsce.
            • Gość: podziwiający Re: Krzyż a Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.10, 19:53
              Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem,
              Polska jest wiochą a Polak burakiem.
              • chilli-and-vanilla Re: Krzyż a Warszawie 12.08.10, 19:57
                jaka tam tablica, trzeba przestawić pomnik Poniatowskiego (w końcu niczym się
                wielkim dla kraju nie zasłużył) i postawić w jego miejsce pomnik Kaczyńskiego -
                Prezydenta wszystkich Polaków, wielkiego męża stanu....
                • Gość: czerwony pieprz Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 20:06
                  w Lechkaczystanie jest to do zrobienia.
                • Gość: podziwiający Re: Krzyż a Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.10, 20:36
                  Pomnik Kaczyńskiego na ko..ocie?
              • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 20:07
                Podziwiajacy, przeslij te maksme krzyzakom z Warszawy.Moze wezma ja
                sobie do serca i rozejda sie do domow,pielegnowac wnuki.
                • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 12.08.10, 21:47
                  Nie rozejdą się. Ludzie lubią przebywać w towarzystwie podobnych do
                  siebie ludzi.
                  dlatego jeszcze dzisiaj będę przebywał z Gerardem i Michałem.
                  • Gość: POeta Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 14.08.10, 21:06
                    SANTO ZABITO LechKacz
                    hasło Jar_OSŁA_wa
                    • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 14.08.10, 21:35
                      I bez mordobicia ulegli garstce młodych policjantów, duch w narodzie
                      ginie.
                      Teraz mogą się napić wódki, kamery już tak bardzo się obrońcami nie
                      interesują.
                      • Gość: wyrwichwast Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 15.08.10, 12:12
                        od tego sleczenia na ryczce przy ekranie juz mnie krzyz boli
                        • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 15.08.10, 15:10
                          Juz mamy replike krzyza kolo palacu. Tzw. obroncy maja zajecie i juz
                          nie nudza sie.
                          • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 15.08.10, 16:15
                            Dobrze, że nie jestem katolikiem, nie muszę się wstydzić.
                            • Gość: nic Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 15.08.10, 17:23
                              a na trasie do krzyza na Giewoncie piorun porazil turyste.Moze
                              dlatego nalezy przeniesc krzyz w Warszawie przed palacem(lub moze
                              zostawic?)
                            • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 15.08.10, 20:24
                              Nie jestes katolikiem,ale jestes Polakiem. Prawie cala Europa wie,
                              ze Polak=katolik i jak poinformujesz o tym turystow zagranicznych,
                              ktorzy tlumnie odwiedzaja okolice palacu.To teraz najciekawsze
                              miejsce w Polsce. Widzisz wiec, ze czesc wstydu za fanatykow
                              religijnych i fanow bylego prezydenta spadnie takze na ciebie i
                              niestety nsa mnie tez.
                              • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 15.08.10, 21:04
                                Gdzie w Europie słyszałeś o takim stereotypie?
                                Polak to pijak, tak mówią, ale dlaczego katolik?
                                • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 15.08.10, 23:38
                                  Najpierw przyczynil sie do tego JPII, nastepnie stara i w duzym
                                  stopniu nowa emigracja i wreszcie obecny papiez, ktory dosc czesto
                                  mowi o tym, ze Polska to ostoja i ostatni bastion katolicyzmu w
                                  Europie. Poogladaj tez sobie niektore zagraniczne stacje
                                  telewizyjne, zobaczysz jak jestesmy obecnie pokazywani. Chodzi
                                  oczywiscie o wydarzenia kolo palacu prezydenckiego.Nazywani
                                  jestesmy ''muzulmanami'' Europy.
                                  • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 15.08.10, 23:49
                                    Te zagraniczne stacje to chyba w dnie flaszki zobaczę.
                                    zdrówko!
                                    • Gość: ala Re: Krzyż a Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 16.08.10, 00:04
                                      To dobranoc i milych snow zycze. Dna flaszki lepiej nie
                                      ogladaj,zostaw sobie cos na jutro.
                                      • chilli-and-vanilla Re: Krzyż a Warszawie 16.08.10, 19:45
                                        podsumowując stereotypy o Polakach to sprawa wygląda następująco: Polak = pijak,
                                        gorliwy katolik i do tego złodziej. Jednym słowem mieszanka wybuchowa
                                        • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 16.08.10, 19:59
                                          A krzyżyk jak stał, tak stoi.
                                          • chilli-and-vanilla Re: Krzyż a Warszawie 19.08.10, 22:45
                                            hahaha dokładnie, a czytaliście życiorysy "obrońców krzyża" ? :)
                                            • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 19.08.10, 22:50
                                              Sami zacni obywatele.
    • russi28 Re: Krzyż a Warszawie 26.08.10, 20:57
      Jeżeli biskupi mówią,że sprawa krzyża to nie ich problem,to zwracam się z apelem
      do prawdziwych katolików.
      Przestańmy w niedziele chodzić do kościoła.Każdy w swoim mieście niech idzie
      pomodlić się pod krzyż.
      Na pewno w każdym mieście stoi jakiś krzyż.Do kościoła pójdziemy najwyżej dwa
      razy w roku-na Wielkanoc i Boże Narodzenie.Księża niech się modlą sami w
      kościołach skoro nam proponują modlitwę na ulicy.
      Katolik
      • Gość: ben Re: Krzyż a Warszawie IP: 212.106.160.* 26.08.10, 22:02
        coś w tym jest!
        • kielonek-online Re: Krzyż a Warszawie 26.08.10, 22:26
          Nie ma nic.
          To tylko bajki, folklor i przesądy.
          Zdrówko!
          • Gość: ciekawski Re:Kim jest ta pani z Zabrza? IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.10, 12:13
            Pikietujący myją się też w pobliskich knajpach. Nie ma tam
            pryszniców, ale są umywalki. - Ja chodzę tu blisko, Przekąski
            Zakąski, jak większość z drużyny. Tam jest ładna toaleta. Raz
            poszłam do ekskluzywnej restauracji, ale czułam się źle - mówi pani,
            która przyjeżdża raz na tydzień z Zabrza i od trzech dni śpi
            pod bramą ministerstwa.
            • Gość: irys Re:Kim jest ta pani z Zabrza? IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.10, 12:31
              Dobrze, że wymiotło Ją z Zabrza.
              Ot, szkodzący moher.
              • Gość: Vita SHOW Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 08.10.10, 23:50
                W sobotę i niedzielę rusza ogólnopolska akcja posłów PiS-u organizacji pielgrzymek
                (autobusowych) do Warszawy celem uczczenie katastrofy smoleńskiej.
                • Gość: tady Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 09.10.10, 23:46
                  w ramach wycieczki sponsor funduje:
                  - kaczka po smoleńsku...
                  - zimny Lech...
                  a nawet... - kaczka w rydzykach!
                  • Gość: tadeusz w. Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 10.10.10, 23:21
                    oddajcie krzyż
                    • Gość: PISARZ Re:pół roku od katastrofy IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:15
                      Z krzyżem będzie problem, ale materiał na pomnik i to darmowy na będzie już lada dzień!!!Synoptycy zapowiadają niebawem śnieg i mrozy!!! Oby na wiosną nie wołali oddajcie śnieg!!!
                      • Gość: układ Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 12.10.10, 17:47
                        Bronek,nie darujemy Ci krzyza
                        • chilli-and-vanilla Re:pół roku od katastrofy 12.10.10, 21:38
                          tu jest Polska ! tu jest Polska!
                          • Gość: wyborca II Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 14.10.10, 22:15
                            kiedys pisano o cudzie w oknie chalupki przy ul.Knosały.Mysle,ze obok znalazlo by sie jakies miejsce na substytut.
                            Pawlow bedzie zazdroscil.
                          • Gość: PiSdo_nos Re:pół roku od katastrofy IP: *.stk.vectranet.pl 16.10.10, 14:22
                            Republikanie z PiS-łączcie się,a najlepiej pod krzyżem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka