Dodaj do ulubionych

Świadkowie Jehowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 07:59
Co mówicie Świadkom Jehowy, czy wdajecie się z nimi w dyskusje? Co o nich
mówi wasz proboszcz ( i czy w ogóle mówi) ? Czy chcielibyście, żeby zajmowali
w Polsce taką pozycję jaką teraz ma KK ?
Obserwuj wątek
    • Gość: syrenka Re: Świadkowie Jehowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:02
      ksiądz nic nie mówi, jak do mnie pukają to nie otwieram, albo im mówię, że mnie
      to nie interesuje, nie chciałabym by zajmowali taką pozycję jak kościół
      katolicki :]
      • Gość: ala Re: Świadkowie Jehowy IP: *.bater.net.pl / *.bater2.zabrze.pik-net.pl 28.12.05, 13:57
        Grzecznie acz bardzo stanowczo mówie, ze mnie nie interesuje co mają do
        przekazania. Aha, i mówię, że jestem katoliczką. Nie wyobrażam sobie, że mogą
        mieć taką pozycję jak kosciół katolicki, bo dla mnie jest to sekta
        • myha1 Re: Świadkowie Jehowy 28.12.05, 14:40
          staram sie nie wdawać w dyskusje...nie nazwałabym ich sektą .
          Jedno trzeba im przyznać ...mają odwagę chodzić po domach...pomimo różnych
          przecież reakcji.
          • Gość: jeho.... Re: Świadkowie Jehowy IP: *.debacom.pl 28.12.05, 14:46
            Ja korzystam z tego poradnika :D
            bunkier4.sb.livenet.pl/viewtopic.php?t=219
            • Gość: syrenka Re: Świadkowie Jehowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 08:07
              ja skonam !! :D te teksty są świetne!! :D :D :D <hahaha> trzeba wypróbować ]:->
            • Gość: ilka Re: Świadkowie Jehowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 08:53
              Jeho..fajna stronka:]]]Juz wyczekuje SJ:DGorzej tylko jak oni tez to
              przeczytali:]]
              • Gość: syrenka Re: Świadkowie Jehowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:45
                Ilka! nie sądze by oni to czytali :D bo przecież komuter, a tymbardziej
                internet to zło wcielone :D
        • Gość: wielki sceptyk Re: Świadkowie Jehowy IP: *.wieszowanet.pl 06.09.13, 20:24
          a kościół katolicki to niby nie jest sekta ???
    • Gość: Jo Re: Świadkowie Jehowy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.12.05, 00:08
      Ze jestem nie zainteresowany:)
      I nie moge teraz rozmawiac.
      Choc dawno juz ichnie bylo....
      • Gość: Bigfoot Re: Świadkowie Jehowy IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 01.02.06, 20:33
        Jehowy to dno
        • lothian Re: Świadkowie Jehowy 02.02.06, 09:49
          Ja do nich nic nie mam. Mają odwagę chodzić po ludziach. Tylko mnie wku...ia, że
          jak raz z nimi grzecznie zagadałem i podyskutowałem, wziąłem broszurkę to mnie
          potem nachodzili co tydzień i kazali mi ją na koniec oddać. To już wolę tych co
          roznoszą ulotki z Telepizzy, bo chociaż też łaża po domach i robią to
          przynajmniej raz na miesiąc to przynajmniej nie zagadują a ulotkę to mozna sobie
          zatrzymać.
          • de-bill Re: Świadkowie Jehowy 02.02.06, 13:52
            "Idźcie i nauczajcie" a szczególnie lothiana, co mu się wiara z pizzą
            miesza. "Jehowcy" nie są gorsi ani lepsi od katolików. Są prawnie
            usankcjonowaną grupą wyznaniową. Mnie to ne vadi.
        • Gość: jemi Re: Świadkowie Jehowy IP: *.static.sector.3s.pl 04.09.13, 19:59
          człowieku obraziłes samego Boga...
    • Gość: Waldek Re: Świadkowie Jehowy IP: *.scom.za.digi.pl 10.02.06, 19:24
      To są porządni ludzie, powiem że może lepsi od takich jak np ja ?!
      • de-bill Re: Świadkowie Jehowy 11.02.06, 02:33
        To niemożliwe.
        • Gość: ibr Re: Świadkowie Jehowy IP: 213.20.123.* 11.02.06, 09:49
          Wiekszosc zyje wiara az do osobistego unicestwienia, poinformuj sie o losie SJ
          w 3. rzeszy, i nie wypisuj tu bzdur
          • Gość: brynio10 Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:29
            > Gość: ala 28.12.05, 13:57 napisała:

>.... im mówię, że jestem katoliczką. Nie wyobrażam sobie, że mogą
            >mieć taką pozycję jak kosciół katolicki, bo dla mnie jest to sekta<
            odp:
            dobre sobie!Bardzo dziwne stawianie sprawy.
            A kościół katolicki to nie sekta?
            • Gość: Gosc Re: Świadkowie Jehowy IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:02
              www.kulty.info/art/1
              Cos w tym jest
              • Gość: ateista Re: Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 09:43
                ...do tej sekty to blizej radiu maryja, niz sj. Swoja droga jako katolicy
                mozecie byc dumni z rzadow "waszych" (po ateistycznej komunie, totalitaryzm
                meryjny). btw, bardzo lubie porozmawiac z sj na tematy filozoficzne, mimo ze oni
                nudnie na ta pismo sweite zwracaja uwage, a z tego co sie orintuje, to wiekszosc
                z nimi nie rozmawia bo nie ma o czym (ostatni raz mialo w reku pismo swiete w
                czaie bierzmowania). Wsytd i tyle.
                • Gość: niewierny Re: Radio Maryja IP: *.zabrze.vectranet.pl 05.09.13, 14:13
                  To prawda. Poziom wiedzy przeciętnego katolika jest żenująco niski. Nic dziwnego, ze boją się rozmawiać ze sj, bo i o czym? Boją kompromitacji i tyle. Tłumaczą swój strach tak a nie inaczej.
                  • yellowflower01 Re: Radio Maryja 05.09.13, 14:53
                    Mówię, że dziękuje.....Nie wiem co mówi proboszcz, bo go nie mam...W każdym razie nie mam zamiaru ich obrażać czy sektą nazywać jak to niektórzy katolicy robią ( pewnie w przeciwieństwie do mega wiernych Jezus porozmawiałby z świadkami jehowymi )
                    • Gość: niewierny Re: Radio Maryja IP: *.zabrze.vectranet.pl 05.09.13, 21:13
                      idźcie i nauczajcie wszystkie narody

Czy wy katolicy kojarzycie te słowa? Kto jest ich autorem?
                      • Gość: historyk Re: Radio Maryja IP: *.zabrze.vectranet.pl 05.09.13, 21:25
                        Niestety zbyt dosłownie Katolicy z Papieżem na czele wzięli sobie te słowa. Nieco zmodyfikowali przekaz Chrystusowy i słowo "nauczajcie" zamienili na "zabijajcie".
                        Tak więc z krzyżem na czele, głosząc Słowo Chrystusowe, tak jak im nakazał Syn Boży, szli i zabijali całe narody. Nieśli ze sobą śmierć, gwałt i pożogę - Słowo Boże jakoś wówczas zeszło im na dalszy plan. Unicestwili całe narody w imię BOGA!
                        Dopiero islam pokazał im, gdzie jest ich miejsce w szeregu. I tak już zostało. Katolicy są największymi wrogami świata... czy to się komuś podoba, czy nie. Takie są fakty.
                        • Gość: Protestant Re: Radio Maryja IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.09.13, 07:57
                          Boże, chroń przed katolikami!!
                          • Gość: Adam Dobrze wychowują dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 18:23
                            Denerwują mnie ŚJ tym swoim zaczepianiem, nawet na spacerze, ale trzeba przyznać, że bardzo dobrze wychowują swoje dzieci. Podczas gdy znaczącej większości rodziców nie chce się z dzieckiem rozmawiać i wolą aby to internet, facebook i gry wychowywały im latorośle, to ŚJ mają dzieci grzeczne, zdyscyplinowane i nie sprawiające większych problemów.
                            • Gość: wielki sceptyk Re: Dobrze wychowują dzieci IP: *.wieszowanet.pl 06.09.13, 20:27
                              jasne - tyle że jehowy sa zawsze przekonani o swojej racji i wyższości, gdy tylko mają ku temu okazję traktują innych jak smieci. Jak ktoś pracował u takiego to wie co mam na myśli
                              • Gość: inny Re: Dobrze wychowują dzieci IP: *.de 06.09.13, 20:37
                                Jak mi czarnuch po kolędzie chce wejść do mieszkania, to też go przepędzam!
                                Won klecho, pedofilu jeden!
                                I Wam radzę tak samo tych czarnuchów traktować!
                                Tylko łapy wyciągają po nasze pieniądze i nasze dzieci molestują. Fuj!
                                SJ przynajmniej idą za głosem Chrystusowym i głoszą Słowo Boże! Alleluja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka