Dodaj do ulubionych

Wraca ekipa Urbańczyka

IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 15:13
Na listach PO znajdują się dwa Urbańczyki, Holewa, Sekuła, Potyka.
Ciekawe, że te rodziny wcześniej występowały jako katolicy, a teraz liberałowie. Widać każdy szyld jest dobry, byleby prowadził do celu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldek Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 15:33
      W sumie lepsza ekipa Urbańczyka, niż gdyby wygrał ostatnio Rafał Marek.
      Obawiam się wpływy gliwickie mogły doprowadzić do likwidacji tramwaju,
      degradacji znaczenia Górnika Zabrze i Domu Muzyki i Tańca.
      • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 16:28
        Oni wszyscy sa siebie warci. Co pare lat robia chop siup zmiana
        d.... i wszystko zostaje po staremu. Kiedy wreszcie ktos nowy bedzie
        rzadzil Zabrzem?
        • Gość: Zabrzanka Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: 83.230.51.* 29.08.10, 19:22
          Dlatego trzeba pójść na wybory i postawić krzyżyk przy innych
          nazwiskach!
          • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 20:28
            I tu sie z Toba zgadzam.
            • Gość: też kierowca Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 21:56
              Dobra, ale przy których? Każdy z tych starych kiedyś był też nowy i
              co z tego wynikło? Gdyby zrobić rachunek zasług to można dojść do
              wniosku, że nikt nic dobrego nie zrobił, więc nie należy głosować na
              nikogo. Ponawiam zatem pytanie: na kogo głosować? Kto da nową 4-
              letnią nadzieję? I tak w koło Macieju!
              • kielonek-online Re: Wraca ekipa Urbańczyka 29.08.10, 22:12
                Na mnie głosować, to proste.
              • Gość: pleban Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 22:13
                czyli powrot sukienkowych,tylko z innej parafii
                Taca pozostaje ta sama,kościelny sie zmieni i ministranci.
                • Gość: Erwin Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:23
                  Nareszcie tyle lat żeśmy na tych zuchów czekali ale żeśmy się
                  doczekali. Już się nie możemy doczekac. Z tymi nieskutecznymi to już
                  nie szło wyrobic i na koniec jeszcze te ich fuszerki z tą
                  kanalizacją. Tyla ludzi gównami przecież zalało o gulikach co się
                  zapadają nie wspomnę.
              • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 22:25
                Nie mozna powiedziec, ze nikt nic nie zrobil, bo jednak miasto
                zmienilo sie w oststnich latach na korzysc,ale to wszystko jest
                jakies zaczete i nie zrobione do konca.Czy nie wydaje ci sie, ze
                deptak na Wolnosci wyglada tak jakby ktos w polowie przerwal
                robote.Estakada nad parkiem mozna chodzic tylko jedna
                strona.Dlaczego?Park Hutniczy.Centrum miasta. Bylam tam pare dni
                temu. Zniedbany. Tak mozna pisac i pisac. Wiem, ze wszystkiego, nie
                mozna zrobic na raz, ale to wszystko wyglada tak, jak juz pisalam,
                zaczete i nieskonczone.W miescie jest tyle do zrobienia.Na kogo
                glosowac, tez nie wiem. Jest malo czasu. Moze jeszcze ktos bedzie
                umial mnie i nie tylko mnie przekonac, ze potrafi cos dobrego zrobic
                dla miasta i dla nas wszystkich. Poczekam poobserwyje i
                zobacze.Jezeli bedzie osoba ktore przekona mnie i nie bedzie
                obiecywala przyslowiowych''gruszek na wierzbie'',to zaglosuje na
                nie, jezeli nie oddam pusty glos. W kazdym razie na wybory,ide.
                • kielonek-online Re: Wraca ekipa Urbańczyka 29.08.10, 23:18
                  Idź i głosuj na mnie.
                  • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 23:21
                    Wiesz,ze masz moj glos.Juz wczesniej Cie o tym zapewnilam.
                    • Gość: waryniol Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.10, 11:17
                      każdy byle nie ekipa Ubrańczyka bo zamiast dobrze będzie źle...
                      • Gość: haha Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 13:33
                        Gruszek nie obiecywala, za to Muzeum Jana Pawla II ktore sie zmienilo w jej
                        gabinecik z jacuzzi - tak...
                        • Gość: Zabrzanka Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: 83.230.51.* 08.09.10, 19:19
                          Dlatego - powtarzam się.... idźmy na wybory i zagłosujmy, tyle można zrobić !
                          • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 08.09.10, 19:53
                            U sw. Kamila juz sie ciesza.
                • Gość: też kierowca Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 08.09.10, 23:38
                  Skoro już ktoś zauważył, że w Zabrzu wszystko jakieś takie niedorobione, albo jak zrobione, to nie jest pielęgnowane, to ja mam pomysł. Przecież to są efekty działań różnych ekip, Urbańczyka, Gołubowicza i Mańki i niezależnie od tego, kto był prezydentem i jego kliką, jest tak samo spieprzone. Może więc należy szukać winnych wśród tych, którzy to robią, a nie wśród tych, którzy każą to robić? Teorie, że prezydent panuje nad pracą kilkuset ludzi w urzędzie, można włożyć między bajki. Szczególnie, gdy ma za mało zastępców. Nie chodzi o kolejnych darmozjadów, tylko o takich, którzy rzeczywiście robiliby coś w małym zakresie, ale konktretnego, a nie "wszystko i nic". Założę się, że sporo urzędników robi źle lub za mało, bo nie ma ich kto pilnować.
                  • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.10, 00:11
                    Urzednicy,to dorosli ludzie i jezeli podejmuja sie okreslonych obiazkow i biora za to pieniadze,ktore sa sciagane z nas [podatki], to powinni te obowiazki wykonywac uczciwie, a pilnowac powonnismy my. Mieszkancy miasta, bo to my ich zatrudniamy. Tak dlugo jak nie staniemy sie spoleczenstwem obywatelskim, tak dugo urzedasy beda pracowaly byle jak i beda pokazywali, ze to oni sa najwazniejsi. Nie nie oni, to my jestesmy najwazniejsi, bo my jestesmy pracodawcami tych ludzi.My powinnismy ich pilnowac i patrzec uwaznie na lapki.
                    • Gość: Zyga Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 11:05
                      No więc Alutko stań nad wykopem i pilnuj jak robotnicy umocowują gulik aby się nie zapadł.
                      Jak będą mieli dobry humor to cię poczęstują świńskimi dowcipami, ale jak trafisz na wkurzonych to pogonią...
                      Wiesz Alutko, strasznie ideowy ten twój tekst... jakby wczesny Gomółka czy cóś...
                      • Gość: histeria Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.10, 21:20
                        historia wypisz-wymaluj jak przed poprzednimi wyborami.Wytrawny gracz Roman U. doprowadza do rozbicia struktur zabrzanskiej PO.Pod Balatonem uklada karty i czeka na realizacje.Jedenascie lat ukladanki pozwala na conajmniej drugie tyle lat wyjadania konfitur.
                      • Gość: ala Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.10, 21:42
                        Zygusiu, zaczne od tego, ze powinno byc napisane W.Gomulka. Chodzi mi o Gomulke,ktorego ty masz zapewne na mysli. M.Gomolka, to kompozytor, ktory zyl w XVI w.Ten byl tak samo daleko od ideowych tekstow jak ja.Dowiedz sie najpierw, czym jest spoleczenstwo obywatelkie, a pozniej chetnie z Toba porozmawiam. Wspolczesne zachodnie spoleczenstwa,sa zwykle spoleczenstwami obywatelskimi. Te spoleczenstwa sa bardzo dalekie od ideologii z czasow Gomulki, tak samo jak ja.
                        • Gość: też kierowca Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.10, 00:37
                          Po tylu latach można już zapomnieć, że się było w ekipie U. Popatrzcie tylko na Mosia i kolegów, gdzie nagle im do PO? Kierunek da się zawsze zmienić, byle dupa nie została na zakręcie. Nigdy nie wiadomo, gdzie wiatr zawieje. Lepiej sobie uzmysłowić, ile przez ostatnie 4 lata zrobił radny z mojej dzielnicy i czy niespodziewanie uaktywnił się w ostatnich tygodniach. Czy oprócz oblepienia ścian i słupów w czasie kampanii wyborczej nawiązał z nami jakiś kontakt, spytał o problemy, a nawet czy przyszedł pochwalić się swoimi osiągnięciami? Załóżmy sobie zeszyciki, w których przez następne lata będziemy spisywać rzeczy obiecane i załatwione przez naszych radnych, to będą bardzo cienkie zeszyciki.
                          • Gość: mieć Re: Wraca ekipa Urbańczyka IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.10, 11:07
                            i znowu wiekszosc naszych luminarzy pozmienialo marynarki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka