Gość: Ola IP: *.stk.net.pl 24.08.05, 15:32 Od września chcę sie zapsać na kurs języka angielskiego dla początkujacych,zastanawiam sie nad szkołą językową...moze ktoś poleci którą wybrać, wiem że w Zabrzu jest kilka takich szkół... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tytus Re: Szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:38 Britam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obni deutsch :) IP: *.klik.net.pl / 80.53.149.* 24.08.05, 17:27 deutsch, chodziłem keidys do britamu ale w obecnej szkole bardziej mi sie podoba :) zaborze.ir.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: deutsch :) IP: *.Zabrze.Net.pl 25.08.05, 09:09 Oj oj oj .... Deutsch to śliska sprawa. Pełno lektorów jeszcze studiujących, bez wiekszego doswiadczenia choć można znaleźć paru weteranów. Szkoda tylko, że tych z doświadczniem tak mało. O video czy DVD można tylko pomarzyć. Calan czy Britam, choć używają odmiennych metod, przynajmniej robią to co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obni Re: deutsch :) IP: *.klik.net.pl / 80.53.149.* 25.08.05, 10:44 lol ? DVD przeciez jest :P oglądałem na nim kilka filmów. Nie mów mi ze tam sa ludzie bez doswiadczenia bo tak nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: deutsch :) IP: *.Zabrze.Net.pl 25.08.05, 12:07 A ilu podpisuje się z nich mgr na certyfikatach? Jeszcze rok temu wprowadzono obowiązek pisania tytułu przy podpisywaniu "papierów dla uczniów"...... DVD jedno na........... czasem widać jakie bitwy o magnetofon na zajęcia, ile razy lektorka wychodziła w połowie zajęć po magnetofon, bo nie załapała się przed zajęciami. Sorry, ale na temat tej szkoły mam swoje zdanie....i to nie tylko ja. Ty mozesz mieć naturalnie odmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obni Re: deutsch :) IP: *.klik.net.pl / 80.53.149.* 25.08.05, 12:25 mnie uczy Pani mgr i na kazdych zajeciach jest magnetofon. Bardzo duzo kopii xero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: deutsch :) IP: *.Zabrze.Net.pl 25.08.05, 12:59 I to bardzo dobrze, cieszy mnie to. Chyba nie czytałaś wcześniej co było napisane, a mianowicie to, że spora część lektorów nie ma mgr, nic nie wskazuje na to, że wszyscy tego tytułu nie posiadają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: deutsch :) IP: *.telpol.net.pl 26.08.05, 22:46 Ja chodzę na j rosyjski do Deutscha i jestem bardzo zadowolony. W kwestii angielskiego się nie wypowiadam, ale moja rusycystka jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Szkoły językowe IP: *.stk.net.pl 25.08.05, 09:48 Dzięki za odzew..proszę jeszcze o opinie bo nie moge sie zdecydować... Odpowiedz Link Zgłoś
elx2 Re: Szkoły językowe 25.08.05, 11:56 Britam, chodzę tam od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Jak ktoś chce się uczyć to w Britamie jest duża szansa, że czegoś się nauczy. Mam porównanie bo chodziłam wcześniej do Gronexu (porażka! po mimo fajnego prowadzącego). Mój mąż chodził do Deutcha wprawdzie na niemiecki ale szybko zrezygnował (może w przypadku angielskiego jest inaczej). A wracając do Britama zapisy zwykle są już w czerwcu, także szybko działaj bo może nie być już miejsc. Szczególnie dotyczy to kursów podstawowych. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSKa Re: Szkoły językowe IP: *.stk.net.pl 25.08.05, 19:54 Lingua :) chodzę tam od 6 lat i jestem bardzo zadowolona.Chodziłam do Brtika przez 2 lata,ale szczerze mówiąc niczego się nie nauczyłam.Są tam za duże grupy i ciężko jest się skupić,nauczyciel też Cię pyta rzadziej niż w mniejszych grupach,tak jak np.w Linguie.A ja chcę się czegoś nauczyć a nie zbijać bąki w dużych grupach Britama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Szkoły językowe IP: *.stk.net.pl 26.08.05, 09:28 A Clan czy ktoś uczęszczał tam na zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Szkoły językowe IP: *.lancsngfl.ac.uk 26.08.05, 11:14 Britam jest super, ale tylko jak chcesz sie uczyc. Ja chodzilam tam przez 2 lata, oczywiscie sa tacy, co sobie olewaja, ale mi wystarczylo ze bylam na zajeciach, w domu prawie powtorek nie robilam, a wszystko zaliczalam, a teraz jestem w Anglii juz od 10miesiecy i nie mam problemow z porozumieniem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Szkoły językowe IP: *.core.lanet.net.pl 29.08.05, 10:45 jesli chodzi o angielski to polecam metodystów w Gliwicach. Bardzo wysoki poziom, trudno się utrzymać. Wszyscy lektorzy posiadają stopnie naukowe, mobilizują do pracy. Po czterech latach nauki zdalam cv na 90% Odpowiedz Link Zgłoś