Dodaj do ulubionych

Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim.... ?

IP: *.stk.vectranet.pl 11.01.12, 22:46
Czy to prawda co mówią że podjęto decyzję o likwidacji szkoły podstawowej nr 36 na Placu Warszawskim? Szkoda bo szkoła ma całkiem niezłą opinię i chciałem tam wysłać mojego malucha... Może ktoś z Rady Miejskiej zabrałby głos w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirina Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.gl.digi.pl 11.01.12, 23:01
      Tak, to niestety prawda. Mam nadzieję, że można to jeszcze odwrócić. Jutro rodzice podpisują petycje z protestem. Oby coś wskórali!! Powodzenia
    • Gość: Bąk Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 08:50
      Dlaczego????
      • Gość: ciekawski Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 09:06
        no to jest dobre pytanie... pewnie kilka pieczeni na jednym ogniu.... ale wiadomo że budynek atrakcyjny... lokalizacja.... więc pewnie jakaś prywatna szkoła się dogadała z władzami miasta... a jak nie to to zawsze na jakiś urząd da się przerobić....
        • Gość: Szkoda Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:51
          Pewnie powodem jest to, że dwa budynki w cantrum miasta do połowy świecą pustkami - 36 i 13. Jak ja chodziłem do SP36 wszystkie sale były zajęte. Potem przybyło Kolegium językowe na II piętrze, bo dzieci było caraz mniej. Powody - utrzymanie , czyli pieniądze. Samo życie. Kiedyś to była naprawdę dobra szkoła. Jak jest teraz - nie wiem, ale słyszałem, że bez porównania. Ale teraz chyba wszędzie jest kiepsko. Młodzi wychowują się na komputerze, coca-coli i chipsach.
    • Gość: drajwerka Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 22:34
      tak to prawda trzeba cos zrobic aby szkola zostala
    • Gość: Szok Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.unknown.vectranet.pl 13.01.12, 09:09
      Nie wiem czy to prawda ale jest dużo zamieszania.Może wstawiłby ktoś linka gdzie można o tym przeczytać,szkoda że ta informacja nie wypłynęła przed rozpoczęciem roku szkolnego wtedy szukałbym innej szkoły dla syna a tak podwójny stres.Żałosne minus dla pani Prezydentowej.A może by tak zmienić pani Prezydent miejsce pracy .
      • Gość: Long Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 10:12
        Pani Prezydent już ma inne miejsce pracy...nowy budynek Urzędu Miejskiego :) Nawet lwy już go muszą pilnować... Głosowałam na nią a teraz bardzo żałuję!!
        • Gość: ja Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 10:24
          Linku do strony z tymi informacjami niestety niema bo jest to tylko fragment rozmowy z Panem Gąska powiedział A a boi się powiedzieć B. Jest to głupota i pokazanie, że dla miasta najważniejsza jest kasa a nie dzieci. dziwi mnie to bo Pani Prezydent przed kamerami to jest taka pomocna, dla dzieci wszystko a naprawdę to co to takiego zlikwidować szkołę, która ma 500 dzieci ?!?!Szkoła ma tyle dobrych stron: jest w centrum, nie ma gimnazjum!!, dobre wyniki czy nikt tego nie widzi?? Nie bo kasa...kasa...kasa...Urząd Miasta ma już 3 budynki i ciągle się rozrasta więc miasto musi mieć kasę.
          • Gość: mama uczennicy Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 11:13
            Ludzie musimy walczyc!!!!!Kiedys tez byla taka aera i rodzice postawili sie prezydetowi walczyli i udalo sie .Teraz chodzi o nasze dzieci trzeba sie zintegrowac !!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: nieszkoda Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 08:49
              Wolnica , łapy precz od 36, radzimy wybijać sobie spekulacyjny pomysł z głowy i MMS z kolesiami niech nie myśli, że zawsze postawi na swoim
          • Gość: Szok Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.unknown.vectranet.pl 13.01.12, 12:57
            Dzisiaj byłem w Wydziale Oświaty aby dowiedzieć się gdzie mogę przeczytać coś na ten temat coś więcej.Pan w okularach poinformował mnie ze jest to plotka ,nie ma takiej decyzji.
    • Gość: mama ucznia Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 12:19
      tak musimy się postawić pokazać że zależy nam na szkole dla naszych dzieci!!!!nie oddamy szkoły tak łatwo
      • Gość: UCZEŃ Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 12:53
        TO TOTALNA BZDURA . CIEKAWE KTO JĄ ROZPOWSZECHNIA !? KOMU TAK ZALEŻY ?????
    • Gość: ja Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 13:18
      a co można zrobić?
      • Gość: ja Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 16:24
        to nie jest plotka zapewniam was, wladze sa wsciekle ze rodzice juz sie dowiedzieli miala zapasc uchwala i dopiero info do rodzicow wtedy juz nic niemogliby zrobic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: alfons Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 17:29
          nowa siedziba wydziału tow.Ladzińskiego.
          • Gość: Mama ucznia Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 17:37
            juz nigdy wiecej nie zaglosuje na szanowna pania Szulikowa
          • Gość: Uczeń Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 17:41
            Mam nadzieje ze nie zlikwiduja naszej szkoly bo wszyscy jestesmy do niej bardzo przywiazani musimy WALCZYC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o nasza kochana szkole
            • Gość: ali Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.12, 22:22
              W każdej plotce jest ukryta jakaś prawda. 1 plotka mówi: W następnym tygodniu Naczelnik Wydziału Oświaty ma się spotkać z Radą Pedagogiczną. 2 plotka mówi: budynek dla szkoły wyższej, kasa za wynajem się przyda. 3 plotka: w zso nr13 liceum do wygaszenia mi zostanie same gimnazjum, więc budynek puściutki będzie, a moloch jak ta lala i utrzymać trzeba. Fakt: w SP 36 jest 21 oddziałów, więc nie stoi pusty, jak ktoś wspomniał poprzednio, wykorzystany jest w pełni. Gdzie tu sens i logika. Co do jakichkolwiek informacji na ten temat to faktycznie nigdzie nic nie pisze, nawet w projektach uchwał a Radę Miejską (16.01.2012 -sesja) na BIP-ie.
    • Gość: mol Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.gl.digi.pl 14.01.12, 18:41
      Niestety to prawda :(
      • Gość: Adam Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 22:55
        Może ZSO nr 10 tam przeniosą? Już 10 lat temu mieli chrapkę na ten budynek. Pamiętacie?
      • dwadziescialattemu Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. 15.01.12, 14:43
        Kiedyś to była bardzo dobra szkoła podstawowa nie wiem jak teraz.
    • Gość: kant Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 23:39
      podobno szukają miejsca dla muzeum.
      • Gość: gosć zabrzanin Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.play-internet.pl 15.01.12, 16:45
        Ludzie, piszący na ten temat!!!
        Aby taki pomysł mógł przejść, konieczna jest decyzja Rady Miejskiej. Przewodniczącym Komisji Oświaty jest p. M. Karenbach, która powinna o takich decyzjach wiedzieć i znać dłuższe plany dotyczące zabrzańskiej oświaty. Ma dojść do łączenia podstawówek z gimnazjami w zespoły tam gdzie one istnieją oddzielnie ale to jedyny plan znany od jakiegos czasu. Nie w dzisiejszych czasach można tak, ot zamknąć szkołę, która ma taki nabór i w miarę wysokie wyniki w nauczaniu. Zainteresowani rodzice powinni przede wszystkim udać się do dyrektorki / nowa osoba od września/ i tam zacząć rozmawiać a nie zastanawiać się tutaj i rozsiewać plotki.
        • Gość: plotka? Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 20:53
          Ponad 10 lat temu też mówiono że plotki, a potem na sesji RM likwidacja SP36 była jednym z punktów. Kilka razy wtedy w szkole był Sekuła, który przekonywał wszystkich, że to dobry pomysł przenieść szkołę z Mikulczyc na plac Warszawski. Nijaka pani Huber wtedy się pojawiła, zrobiła siwy dym i szkoły nie zlikwidowano.
          • Gość: rodzic Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.gl.digi.pl 15.01.12, 23:16
            U Pani Dyrektor już byliśmy i potwierdziła, że UM ma taki plan. Pani Dyrektor i rodzice mieli też spotkanie z przedstawicielami UM i jest to w planach ale nie ma jeszcze ostatecznej decyzji.
            Dlatego rodzice teraz zaczynają robić pewne ruchy zanim zapadnie decyzja. Bo będzie ok jak zdecydują zostaje tak jak jest ale gorzej jak stwierdzą likwidujemy szkołę!!
            • Gość: waryniol Re: Likwidacja szkół IP: *.stk.vectranet.pl 16.01.12, 18:31
              dodatkowo znikną licea profilowane, a także licea i technika uzupełniające
        • Gość: serpico Re: Likwidacja szkoły nr 36 na Placu Warszawskim. IP: *.stk.vectranet.pl 17.01.12, 12:54
          Jak do tej pory w Polsce powojennei (bez względu na ustrój) wszystkie wspaniałe budynki zajęte przede wszystkim przez szkoły,przedszkola,milicję-policję-wojsko i itp. instytucje budżetowe ulegały totalnej degradacji jako nieruchomości.Dzieci i młodzież szkolna to specyficzni użytkownicy z wiadomych powodów.Budynki dla nich muszą zatem spełniać specyficzne wymagania i na pewno nie muszą to być budynki zabytkowe.Myślę, że nastał czas na zmiany, które przy zachowaniu obiektywizmu wszyscy zaakceptujemy. Inny przykład - zastanówcie się czy komisariat policji przy ul.3-go Maja musi być w tak pięknym i starym budynku. Policji tam niewygodnie, pieniędzy na prawdziwy remont nie mają a kolejne prowizorki pozbawiają tę nieruchomość śladów dawnej świetności...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka