Dodaj do ulubionych

Gdzie są Katolickie (Rodziny)??

11.10.02, 21:30
Gdzie się zapodziało Katolickie z Rodzin ???
Czyżby Katolickie poadło w niełaskę??
Obserwuj wątek
    • Gość: fala Re: Gdzie są Katolickie (Rodziny)?? IP: *.za-tp.digi.pl 12.10.02, 13:16
      A i owszem kosciol nie udzielil tym razem wsparcia Urbanczykowi, i slusznie bo
      jego postawa nijak ma sie do nauk kosciola. Podobno teraz wspieraja Szulikowa,
      jesli ktos wie wiecej niech napisze.
    • Gość: Borys KWW Zabrzańskie Rodziny IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 13:33
      Z publikowanych - vide Nowiny Zabrzańskie sprzed tygodnia - (i wieszanych na słupach) informacji wynika, że Stowarzyszenie Rodzin Katolickich (albo inaczej jego członkowie) jest częścią Komitetu Wyborczego Wyborców 'Rodziny Zabrzańskie'. W skład Komitetu wchodzą jeszcze członkowie Ligi Polskich Rodzin oraz Prawa i Sprawiedliwości.

Z tego Komitetu startuje również Roman Urbańczyk - kandydat na Prezydenta Zabrza oraz na radnego Rady Miejskiej w okręgu nr 2 (Maciejów, Skłodowskiej, Franciszkańska, Kopernik, Barbary, Nad Kanałem). Do Rady z tej listy i w tym okręgu startuje jeszcze prof. Pochopień, radny Kaszycki.

Pozdrawiam,
      startujący do Rady z listy Platformy Obywatelskiej w okręgu nr 2

BorysBudka.pl
      • kasiora Re: KWW Zabrzańskie Rodziny 12.10.02, 17:25
        Oooo,juz wiemy gdzie sie pochowali mumijni dzialacze(a czy wszyscy?).Zapewne w
        programach znowu bedzie pelno frazesow i obietnic.A co z rozliczeniem za obecna
        kadencje,za te wszystkie czolowe "stolki"w U.M.Nie oceniajcie wyborcow tak
        nisko zmieniajac szyldy.Nie stac bylo startowac pod swoim?P.S.a jak Pan bedzie
        w Bielsku B.pozdrow Pan Zyczliwego(czyli samego siebie)koniecznie w weekend!
        Ciekawe kogo poprzecie w Wyborach na Prezydenta,skoro na listach radnych nie
        startujecie z Rodz.Zabrzań.Z ogloszen widac,iz listy "PO"zgromadzily
        uciekinierow od lewa do prawa. POGRATULOWAC skutecznosci i zmysłu.
        • Gość: Borys Re: KWW Zabrzańskie Rodziny IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 11:58
          Przy 12 komitetach zarejestrowanych w Zabrzu, jedynie silne listy mają szansę wprowadzić swoich przedstawicieli do Rady Miejskiej.
          Dobrym przykładem jest lista nr 12 - Platforma Obywatelska. Oprócz działaczy i sympatyków PO (skąd się wywodzą podlega ocenie wyborców i nie w mojej gestii jest komentowanie tego), z listy nr 12 startują również działacze zabrzańskiej Unii Wolności i osoby popierane przez nią.

Na naszych materiałach wyborczych (jestem Sekretarzem zabrzańskiej UW) znajdują się stosowne informacje, m.in. logo Unii ze wskazaniem, że dana osoba jest popierana przez UW.

Pokazuje to wyraźnie, iż nie wstydzimy się naszego szyldu. Porozumienie z Platformą daje możliwość wyborcom poparcia jednej silnej listy centrowej, z jasnym programem gospodarczym i z jasnym stosunkiem do integracji z Unią Europejską. Wyborca, nie będzie musiał się zastanawiać, które z tych bardzo bliskich programowo ugrupowań poprzeć, gdyż ich członkowie znajdują się na jednej liście - przypominam nr 12.

Wyborca w Zabrzu dostaje też jasny sygnał, że nie koniecznie trzeba się dzielić, kłócić o miejsca na listach itp. Jesteśmy tego znakomitym przykładem.

Co do sugestii o Bielsku, to niestety nie byłem tam dawno. Bywam za to w Wadowicach, gdzie mieszka moja mama i siostry oraz Suchej Beskidzkiej (babcia). Ale podczas kampanii czas na to nie pozwala, więc chyba nie będę mógł - jak Pan sugeruje - podszywać się pod kogoś i pisać listy pochwalne na swój temat.

Martwi mnie tylko, że nie zauważył Pan, że od początku moich wpisów na Forum podpisuję się imieniem i nazwiskiem i nie staram się być anonimowy. Oczywiście, mógłbym również - wzorując się na niektórych uczestnikach - logowac się co chwilę po innym nickiem i np. chwalić sam siebie. Nie o to mi jednak chodzi.

Celowo poddaję się weryfikacji w tym gronie. Chociaż często nie jest ona dla mnie miła - np. ocena mojego największego hobby biegania, akcji Bajkowe Kino Letnie, czy Pana wypowiedzi - staram się rzeczowo odpowiadać.
          To samo jest z moimi materiałami wyborczymi. Wszędzie podaję swój nr telefonu kom., e-mail. Chcąc coś zrobić dla tego miasta, nie można być anonimowym lub dostępnym tylko w czasie kampanii.

Jak zawsze pozdrawiam,

BorysBudka.pl
          P.S. Co do Prezydenta, to osobiście nie mam swojego faworyta. I to jest mój problem.
    • Gość: karol to podejrzane.. IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 14:28
      a mnie się to wydaje podejrzane. Wygląda na to, że Urbańczyk Rodzinom
      Katolickim podpadł. No bo po co zmieniać zwycięski szyld który już raz
      zaprowadził go do zwycięstwa? Chyba go nie chcą..
      • Gość: Ziutek Re: to podejrzane.. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 17:48
        Radni Stowarzyszenia Rodzin Katolickich wzmocnili Platformę Obywatelską RP
        i Komitet Rodziny Zabrzańskie.
        Czyżby stary szyld popadł w niełaskę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka